reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

MEGAMI - właśnie nie pamiętam co lubię zakładać i tu problem :-D

DOGGI - no ja byłam przekonana że mam pełno bodziaków na dł rękaw i nie kupowałam :confused2: muszę dokupić i półśpiochy do tego i chyba będzie ok

reklama
Doggi, nie żałuj Stachowi! super ten zestaw. ja kupuję tylko 1 od tego samego sprzedawcy. ale tylko kołdra i poduszka, bo ochraniacz dokupuję ten sam wzór na innej aukcji za 20 zł. tak jak pisałam chcę szare zygzaki + słoniki. młody ma chyba 4 komplety. 2 nadają się dla dziewczynki, bo są beżowe, więc to i tak już za duża ilość (tym bardziej, że teraz mam suszarkę, więc nie będzie problemu z czekaniem aż wyschnie). ale tak mi się te zygzaki podobają, że się skuszę, bo będą pasować do naszej sypialni :-p:rofl2:. 40 zł przeżyję ;-)

femme, ja już nie pamiętam, co jak i ile... nawet nie pamiętam, czy często musiałam prać, bo mi czegoś brakowało itp.

ja dziś odebrałam z olx stelaż pod wanienkę za 25 zł. jutro muszę sprawdzić, czy pasuje do naszej wanienki...
i w Ikeii dokupiłam jeszcze jeden ręcznik BADET Ręcznik dziecięcy z kapturem - IKEA

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a kiedy planujecie kupować łóżeczka o ile jeszcze nie kupiłyście? :-) Ja się wstrzymuję ze wszystkim, żeby nie zwariować kompletnie, ale nie powiem korci mnie żeby już je mieć :-D Ubranek mam całe mnóstwo, część kupionych, część dostałam, póki co sobie grzecznie leżą w komodzie i czekają na pranie.. ale to chyba zrobię pod koniec co by się nie zdążyły zabrudzić. A właśnie w jakim płynie polecacie prać ubranka? I chyba najlepiej w 90 stopniach..?

femme - ja bym dokupiła body z długim rękawkiem bot jednak zima i półśpiochy.

jenn - kupiliśmy łóżeczko z materacem jakieś 2 tygodnie temu. Stoi i się wietrzy oddając zapach drewna. Taki mebel najlepiej jak postoi trochę zanim włożysz do niego bobasa.

Ja piorę w loveli.

Ja mam łóżeczko od 30 lat :D a materacyk po oli, wiec z tym luz.

Ale kupno wózka, masacra niby jestem pewna czego chcę i wiem to id stu lat ale boję się jakoś go kupić... A jak go nie pokocham?! :p

Doggi, ja mam z wózkiem tak samo :tak:. tzn. inna sprawa, że ciągle szukam dobrej okazji (odkupuję) i jak juz coś znajdę to zawsze coś się sypnie od strony sprzedawcy (albo nie ma dowodu zakupu, albo oszukuje, albo nie chce negocjowac, a dla mnie jego cena jest za wysoka itp. itd.). ale jak już w myślach układam sobie plan, że to będzie ten wózek od tego sprzedawcy to jakieś wątpliwości mnie nachodzą :confused::baffled: wrrrrrrrr. ale to chyba przez to, że jeszcze nie sprzedałam swojego starego i ciagle mam w głowie, że przecież ja wózek mam :wściekła/y:

femme u takiego maluszka najlepiej moim zdaniem sprawdzają się "całości" czyli pajace albo body+półśpiochy czy śpiochy. Rzeczy typu dżinsy, sweterki, ogrodniczki się nie sprawdziły..mało praktyczne i lubią gnieść malucha:)
jenn u nas łóżeczko już jest i czeka:)
Ja dziś chyba wrzucę pierwszą turę prania...

reklama
Zgadzam się z Elutką - bawełniane pajace bodziaki i półśpiochy najlepsze bo miłe i wygodne dla dziecka. reszta fajna ale na wyjścia a na początku takich okazji nie wiele.

Mnie też cały czas nurtuje temat wózka. Macie opinie o jumperze x ??

Do góry