reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja też mam program babyprotect ale generalnie zasadnicza różnica w nim to taka, że jest chyba dodatkowe płukanie...ja zwykle piore w 40-60st

reklama
Też mam program baby, ale zmniejszam temperaturę bo domyślna to 90 stopni. Kupiłam sobie taki płyn niemiecki do odkażania i się nie przejmuję czy to pranie z lumpka. Ten płyn podobno nawet lepiej działa w niższych temperaturach.

Dzieki dziewczyny.
Mamy prakke ktora byla juz na wyposazeniu mieszkania i poki co nie zmieniamy. Nie ma tam programu baby :p na pewno jeali bede kiedys zmieniala to na jakas lepsza ;-)

Jestem na etapie prania i robię tak, jak bada m., białe na 60 i kolorowe na 40.
Jak uważam, że coś potrzebuje porządnego prania, to piorę w zwykłym proszku w większej temperaturze, a później drugi raz w Dzidziusiu.

Ło boże juz pranie? Ja dopiero w grudniu popiore bo jak teraz wypuire to i tak w grudniu będzie trzeba znów bo te ciuchy zdążą pognić w szafie a ja muszę mieć świeże i pachnące bo inaczej się brzydze niecierpie zapachu szafy tzn ciuchów leżących w szafie.

Ja jak byłam w ciąży z Niną to też byłam w tej hurtowni Bajka i szczerze powiedziawszy niewiele tam kupiłam...towaru było mało a ceny nie jakoś specjalnie niskie. Kupiłam tam raptem ze 2 prześcieradła, jeden ręcznik, jeden kocyk i kilka drobnych rzeczy dla mnie do szpitala. Teraz nawet nie wiem czy będzie mi się chciało tam jechać. Myślę, że sporo takich rzeczy kupię w Askocie- tam zabawki i ubranka są drogie ale takie rzeczy kosmetyczno- butelkowe mają przyzwoite ceny. Np. butelki i smoczki Avent tam kupowałam dla Niny. I często mają różne promocje kaszek, zupek itp.

Nina ma nogę 26, ostatnio takie butki w biedronce kupiłam na jesień. Na zimę na razie nie kupuję, w zeszłym roku kupiłam i była w nich ze 2 razy, bo nie było zimy. Poczekam jaka będzie pogoda.
Ja mam nogę małą- 36, za to mój M 45...

Ło boże juz pranie? Ja dopiero w grudniu popiore bo jak teraz wypuire to i tak w grudniu będzie trzeba znów bo te ciuchy zdążą pognić w szafie a ja muszę mieć świeże i pachnące bo inaczej się brzydze niecierpie zapachu szafy tzn ciuchów leżących w szafie.
Doggi Ty to jesteś perfekcjonistka w każdym calu :-D Ja z kolei nie mogę znieść, że coś leży i czeka na pranie. Niewykluczone, że te najmniejsze upiorę raz jeszcze właśnie w grudniu. Jak mam coś do uprania i nie mam z czym uprać, (a mam duży bęben w pralce), to chodzę po domu i szukam co by tu uprać ;-)

reklama
Agulqa ja prałam tak jak pisały dziewczyny 40-60 st i robiłam dodatkowe płukanie, ale ja od początku prałam w zwykłym proszku.

Też czekam jeszcze z praniem, bo tak jak Doggi chcę mieć wszystko świeże. Jakoś w połowie listopada zaczynam, bo w grudniu to już w terminie będę;-)

Do góry