reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Agulqa_b ola np w szpitalu w ogóle nie potrzebowała smoczka, ale jak tylko ja ubrslusmy i wyszliśmy z nią przed szpital wpadła w histerie i nie wiedzieliśmy o co kaman bo jadła przed wyjściem, przewinieta przed wyjściem itp a ta ryk, płacz, dramat o wtedy mówię do T "tyyyy daj smoka" i spokój od razu, myślę że się przestraszyła za dużo nowości na raz :) ale nigdy nie nadużywala smoczka

reklama
sprite - ale słodziak.........ooooooo....... rozmażyłam się. Ja nie mam takiego grubego kombinezonu alemój maluch będzie w miękkiej gondoli na to kocyk jej nakrycie no inakrycie wózka. Chyba nie kupować śpiworka jak tyle przykryć będzie? Widzę że Ty miałaś śpiworek na balkonie. Też będę tak werandować. Mam też 2 takie ocieplane pajace z bawełny to w razie mocnej zimy włożę małemu pod kombinezon albo polarek. No nie? Trzecie dziecko a ja panikuję strasznie :szok:

Doggi mała się wystarszyła a smoczek ją uspokoił i mieliście spokojną jazdę

Agulqa - a co Cię obchodzi szpital Twój bobas i Ty decydujesz czy mu dasz smoczka czy nie.

Ostatnia edycja:
Doggi, wcale nie takie maleństwo. dorodny był :-D

karpanna, tak miałam taki zimowy spiworek, bo kupiłam przy okazji zakupu wózka, ale też bardziej z myślą o sankach (i tu się sprawdził). zobaczymy jaka teraz będzie pogoda. przecież wszystko można szybko dokupić i spoko :tak::tak:

Karpanna tyle ze ja wcale nie chce jakos super smoczka. Pewnie jednego i tak kupie wlasnie w razie w jakby taka sytuacja jak u doggi sie trafila, ale zeby dawac bo dziecko lekko zakwili to raczej watpie

też bym się nie przejmowała personelem w szpitalu,można nie można,to chyba twoje decyzje :-p
a ja tam uważam,że smoczek nie jest zły,zawsze można trochę dziecko oszukać np.na spacerze czy jak chwilowo w domu masz inne zajęcie i nie możesz od razu karmic czy brać na ręce ;-)

Tym bardziej ze niektóre dzieci traktują cycek jak smoczka. Moja koleżanka tak miała jak tylko odsuwala core od cyca bo ta spala o nie piła tovtak zaraz ryk i cycka szukała i znów zasypiala. W końcu M się przemogla i dała smoka i był spokój ;)

Agulqa - ja też jak byłam w 1 ciąży miałam pełno teorii co do wychowywania dziecka. Dzidzia szybko mnie naprostowała. Też uważam że smoczek ułatwia życie i nie jest złem wcielonym , no chyba że dziecko w wieku 5 lat je ssa :-)

reklama
Ja tam nigdy nie słuchałam tych super-rad dotyczących smoczków, słuchałam intuicji i Młoda dostała smoka już w szpitalu, a oduczyła się po roczku, bez problemu...

Do góry