reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

jusia, jakie dobre geny! :-D Ja odkąd sięgam pamięcią byłam tłusta, rozstępy porobiły mi się w gimnazjum/liceum wszędzie, gdzie się da i nie było miejsca na nowe :-D

reklama
ja też na rozstępy stosowałam tylko oliwkę, ponoć głównie chodzi o to by skóra była dobrze nawilżona a oliwka dla dzieci jest w tym świetna. teraz niestety nie stosuję, lekarz powiedział bym wstrzymała się ze smarowaniem brzucha by ograniczyć do min dotykanie go. więc nawet podczas prysznica i wycierania obchodzę się z nim jak z jajkiem ;)

ja też na rozstępy stosowałam tylko oliwkę, ponoć głównie chodzi o to by skóra była dobrze nawilżona a oliwka dla dzieci jest w tym świetna. ;)

Nie zgodzę się z tym!! Ja swego czasu byłam pod ścisłą kontrolą dermatologa (atomowa skóra) i powiedział mi ze szlag go trafia jak słyszy ze oliwka nawilża, bo to nawilżenie jest chwilowe a jak wsiąka w skórę to działa wysuszająco!!! I kobiet smaruja coraz więcej i częściej i się zaczyna kaszana

Mi też dermatolog mówił, że oliwka to największe zło, bo nawilża na chwilę, a tak na prawdę wysusza skórę. Lepsze są kremy na rozstępy, chociaż mi w pierwszej ciąży nie udało się ich uniknąć. Wyskoczyły mi na brzuchu w 39 tygodniu ciąży. Brzuch był na tyle duży, że ich nie widziałam i myślałam, że udało mi się ich uniknąć - zobaczyłam je dopiero po porodzie.

doggi, nieobecna dzieki za rady. ja z lekarzem nie rozmawialam bo poki co nie kazal mi sie smarowac by brzucha czasem nie dotykac, itp, ale o oliwce kolezanki mowily i wierzylam na slowa. nigdy bardziej nie dociekalam czy to prawda. od 4miesiaca kupie sobie jakis specjalny kremik :) cos jeszcze doradzacie poza tymi z rossmanna i tej firmy na m.... hmmm nie opamietam juz nazwy ;)

Racja, oliwka tylko na chwilę natłuszcza ale nie nawilża i wysusza. Tak samo ze skórą dzieci, dlatego drugiej córki juz nią nie smarowalam. Lepiej jakiś balsam.

agulqa_b ja jakimś zwykłym balsamem mama friendly smakowała jak mi się przypomniało ;) ale dziewczyny ode mnie z,czerwca chwaliły mustellę

A ja się smarowałam oliwką ale zawsze na mokrą skórę jeszcze pod prysznicem i po wyjściu z kąpieli tak sobie w ręczniku jeszcze parę innych czynności wykonywałam aż się wchłonie, nigdy nie wycierałam- i tu was zadziwię- rady lekarza ! Miałam jeden maleńki rozstęp (długość jakieś 3cm) więc wierzę, że gdybym się w ogóle nie smarowała to było by gorzej... Jak w każdej dziedzinie medycyny- co lekarz to opinia ;-)Mi oliwka pomogła i teraz też już się smaruję :tak:

reklama
Do góry