reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Dziewczyny, które mają starsze dzieci, chciałabym Was ostrzec przed kupowaniem piętrowego łóżeczka szczebelkowego. Moja skarbniczka miała 4-latkę i 2,5-latka wiec zakupiła im łóżko piętrowe ze szczebelkami. Gdy poszła ze starszą do kościoła, mąż został z młodszym na drzemkę popołudniową. Mały bardzo prosił ojca aby mógł spać na górze i nie wiadomo jak dziecko powiesiło się na szczebelkach. Jak go znaleźli już nie żył. Osobiście nie rozmawiałam z matką na ten temat ale podejrzewam, że chyba sobie kark skręcił bo nie płakał ani nic. Chciałam Was uczulić. Ja planuję kupić takie: ŁÓŻKO ŁÓŻKA PIĘTROWE dla dzieci MAX 2 90x200 HIT!! (4283214679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. oczywiście za kilka lat :))))

Ostatnia edycja:
reklama
Nieobecna fajne to łóżeczko tylko wolę neutralny wzór co by po roku dzieci nie powiedziały, że już np. nie chcą z ciuchcią hehe :)))

Ostatnia edycja:
U nas będzie trzeba pomyśleć nad zakupem łóżka dla starszej córy, żeby mogła zwolnić miejsce dla Maluszka. Ale jeszcze mam kołyskę po siostrzenicy więc nie musi to być na już. tym bardziej, że moja wiercipięta chyba nie nadaje się do większego łóżka jeszcze.

Ogólnie jak tak myślę, to większość rzeczy mam. Od początku nastawiałam się na 2 ciążę więc wszystko zachowałam.

nieobecna ja kupiłam dwuczęściowy zwykły tylko się przewiązywałam chustą jak byłam na słońcu mię Lubie strojów jednoczęściowych tzn po prostu nie podobają mi się

AZA coś okropnego :(

Tasia ja też myślałam że moja się nie nadaje, ale zmienić trzeba było bo ta franca sama chciała wychodzić cichaczem z,łóżeczka tylko ze zawsze głową w dół, wiec trzeba było szybko coś kupić i kupiliśmy w Ikei, najpierw podkladalam materac z łóżeczka pod łóżko ale szybko się okazało ze tak jak Olka wiercila się w łóżeczku niemowlecym tak w dorosłym spala jak dorosła :) a miała wtedy mniej niż 1,5 roku

Doggi u nas na razie nie kombinuje z wyjściem. W razie czego wyciągniemy jej te 3 ruchome szczebelki żeby mogła normalnie dołem wychodzić. I zazdroszczę Ikei, ja do najbliższej mam 200km.

Dziś przechodziłam obok sklepu dziecięcego... aż żal że wszystko mam:-D

My dla Młodej mamy łóżeczko rosnące z Ikei, też szybko zrezygnowaliśmy z niemowlęcego łóżeczka i nigdy się nie zdarzyło, żeby Młoda spadła ;-)

mój na razie śpi w łóżeczku ze szczebelkami i dopóki będzie chciał w nim spać to raczej nie będę zmieniać. Tym bardziej, że zarówno w dzień jak i wieczorem zasypia sam w łóżeczku, więc nie wiem jak by to wyglądało gdyby mógł z niego wychodzić ;)

reklama
Do góry