reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

No ja wózka niestety nie mogłam osobiście obejrzeć i zła jestem, bo mocno zdarta spacerówka, chociaż i tak ją sprzedaję dalej, ale parasolka niesprawna :wściekła/y: Niby było, że dodają "gratis", ale ani słowa o tym, że popsuta :baffled:

Sprite, jakby co, to na zwiady babę wysyłaj! My z oglądaniem nawet samochodu tak mamy, mąż sprawdza stan techniczny, a ja wizualny, bo strasznie mnie drażnią wszelkie rysy, przetarcia, uszkodzenia, etc. ;-)

reklama
Ja nawet nie doczytałam o braku pokarmu po cc to bzdura, moje 3 kol są po cc i wszystkim odcrazu pokarm do cyckow naleciał bez laktatora! Nasz organizm i nasze cycki wiedzą co robić ;)

Sprite znalazłam (przypadkiem) bugaboo Cameleon 2 na olx w poznaniu (szukałam mojego camarelo) za 2400 chyba nie wiem czy dużo czy nie ale jak coś zajrzyj ;)

Indi- ja tak jak pisalam miałam piankowy i wychowało się na nim troje dzieci. Mam go zresztą do dziś ale śluzy jako zabawka:) no i ma już 10 lat. Nam służył, ale tak jak pisalam, moje dzieciaki nie zasikiwaly lozeczka, akurat to nas ominęło. Teraz też będziemy mieć piankowy bo jest w zestawie z lozeczkiem, a kupuje nam mama więc nie będę wybrzydzac.

Doggi, daleko. wczoraj pojawił się też fajny z Ustrzyków Dolnych :-D. nie no, mówię Wam - w mojej okolicy pojawiają się sporadycznie i to jeszcze średnio ciekawe egzemplarze :sorry2:

My też będziemy mieć materac sprężynowo-piankowy tym razem.
Co do pokarmu po cc wiadomo, że u każdej inaczej ale rzeczywiście spotkałam się z tym, że trochę później się pojawiał.
Aaa kupiłam ta książkę młodemu oczekując na dzidziusia, zaczne go edukować w temacie :-D

Mam do wyboru dwa rodzaje materaca i nie wiem jaki wziąć: kokos-pianka- kokos a drugi kokos-pianka-gryka. Jaki lepszy? przy dziewczynkach miałam ten pierwszy i był oki.Jaki polecacie?

reklama
To ja planuję zakupić laktator Medeli na dwie piersi jednocześnie. Przy pierwszej ciąży wprawdzie od razu miałam pokarm ale było go za mało i musiałam dokarmiać (a rodziłam siłami natury). No i nawet laktator elektrycny miałam Aventu ale i to nie wystarczyło.
Nie mniej jednak jeżeli ktoś planuje kupić laktator to polecam elektryczny. Moja koleżanka kupiła sobie ręczny i pierwszego dnia po porodzie wysłała męża do sklepu po elektryczny bo ręka może odpaść jak się tak go naciska.

Ja ze względu na to że część kosztów mi odejdzie - mam fotelik oraz wózek po pierwszym dziecku postanowiłam zainwestować w laktator tak aby mieć poczucie że wszystko zrobiłam aby mój skarb był naturalnie karmiony o ile będzie taka możliwość.

Ostatnia edycja:
Do góry