reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Sprite nie mialam do czynienia z tym drugim ake mnie te kola z przodu odstraszaja :p nie lubie takich
Pierwzy sliczny, ja jednak zdecydowalam ze chce kola skretne z przodu

reklama
Nulini podziwiam. My pierwsze co to lozko kupujemy. Zadnych wersalek i innych niewygodnych cudow ;-)

To przez to, ze ja z czasów panieńskich mam to łóżko i jakoś nie było potrzeby kupować nowego :-( I tak się męczymy już 4 lata...

nieobecna, mnie się strasznie podobają z IKEI z szufladami, takie sobie kiedyś kupię :-D

Nulini wiem, zawsze cos wazniejszego jest. My mamy plan ze robimy sciany w kazdym pokoju i przedpokoju. Pozniej kupno materaca i reszta w trakcie :-)

agulqa, a jeszcze jak się przeprowadzaliśmy w nasze cztery kąty, to oboje bez pracy, bez prawa do zasiłku, więc mowy o szaleniu nie było :no: A teraz jak myślę o zmianie łóżka, to nie wiem, czy jest sens, bo chciałabym właśnie 200x220, a tu takie nam nie wejdzie. I co, teraz kupię 160x200 (i to też dopiero, jak Gucio z łóżeczka wyrośnie, bo inaczej się nie zmieści), a jak się uda gdzieś przenieść to nowe? Dylematy :-D

nulini my tez jednak 160x200 wezmiemy bo tak jak wspominalam pokoje takie ze hmm... wieksze nie wejdzie po prostu. mysle ze damy rade na takim tez biorac pod uwage ze teraz z Ł i moim kojcem spimy na fotelu jednoosobowym :)

agulqa, my się w trójkę mieścimy na 140x200, więc myślę, że i u nas 160x200 z jednolitym materacem to byłby szał! Znajomi mają takie wyro i jak do nich jeździmy, to na nim nocujemy - nigdy nie zdarzyła się bitwa o miejsce, a na obecnym wyrku szturchamy się całą noc...
Natomiast na wczasach śpimy na łożu 200x220 i to juz się ganiać można :-D

Sprite te oglądam ten wózek ostatnio (ale tylko w necie), nie lubie trójkołowców więc odpada + w quenny budki w spacerówkach są dziwne i ponoć bardzo nisko opadają na dziecko.
Właśnie się przyjżałam dokładnie, koleżanka ma ten wózek i jej niespełna roczne dziecko jakoś dziwnie siedzi w spacerówce i ten pałąk nie wiem czy jest do końca funkcjonalny, mogę ją podpytać i poprosić o real foto.

Musze suzkać alternatywy jakieś, bo coś są problemy z dostawami mojego concorda, chociaż może do listopada /grudnia się wszystko unormuje :)

Ostatnia edycja:
Sprite ja mam Quinny Speedi i widzę, że spacerówkę mam o wiele większą.

Jeśli chodzi o trójkołowca, to kwestia przyzwyczajenia. Nasz sprawdza się fajnie, ale wszystkie koła duże, pompowane. Wjedziemy na każdą plażę, do każdego lasu.

boze skleroza ciazowa mnie dopadla. czytam ze trzy cztery posty, mam odpisywac i nie pamietam co czytalam! :szok:

nulini mi sie zawsze marzylo takie zeby sie w nim szukac ;) ale bedzie chyba 160x200 chociaz jak wejdziemy na mieszkanie to zaczniemy dokladnie wszystko mierzyc i bede wiedziala ;p poa tym ja planuje ok roku dzidzie do swojego pokoju dac, bo jak wroce do pracy i bede na 6 chodzic, to pobudka po 4 nie chce bobasa wybudzac w razie czego.

reklama
My też teraz śpimy na rozkładanej kanapie 160x200 ale jak już przeniosę sypialnię do drugiego pokoju to kupie porządne łóżko ale chyba nie wejdzie mi większe niż 180x200. Zobaczymy..

Sprite bardziej mi się podoba Quinny Buzz, jednak wiem, że moje 2 koleżanki były z niego niezadowolone bo spacerówka była bardzo mała i szybko się pozbyły tych wózków.

Do góry