reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

u mnie xlandera przekreśla waga (krowa jest mega cięzka) to że go wszyscy mają to też fakt ... za to mąż mi wybrał niespotykany wózek ... szkoda gadac :p chociaż funkcjonalności nie można mu odmówić (wózkowi, męzowi z resztą też :p)

Mam uraz do cięzkich pompowanych czołgów, bo mój pierwszy był taki i tyle co ja się go odygałam to do konca zycia nie zapomne, nigdy więcej ... spacery to był koszmar szczególnie przy wyjściach i po powrocie :-D

reklama
Ja nie lubie xlanderow za to co wam pisalam-ciasna krotka gondola, siedzisko nie przekladane w spacerowce (tylko tylem) i oparcie w spacerowce nie pionuje sie tylko tak lezy wiec jak dziecko chce elegancko posiedziec to jest zgarbione. Tak u kolezanki siedzialo:/ Nie wiem co w tych xlanderach super poza kolorami:p

Doggi jedo fyn chyba tez polski i nie moge zlego slowa powiedziec poza ciezko chodzącym hamulcem. Wiec jak ten wozek co podoba ci sie ma dobre opinie to bralabym:p

Ja z x landera byłam zadowolona brakowało w nim tylko możliwości ustawienia siedziska przodem do mnie. Waga jak na pompowane koła jest niska a gondola wystarcza na 6-7 m, potem i tak dziecko woli siedziec w spacerówce i poznawac świat.Uży
tKujecie lub kupujecie łóżeczka tradycyjne drewniane czy turystyczne? Bo ja sie waham jakie zakupić. Doradzicie?

Ostatnia edycja:
Ja nawet nie widze jakos specjalmie kto czym sie rozbija po miescie ;-) ale te camarelo przekonuja mnie do siebie niemal wszystkim, a najbardziej duza gondola i cena ;-)

Zelka a to widzisz, nie wiedziaoam ze xladery ciezkie a zdarzy mi sie nie raz samej ma 1pietro wozek tachac

Agulqa to moja rada taka zwracaj uwage na wage wozka.... bo to ze sam wozek wazy "tylko" 14 czy 15 kg nie ma znaczenia... dodaj do tego dziecko przybierajace ok 1kg na miesiac, a pozniej pol ...to ani sie obejrzysz a do dygania bedziesz miala 25kg ;)

Karpanna jest wiele zadowolonych uzytkowniczek xlandera, nie mowie ze to zly wozio. U kolezanek gondola starczyla na max 6 mcy, w wiekszosci musialy sie przesiadac w 4-5 mcu... ale to juz wszystko zalezy od indywidualnych rozm dziecia.

Ja to stara wozkomaniaczka jestem :p

Fakt, gondola przy x landerze mała, ale ja przy Paulince miałam okazję używać jej 4 miesiące z hakiem, bo mała ciekawa świata była i nie było mowy o spacerach w gondoli, bo się darła. Doczepiłam nosidełko i całą mroźną zimę przejeździła w nosidełku.
Mała gondola ma ten plus, ze jest zgrabna i ładnie wygląda. Moja bratowa kupiła wózek z dużą gondolą (chyba największą na rynku) i mi to wizualnie nie pasowało, taki przytłaczający był.

Nadrobiłam, ufff, choć zajęło mi to 40 min.

Co do wózków to każdy ma swoje preferencje i wybierze co innego. Jedynie mogę powiedzieć o x-landerze który miałam i był rewelacyjny. Prowadziłam go jedną ręką, skladałam w sekundę i bez awarii posłuży 2 dziecku. Siedzisko miałam kubełkowe i dziecko siedziało normalnie pionowo, waga taka sama jak innych wózków z pompowanymi kołami a gondola przy moim kolesie jak najbardziej wystarczająca. W moim nie ma możliwości montowania spacerówki odwrotnie ale w nowych modelach już jest :) Tylko tyle gdyby ktoś myślał nad x-landerem :))) Gdybym teraz miała kupić wózek to kupiłabym albo x-landera albo Mutsy. Co do polskich firm mało znanych to jestem zarażona bo koleżanka kupiła i jej rama w wózku pękła. Oczywiście firma firmie nierówna :))) Jest taka różnorodność, że w sumie się cieszę, że nie muszę myśleć nad wózkiem :))))

Karpanna ja mam drewniane ale turystyczne zażyczyłam sobie w prezencie i używałam na wyjazdach :)

reklama
Karpanna ja drewniane 140x70 z ktorego pozniej tapcznik zrobie

Zelka wiem wiem. Z tego co kojarze camarelo wlasnie super ciezkie nie jest. A w przyszlosci pewnie i tak typowa parasolke sie kupi. Chyba ze bede mega zadowolona to zadna parasolka do mnie nie przemowi :p

Sylwi ja widzialam camarelo w realu i bardzo mi pasuje do nich duza gondola :-)

My turystycznego nie kupimy. U moich rodzicow jest gdzie spac a u tesciow nie planuje. Kolezanka np kupila dmuchany basenik/wanne i na wyjazdach sluzylo jako lozeczko ;-)

Do góry