reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Tasia, tylko po prostu często jest tak, że się facet wzbrania, a nie próbował i nie wie, co to za uczucie ;-)

Ja jestem zdecydowana na Natibaby, tylko używaną, żeby była przełamana, a że czasem można znaleźć te lepsze (z bambusem albo lnem) w cenie bawełnianych, to za jakiś czas pobuszuję w necie :-D

reklama
Nulini ja jeszcze podpytam ta kuzynke jaka ona poleca. I poczytam opinie na necie ;-) wiec kto wie moze i za 200zl kupie. Poza tym przyda sie dla drugiego tak jak i wozek i lozeczko ;-)
Dla mnie on wyglada wrecz sexi ;-)

Alecta- ale mi się kolorowo zrobiło na tej stronie z posciela, ale jest fsjna nie ma to tamto.
A lozeczko to na później?czy od razu będziesz małe tak nisko kładła?
Ja jednak wolę jak na poczatku jest na najwyższym poziomie :)

alecta, strasznie mi się podoba zdrobnienie Mańka :-D A pościel z tych materiałów miałam i niestety jest tragiczna :-( Okropnie sztywna i twarda :-( I tak, jak jezyk, ja wolę noworodka wysoko :-D

Megami, ja nawet na to forum nie wchodzę, tam jest tego tyle, że głowa boli :-D

agulqa,
no dokładnie, porządna chusta czy nosidło będzie dla następnych dzieci, ja moje dziadostwo sprzedałam od razu po zakończeniu noszenia :tak:

Dziewczyny, ale to łóżeczko ma wyższy poziom dla noworodka :)
Inaczej bym się nie zdecydowała na takie ;)

Co do pościeli to moja koleżanka zamówiła dla swojej córy właśnie z tej aukcji i jest bardzo zadowolona.
Podobną miałam dla Tymosława i też nie narzekałam :)

alecta moje pytanie tez do lozeczka ;) bedziesz je miala jako normalne lozeczko czy jako turystyczne? znajomi mieli cos w podobie od poczatku i mowili ze jednak normalne to normalne. ale kto wie. oby Wam przypasowalo :) ja doswiadczenia nie mam wiec nie wiem :D
a posciel fajna, my bedziemy miec drewniane lozeczko wiec posciel z ochraniaczem bede kupowac

Agulqa u nas to będzie jako normalne łóżeczko.
Miałam normalne dla Nikoli i Tymka, nie było złe, ale wkurzało mnie np to, że jak byli już starsi i trzeba było obniżyć je o poziom to ochraniacze strasznie się ściągały i w nocy obijali się o szczebelki.
Kolejna rzecz ważna dla nas to to, że właśnie to łóżeczko można złożyć i zabrać gdzieś ze sobą, a tak musielibyśmy jakieś dodatkowe łóżeczko załatwiać żeby we Włocławku było jak do rodziny jedziemy.

reklama
temat chustowy to sie wlacze :D co prawda jestem czerwcowka 2014 ale moge conieco doradzic :D

Tasia ja mam takie nosidełko: WOMAR nosidło nosidełko RAINBOW N15 ZAFFIRO kurier (4508768601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Myślałam nad chustą ale po pierwsze wiązanie dla mnie mega skomplikowane a po drugie mąż powiedział, że się w takim czymś nie pokaże a nosidło nosił hehe...

odpusc womara to nie jest nawet ergo ... dzieciaczka zmeczysz i wydasz kase niepotrzebnie

Nulini tez wlasnie slyszalam ze to nie takie trudne. No i ja planuje kupic tak do 160zl. Pewnie szukalabym tanszej ale ze poduszke mama mi sprawila to chuste chcemy lepsza i od razu na dluzej

agulqa, ja planuję za chustę dać max 200zł. Przy Tosi chciałam oszczędzić i byłam zła, teraz już się nie dam :-D

z palcem w nosie kupicie chuste za 150-200 zl ale pasiaka :D bawełniane natki nowe kosztuja 190 w sklepie natibaby.eu ale ja mam dla was lepsza propozycje :) na fb jest grupa chustowo-zakupowa dziewczyny sprzedaja naprawde parelki i w bardzo rozsadnych cenach :) nie zrazajcie sie jakzobaczycie np zamire za 800zl :) takie tez sa ale jak powiecie jaka jesty gorna granica ceny to luzacko sie uda :) ja tydzien temy bambusa LennyLamb kupilam za 150 zl :) DARMO!!!

Megami, niestety wiele nosideł się reklamuje "ergonomiczne", a nie ma z tym nic wspólnego :no:
Moim zdaniem jak ktoś się bardzo boi chusty, to może zainwestować w nosidło Mei Tai, ale w życiu bym nie powiedziała, że chusta ujmuje męskości, ot chociażby ten pan wcale nie wygląda mało męsko:
dziecko-mezczyzna-tata-chusta-GALLERY_MAIN-24190.jpg

co wiecej ten facet wyglada obłędnie mesko :D
zastanawiacie sie jak przekonac facetow do chustowania ?? ja zrobilam to wrednie i sposobem (walczylam z mezem przy starszej corci bo on byl ostro na nie) no i kazalam mu przez dzien caly nosic mloda na rekach - wymiekl po godzinie ... a przeciez nie jeden taki dzien byl ze mala byla u mnie na rekach przez caluski dzien a ja musialam caly dom obrobic !!! dal sie wtedy pierwszy raz zachustowac :) teraz z mlodsza jeszcze sie nie odwazyl ale powiedizl ze jak Gabiska bedzie miala kilka miesiecy to napewno bedzie nosil "ale nie w tym gejowskim czyms" - to komentarz do nowej chusty w teczowych kolorkach :) specjalnie dla niego mam nati fale dunaju - to moja pierwsza i ciagle ulubiona chusta :)
Tasia, tylko po prostu często jest tak, że się facet wzbrania, a nie próbował i nie wie, co to za uczucie ;-)

Ja jestem zdecydowana na Natibaby, tylko używaną, żeby była przełamana, a że czasem można znaleźć te lepsze (z bambusem albo lnem) w cenie bawełnianych, to za jakiś czas pobuszuję w necie :-D

proponuje polowac tez na tablicy i u mnie na mamasprzeda.pl ... bede skupowac co lepsze egzemplarze :)

Ja do chust też nie mam jakoś przekonania, nie mówiąc już o mężu.

a czemu ?? bardzo mnie to ciekawi ...

dziewczyny nie taki diabel straszny :) moje czerwcowki na tym etapie 90% bylo na nie :D dzis z najblizszego grona KAZDA MA CHUSTE !!!! jedne elastyczne inne tkane ..

jesli nei bardzo wiecie co wybrac albo macie dylematy to piszcie do mnei na priv - pomoge wam w decyzji albo podpowiem cos od siebie :) wazne zeby dobrze dobrac dlugosc i jakosc chusty :)

Do góry