reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Alecta- piękne! I chyba też życie mi ratyjesz z tymi ratami. A wszystkie rzeczy masz od jednego sprzedawcy?? Czy od kilku i polaczylas w raty?

Moze tez cos wezmiemy. Mam troche rzeczy do kupienia jeszcze ale to dopiero jak zakopiemy topor wojenny.
Przy wczesniejszej splacie nie ma zadnych dodatkowych oplat?

Edit

Nowy kupon na allegro 20zl przy zakupach powyzej 50zl w aplikacji. Czyli kupie jutro materacyk dla mlodego :-D

Ostatnia edycja:
Jeżyk łóżeczko i leżaczek mam od jednego, od drugiego fotelik, a od trzeciego "pierd.ółki".
Przedmioty użytkownika r_p77 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Własnie fajnie, że można od kilku sprzedawców aukcje łączyć.

Agulqa wiesz co raczej nie, bo i tak masz 0% więc co to za różnica.
Ja będę po prostu wielokrotność raty wpłacać.
Wcześniej raty na allegro były uruchamiane przez Alior Sync (teraz t-mobile) i tam jak wpłacałam większą kwotę to oni po prostu danego dnia sobie i tak kwote raty pobierali.
Teraz raty są przez Alior Bank, ale wydaje mi się, że na tej samej zasadzie to działa.

Alecta super zakupy :-D Mi się leżaczek bardzo podoba i łóżeczko do kompletu świetne ;-)

A od tego sprzedawcy mam też na razie w koszyku zakupy. Czekam na pościel, już dziś będzie, materacyk i jakieś pieluszki + podkłady, później się zabiorę za kupno tego, co w koszyku :-)

Ostatnia edycja:
Alecta cudny komplet, kolorystycznie wszystko dobrane :)
Ja już po oglądaniu wózków i już wiem na pewno, że będzie Camarelo Carera tylko jeszcze muszę na kolor się zdecydować, właściwie mam nadzieję, że ukochany wyrazi swoje zdanie.. ;)

Ze smoczków to używałam Avent, butelki zresztą też. Ninie podpasowały więc teraz też spróbuję. Tylko nie wiem jaki rozmiar kupić, Nina zaskoczyła o co chodzi ze smoczkiem jak miała 6 miesięcy, wcześniej pluła nim dalej niż widziała...

Alecta- bardzo ładny komplet, kolory super.
My zastanawiamy się nad fotelikiem samochoedowym, tzn. mamy już wybrany ale nie wiemy gdzie kupić. W sklepach internetowych tańsze odbrobine ale ja wolałabym jednak w stacjonarnym. W Askocie we Wrocławiu mają promocję na Maxi Cosi Cabrio Fix, cena na prawdę dobra. ALe za to ta baza Isofix jest jakaś bardzo droga...
W poniedziałek w Lidlu fajne rzeczy dla małych i większych dzieciaczków, ja będę polować głównie na spodenki ocieplane zarówno dla Jagody jak i dla Niny...

reklama
Mommy ja juz kiedys pisalam ze moj Ł poszedl do biedr na zakupy i po powrocie pytam czy kupil papier toaletowy, na co on ze nie, wiec pytam czemu a ł "bo nie bylo". Amen

Hahaha nie ma to jak faceci na zakupach! :)
A co do wanienki to nie myslalas o stojaku pod wanienke? na olx czy allegro za 20-30 zl widzialam.

Sprite jakie foteliki kupujecie? Ja chciałam maxi cosi a mamy cybex aton Q plus - ponoć lepsze wyniki ma no i jego kupiliśmy. Ma ogólnie super budkę p.słoneczną taką duuuużżżą ;-) No i dla nas w tym cybexie wielką zaletą była baza. Bo jest jedna do aut z isoxifem i bez a do maxi cosi 2 bazy byśmy musieli kupować :dry:

nie no różowy odpada. ale tak jeszcze myslę, że skoro młodemu kupujemy czarny, to może drugi też czarny? bo ja chciałam dopasować do wózka, ale i tak wiekszość czasu to jednak w aucie fotelik jest, a nie na wózku... :-D:-D

My mamy po Jasku jeszcze tez Cybexa aton2 czarny i moge polecic bo teraz pozyczylam kolezance i dalej wyglada jak nowy mimo wielu prań tapicerki! A i budka się przydała u nas bardzo.

Teraz wpadłam w wątpliwości czy jeden kombinezon styknie. Mam taki do 6,5 kg.Jak myślicie. Dzieci rodzę po 4 kg gościu ma być większy jeszcze. W marcu to już chyba dresik styknie no nie? bo i kocyk przykrycie. Kupić teraz jeszcze większy czy najwyżej coś na szybkiego dokupię. Nie wiadomo jak bedzie ta zima, na razie wcale się nie zapowiada.

Ja mam 1 mały, kupiłam kiedyś używke na allegro i 2 takie na 68 chyba, będzie sie topił w nich ale przynajmniej nie zmarznie :)

Chciałabym kupić smoczek, polecacie jakąś firmę? Avent np?

Ja uzuwalam Aventu, Tommy albo Lovi. Ktoś pisał o tych świecących w ciemności - avet takie też ma, fajna sprawa.

Agulqa - ja też jak byłam w 1 ciąży miałam pełno teorii co do wychowywania dziecka. Dzidzia szybko mnie naprostowała. Też uważam że smoczek ułatwia życie i nie jest złem wcielonym , no chyba że dziecko w wieku 5 lat je ssa :-)

Dokładnie! Nie ma co się na cokolwiek nastawiać bo życie i tak weryfikuje wszystko a tak to można tylko się zestresować niepotrzebnie. Każde dziecko inne i nie da sie przewidzieć wszystkiego.

Jakby kogoś interesowało to na allegro jest promocja na raty 0% przy 10 ratach ;)

I chyba zlazłam rozwiązanie naszych wyprawkowych problemów.
Jak powrzucałam wszystko do koszyka to wyszło mi prawie 700 zł i myślę żeby to rozłożyć własnie na 10 rat, które sobie po prostu wcześniej spłacimy, bo jak tylko będzie jakaś dodatkowa kasa to się będzie wpłacać, a dla naszego portfela będzie to o wiele lżejsze.
Wtedy zostaną nam tylko takie rzeczy jak pościel i ubranka, a to już sobie na spokojnie kupimy

Ooo super! Chyba też wykorzystam bo kasa topnieje w oczach a tu świeta ida!

Alecta sliczne te rzeczy!!! Najbardziej mi sie bujaczek podoba :)

Ja przekopalam dzisiaj pół TkMaxx i kupiłam 4 bodziaki i 2 kocyki w sumie za 70zl wiec nie tak zle :) 20141114_121755.jpg

Załączniki

• 20141114_121755.jpg
    20141114_121755.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 47
Do góry