reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

alecta pewnie rozumiem. ja na szczescie u rodzicow mam tapczanik po mlodym ale ze szczebelkami w razie w. najwyzej ja bede z bobasem spac a Ł osobno ;) kazdy patrzy co dla niego wygodne i dobrze ze jest taki wybor i kazdy dla siebie cos moze znalezc :)

reklama
Mea osi- już pisalam, ze nie czuje się komfortowo nosząc tak dziecko i poza tym nie jestem pewna czy mi nie wyleci. Proboealam kiedyś i to zdecydowanie nie dla mnie, wolę nosidlo.

ja na razie mam kołyskę drewnianą,ale tez będę kupować taki kojec jak alecta po około 4 miesiącach,mój brat z bratową mają takie dla Jaśka od urodzenia i śpi w nim do dziś (ma 2lata i 8 miesięcy) już sam wychodzi przez odpinany bok,a teraz będą kupować łóżko dla niego nowe ,bo 2 bobas w drodze i trzeba zwolnić kojec :happy2:

Mea osi- już pisalam, ze nie czuje się komfortowo nosząc tak dziecko i poza tym nie jestem pewna czy mi nie wyleci. Proboealam kiedyś i to zdecydowanie nie dla mnie, wolę nosidlo.

A ja tylko podpiszę się pod tymi słowami, bo myślę tak samo. Chusta również nie dla mnie i chodzi mi tu również o moje ograniczenia ruchowe, ponieważ w dzieciństwie lekarze źle złożyli mi rękę. Dla mnie chusta odpada w 101 %

dołączam ,chusta również nie dla mnie,ja wolę trzymac dziecko,nie potrafiłabym puścić i chodzić,no Nie i koniec,mam nosidło i używałam go tylko w domu ,a i tak podtrzymywałam dziecko :tak:

alecta, aaa, jak tak tak, to spoko to łóżeczko :-D Co do pościeli, to nie chodzi mi konkretnie o tą aukcję, tylko o te materiały, ja miałam wzór z pieskami i żyrafkami i mimo częstego prania to jest to po prostu sztywna bawełna, nie mięciutka. Teraz na pewno kupię nieco droższą pościel, wtedy mi to nie przeszkadzało, ale jak zmieniłam na poszewki z Ikei to różnica była horrendalna :tak:

mea osi, na Tablicy też widziałam bambusy po 150zł :tak: Ale grupy na FB poszukam :-D Ja Azimi miałam żółto-pomarańczową, teraz kupię coś w brązach, zeby właśnie bardziej dla męża była ;-)

alecta my też mamy turystyczne, bardzo podobne. Starsza z 3 lata w nim spała, młodsza niedawno przeniosła się już na piętrowe. Teraz już lekko rozklekotane. Ale czego one z nim nie robiły :rofl2:

Szczerze to też wolę bezpośrednio na rękach :tak: Ale doceniłam nie raz wolne ręce, a strach czy wypadnie minął gdy zobaczyłam, jak ono tam obwiązane - żadną mocą by nie wypadło :szok: Ale nie każdy musi nosić w chuście/nosidle. Nic na siłę ;-)

pytanie do wszystkich tych dziewczyn ktore zgodnie deklaruja sie na NIE
Miałyście kiedykolwiek dobrze zawiazana chuste ?? jesli nie to nie zakladajcie odgornie czegos czego nie znacie :)

ktoras pisala ze woli nosic na rekach - o bogowie !! jak zawiazesz maluszka np w kieszonke to on jest tak blisko ciebie ze podtrzymywac go bedziesz przez pierwsze 10 sek po zawiazaniu :) jak poczujesz maluszka przytulonego i otulonego na twojej piersi to sama zobaczysz ze niczego wiecej ci nie potrzeba :)

naprawdde POLECAM SPROBOWAC :) teraz poki brzuszki jeszcze nie sa tak duze mozecie wybrac sie na jakies chustospotkanie kto pokaze wam jak wiazac ... wiem ze w chorzowie takie sie odbywaja w szkole rodzenie simin ... ale poszperajcie po necie i znajdziecie doradców noszenia (nie przesadzam kazda mama ktora sprobowala porzadnego noszenia teraz nosi i jest zadowolona!!!)

i blagam nie porownujcie chusty z wisidlem ... mnie ciarki po plecach biegaja jak widze maluszki wisz na kosci lonowej i to zle sie konczy !!!

mea osi, na Tablicy też widziałam bambusy po 150zł :tak: Ale grupy na FB poszukam :-D Ja Azimi miałam żółto-pomarańczową, teraz kupię coś w brązach, zeby właśnie bardziej dla męża była ;-)

moze to ten co ja kupilam ?? :D

panowie lubia tez w niebieskich i zielonych kolorkach no i nie wychodzace z mody szarości :D
poszukaj na Fb
https://www.facebook.com/groups/chusty/
i
https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/

no i jest forum chustowo.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mea osi- ale my nie próbujemy cię na siłę przekonać żebyś zrezygnowała z chusty więc proszę nie wmawiaj nam na sile ze mamy mieć chustę. Jedne wolą nosidlo inne chustę, i dobrze że nie wszyscy są tacy sami. My jesteśmy na nie, ale to nie znaczy że uważamy chusty za złe, nam po prostu nie pasują i tyle :)

Do góry