reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Karpanna oj to prawda ;) ja z Olą tez miałam zupełnie inne plany, ale ona miała swoje i z moich nic nie wyszło ;) karmienie długo piersią, pieluchy wielorazowe, brak smoczków, brak karuzelki potem zero różowych ciuchów, nie oglądanie bajek ;) na niektóre rzeczy nie ma bata każde dziecko jest inne i lubi inne rzeczy i inne rzeczy je uspokaja.
A smoczki są spoko, oczywiście w granicach wszystko :)

reklama
Jakby kogoś interesowało to na allegro jest promocja na raty 0% przy 10 ratach ;)

I chyba zlazłam rozwiązanie naszych wyprawkowych problemów.
Jak powrzucałam wszystko do koszyka to wyszło mi prawie 700 zł i myślę żeby to rozłożyć własnie na 10 rat, które sobie po prostu wcześniej spłacimy, bo jak tylko będzie jakaś dodatkowa kasa to się będzie wpłacać, a dla naszego portfela będzie to o wiele lżejsze.
Wtedy zostaną nam tylko takie rzeczy jak pościel i ubranka, a to już sobie na spokojnie kupimy

Alecta - dobry pomysł z ratami

Mi się kończy prać tapicerka od fotelika samochodowego. Jak wyschnie to założę przykryję i odstawię do schowka. Poczeka na nowego lokatora. Bałam się czy czerwony nie pofarbuje popielu ale nie. Udało się.

Karpanna to nie ejst tak ze ja mam teorie ze smoczki sa zle i nie bede uzywac
Wcale nie uwazam ze sa zle i nie jest to spowodowane tym ze ktos cos gada
Po prostu mysle sobie ze moze nie bedzie potrzebny wiec po co mam kupowac 5na zapas.
Kupie jednego w razie w a jak okaze sie ze nie da rady bez to kupie kolejny
Nie jestem masochistka i bede wolala dac daiecku smoczek niz sluchac pol dnia jak placze

Te raty fajna sprawa :-) muszę zobaczyć ile by mi tam wyszło.
U mnie młody smoka nie chciał za ch.lere na początku. .po kilku msc się dopiero przekonał.
Dwa prania zrobione. Jeszcze mi zostały grubsze rzeczy typu kocyki, rożki, kombinezony

Elutka ja własnie zamówiłam łóżeczko, fotelik, leżaczek i rzeczy typu podkłady, tetry, butelka ręcznik, smoczki i takie "pierdółki"
Wyszło mi niecałe 690 zł z ratą 69 zł/mc.
Kwota nie duża, tak jak pisałam zawsze mogę sobie wpłacać wielokrotność, a dla nas to mega odciążenie, bo żeby taka kasę na raz wyłożyć to musiałabym zrezygnować zupełnie ze świąt albo tynk ze ściany wpierniczać, bo przez tą dopłatę do kredytu + leki dla dzieciaków mamy na razie mega dołek finansowy.
Już wcześniej myślałam czy własnie tego na raty nie rozłożyć sobie, a jak zobaczyłam info, że jest 0% to to był po prostu znak:-)

U mnie oba dzieciaki smoczkowe.
Tymko do tej pory do spania musi mieć.
Dla Lilki na wszelki wypadek zamówiłam 2, a czy będzie je chciała czy nie to zobaczymy.

Aaaaaa, ale się podjarałam tymi zakupami!
Nie chciałam Wam ciągle marudzić tutaj, ale normalnie spać nie mogłam, bo ciągle myslałam jakim cudem my wydołamy i w ogóle, doła miałam, że Nikson i Tymson będą "poszkodowani", bo trzeba będzie im kilku rzeczy odmówić (a dla mnie to największa kara), a tu wszystko się rozwiązało.

Pochwale się Wam :)
Oto fotelik, leżaczek i łóżeczko :)

10080201408.jpg10110021408.jpgsandk1.jpg

Załączniki

• 10080201408.jpg
    10080201408.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 36
  • 10110021408.jpg
    10110021408.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 36
  • sandk1.jpg
    sandk1.jpg