Z chustą trzeba ostrożnie, bo chyba już każda z nas słyszała ostrzeżenia. Ale przecież mamy w innych krajach, w plemionach do dzisiaj od wieków ich używają, więc chyba coś musi w nich być. Przecież afrykańskie dzieci najszybciej na całym świecie osiągają rozwój fizyczny. Obejrzyjcie sobie film dokumentalny "Babies", bodajże z 2010. Nic praktycznie w nim nie mówią, ale wniosków można wiele wyciągnąć. Polecam!
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Ja miałam tkaną, ale sztywną i ciężko się wiązała... Tosia czasem nie chciała usnąć albo marudziła, motałam ją i w sekundę padała A ja sobie mogłam sprzątać, gotować, wszystko A kto najbardziej lubił nosić Tosię? MÓJ MĄŻ! Na wczasach nosił ją na plażę zamotaną
nieobecna87
Fanka BB :)
Tasia, my to chyba nad czymś takim będziemy musiały pomyśleć: BUGGY BOARD LASCAL MAXI DOSTAWKA DO KAŻDEGO WÓZKA (4275208545) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
chyba, że masz jakiś inny sposób na to jak ugryźć spacer?
chyba, że masz jakiś inny sposób na to jak ugryźć spacer?
nieobecna87
My mieliśmy pożyczone nosidło babybjorn - dokładnie takie: BabyBjörn - nosidełko ORIGINAL -Czarne
Sprawdziło się super i nadaje się dla dzieciaka, które jeszcze nie trzyma samo główki - z czystym sumieniem mogę polecić.
Dla dzieci z różnicą wieku 21 - 22 miesiące nie ma sensu chyba kupować już podwójnego wózka (tym bardziej, że starsze już teraz za bardzo nie chce do niego wsiadać), jak myślicie?
Sprawdziło się super i nadaje się dla dzieciaka, które jeszcze nie trzyma samo główki - z czystym sumieniem mogę polecić.
Dla dzieci z różnicą wieku 21 - 22 miesiące nie ma sensu chyba kupować już podwójnego wózka (tym bardziej, że starsze już teraz za bardzo nie chce do niego wsiadać), jak myślicie?
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
No właśnie takie nosidła nie są zbyt zdrowe. Jeśli już jakiekolwiek to ergonomiczne (imitujące postawę ciała w chuście).
nieobecna pewnie wszystko zależy jak wyglądają wasze spacery, czy dużo i długo będziecie na zewnątrz. Jak starszak będzie korzystał z wózka tylko czasem, gdy się zmęczy, by podjechać kawałek, to podstawka wystarczy. Jak spacery długie lub jakieś częste podróże z drzemką w międzyczasie to podwójny byłby wybawieniem. Choć można się bez tego obyć.
nieobecna pewnie wszystko zależy jak wyglądają wasze spacery, czy dużo i długo będziecie na zewnątrz. Jak starszak będzie korzystał z wózka tylko czasem, gdy się zmęczy, by podjechać kawałek, to podstawka wystarczy. Jak spacery długie lub jakieś częste podróże z drzemką w międzyczasie to podwójny byłby wybawieniem. Choć można się bez tego obyć.
nieobecna87
No to dla nas chyba jednak podstawka będzie wystarczająca. Spacerujemy zwykle około 3 - 4 godzin do południa + godzinny spacer po południu. Ale Młody nie potrafi spać w wózku gdyż od urodzenia śpi tylko na brzuchu - więc drzemka musi być w łóżeczku.
reklama
Ja korzystałam z chust, mam 2 tkane i polecam, super sprawa
Z ta dostawka to zalezy chyba od starszaka bo np moj lubi w wozku dalej jezdzic i jakbym miala malucha od paru mies to pewnie kupilabym wozek ale sa dzieci ktore w wieku 2 lat sa antywozkowe juz.
Z ta dostawka to zalezy chyba od starszaka bo np moj lubi w wozku dalej jezdzic i jakbym miala malucha od paru mies to pewnie kupilabym wozek ale sa dzieci ktore w wieku 2 lat sa antywozkowe juz.