reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Mea- osi tak miałam zawiązaną chustę, ale SAMA nie jestem w stanie jej zawiązać, więc to dla mnie nie rozwiązanie. Więc nie rozumiem Twojej agitacji na rzecz chusty.

reklama
Megami, ja oporów przed chustą nie miałam, ale też jak pierwszy raz sama zamotałam to zobaczyłam, że nie ma takiej siły, żeby dziecko wypadło :-D

Dziewczyny, nie naskakujmy na siebie, tym, które nie są przekonane polecam poszukać u siebie w mieście klubu Kangura - dużo lasek ode mnie ze stycznia poszło na jedno - dwa spotkania, żeby się tylko nauczyć wiązać i po kłopocie :-D

Nulini ale ja zadałam proste pytanie O NOSIDŁO, które jest mi potrzebne do wejścia i wyjścia z domu po schodach z dwójką dzieci jakby nie patrzeć małych dzieci. Dzięki za podsunięcie info o nosidłach ergonomicznych, bo jeszcze nie orientowałam się w temacie a teraz wiem o co chodzi.

Akurat wszystkie, które wypowiedziały się na "nie" mają już co najmniej jedno niemowlę za sobą i jak sama wiesz, wtedy inaczej się patrzy na to co będzie nam i dziecku potrzebne. Każda zna już siebie i swoje możliwości.

Ja tez uwazam ze dziewczyny tore juz maja dzieci sa w kepszej sytuacji pod tym katem ze wiedxa czego im trzeba a co u nich sie nie sprawdza.
Do chusty nie zamierzam nikogo namawiac mimo to ze mi wydaje sie byc super opcja zarowno w domu jak i na wakacjach :-) kazdy najlepiej wie co mu pasuje lub czego chce sprobowac.

Mnie np kolezanka namawia na bujaczek lezaczek. A mi szkoda na to kasy i pewnie jesli od kogos nie dostane to nie kupie. Mlody nie mial i dalismy rade :p

A my mieliśmy bujaczek lezaczek i u nas się rewelacyjnie sprawdził. Jak np robilam obiad czy coś w domu to mały siedział i patrzył co robię. No ale to nie był nasz niestety i teraz chyba powiem żeby na chrzciny kupili:)

Oj u nas też leżaczek był bardzo pomocny. My mamy leżaczek z wibracjami i świetny na kolki i wzdęcia. Ale taki zakup to można odłożyć na później jak się zobaczy co dziecko lubi. Ja np. nie nosiłam po domu tylko właśnie w leżaczku przekładałam, do kuchni czy pokoju.

Ja kupiłam używane za 35 zł.
A jak się trafi taki niemowlak- aniołek co śpi przez większość czasu to nie potrzebne:-)

reklama
dlatego ja nie zarzekam sie ze nie kupie, ale licze ze moze dostane ;) a jesli nie a dziecko bedzie bardzo absorbujace i sama chusta nie starczy to moze wlasnie uzywany uda mi sie znalezc. wyjdzie w praniu ;)

Do góry