reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

agulqa, oj, leżaczek bujaczek to BŁOGOSŁAWIEŃSTWO :-D Ja dostałam od koleżanek i sprawdził się rewelacyjnie, czy to się kąpałam czy obiad gotowałam, Młoda była ze mną i patrzyła, ale ja mam łazienkę i kuchnię na górze (my mieszkamy na dole), więc naprawdę był przydatny :tak: Na każdy obiad czy imprezę rodzinną też braliśmy leżaczek :tak:

Właśnie, leżaczek muszę kupić, bo ten, co miałam, się zepsuł :-(

reklama
A ja wczoraj zrobiłam sobie przyjemność i kupiłam dwie pierwsze koszulki dla bobasa:-)już zapomniałam jak te rzeczy są malutkie.
Generalnie to praktycznie nic nie muszę kupować z większych rzeczy, wszystko mam po starszej córce- bujaczki, krzesełko, nosidło i chustę itp.
Chociaż z chusty i nosidła praktycznie nie korzystałam, Nina nie lubiła się w tym nosić. Może teraz będzie inaczej.

No tak:-)tylko wózek musimy kupić ale znalazłam używany taki model jak chcemy, dzisiaj jedziemy zobaczyć w jakim jest stanie i jak będzie ok to kupujemy. Ubranek też nie mam za wiele, rzeczy po Ninie rozdałam, ale już wiem że dostanę od koleżanek po ich dzieciach więc jak będę coś kupować to bardziej z wyboru niż konieczności.

Mam już trochę doświadczenia po pierwszym dziecku i mniej więcej wiem, co dla mnie jest ważne. Wybraliśmy Mutsy Evo, najbardziej nam pasuje. Jest lekki i dosyć zwrotny- dla mnie to ważne bo jestem mała i mieszkamy na 3 piętrze bez windy. Łatwo się składa i nie zajmuje dużo miejsca w aucie. Nowy jest drogi bo kosztuje ok. 2 tysiące ale znalazłam używkę za połowę tej kwoty. Ale fotelik będziemy kupować nowy- jakiś Maxi Cosi chyba, taki z bazą montowaną na stałe w samochodzie.
Każdy musi patrzeć na swoje potrzeby, nie znajdzie się wózka idealnego pod każdym względem ale jak ma się pewne priorytety- co jest najważniejsze a co trochę mniej- to można coś dobrać.

u nas też leżaczek-bujaczek był niezastąpiony,pisałam że już kupiłam używany za 25 zł,kolory niezbyt ( granatowy z postaciami z Kubusia Puchatka) ale w stanie idealnym więc nie ma co narzekać :happy2:

zgadzam się też sporo korzystaliśmy z leżaczka i został nam w całkiem dobrym stanie po młodym (tak jak mata edu, krzesło do karmienia i inne pierdoły). Wszystko trzeba tylko odświeżyć.
Jak tak ostatnio sobie kalkulowałam to wszystko mamy, po za wózkiem właśnie i jeszcze myślę nad huśtawką ... bardzo wielu moich znajomych zachwala, może uda mi się od któregoś odkupić używkę :-D *Leo*Huśtawka Graco dla noworodków SWEETPEACE (4496206901) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Do góry