reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja pożyczam od koleżanki laktator Medela, jej się nie przydał. Jeśli mi się okaże niezbędny to odkupię od niej, jeśli nie, to oddam po prostu. W każdym razie zamierzam mieć od początku, żeby się obeszło bez stresów zbędnych, bo pojęcia nie mam, jak mi z karmieniem pójdzie...

reklama
Ja wlasnie tez sie boje jak to bedzie z karmieniem na poczatku. Chcialabym karmic piersia ale jak mi nie bedzie szlo to juz wolne karmic takim odciaganym niz sztucznym

Nulini, oglądam z Warszawy, bo szwagier tam mieszka, więc może odebrać. ale wiadomo, że wózek to jednak fajnie jakby udało mi się osobiście sprawdzić.

ja majtki z siatki zamawiałam w jakiejś internetowej aptece razem z podkładami, podpaskami itp., ale to było w 2011 roku :-p

To mój fryzjer mówił mi dziś ze jego koleżanka urodziła niedawno, i ma masacra tyle pokarmu córcia wypija max 30ml a ona cycki twarde i obolałe wiec odciąga i odciąga tylko tyle żeby poczuć ulgę i tak odciąga prawie 600ml i co 2h musi odciągac bo inaczej ból i juz chyba 2 miesiące tak walczy, współczuję jej strasznie

Chciala bym jeszcze podpytac o materacyki. Wy tak zachwalacue the kokosowe. Tutaj nie widzialam, sa na ebayu ale sprzedawca z PL ( swoja droga niezla ma przebitke. W pl the materace za 8 dysz a tutaj 40£). Jak to z nimi jest? Nie plesnieja od wilgoci NP? Jak to jest z utrzymaniem cxystisci? DA sie to prac?
Czy materace sprezynowe z Ikei NP daja rade?

Indi głównie chodzi o to ze nie ucxulają i aa stabilne się nie odksztslcaja. W moim materacu można odpiac to z zewnątrz taką poszewke i do prania :)

A jak jest NP z plesniami I radzeniem sobie z wilgocia? Pytam bo tutaj jest duzo wyzsza wilgotnisc powietrza niz w pl I na poczatku mielismy batalie z grzybem w mieszkaniu :(
Czy inne materace faktycznie uczulaja?

No najlepsze niby są lateksowe ale najdroższe. Nasz materacyk był w piwnicy przez przeszło 1,5 roku i tam mamy wilgoć (jsk tylko pada mamy zalane) i sprawdziliśmy go i pleśni ani nie widać ani czuc, w ogóle nie przeszedł zapachem piwnicy wiec chyba ok ;)

ja też już posiadam wózek;) mutsy 3 w 1 ;) to był mój 1 zakup dla malego;):-D

Jeśli chodzi o olx , widziałam w moim miescie karuzele z projektorem z fosher price za 40zł!!! strasznie się napaliłam, oczywiscie Pani mowila,ze wszystko sprawne, uzywała sporadycznie..., jednak na miejscu okazło się, iż karuzela się nie kręci.. śmiech na sali :no: dlatego dobre jest na olx,ze jedziesz, widzisz i sprawdzasz;)

a co do laktatora to na pewno będę mieć,ale elektroniczny! wole dołożyć troche więcej i się nie męczyć z ręcznym ewentualnym sciąganiem pokarmu, o którego się boję, bo będę mieć cesarke.

reklama
Indi alez materace kokosowe sa idealne do pomieszczen o zwiekszonej wilgotnosci. Pochlaniają ją i zapewniają swietną wentylacje plus antyalergicznosc. I jak doggi pisala nie odksztalcają sie. Dlatego sa w lozeczkach dzieciecych tak czesto przesikiwanych:) Mozna kupic od 70zl.

Karpanna ja zas nie kupuje. Mialam jedne z apteki a drugie z Ascota i dla mnie te gatki to tragedia. Wywalilam w szpitalu do kosza i u mnie sprawdzily sie zwykle bawelniane.

Laski nie nakrecajcie sie z brakiem pokarmu po cc! Pierworodki przede wszystkim. Ja laktator pozyczylam od kolezanki i nigdy nie uzylam. W ciazy zero siary a po cc od razu mleko bezproblemowo:) Moja sąsiadka miala teraz cc w 37tc i tez od razu mleko. Zalezy indywidualnie.

Ostatnia edycja:
Do góry