reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja łóżka nie mam, tylko materac.. 160x200, dla 2 osób wystarczające (a nawet za duże) :)
jak taki kupiliśmy na początku było bosko.. tyle miejsca rewelacja, ale przyzwyczajenie robi swoje- teraz niestety walczymy z m o każdy centymetr :-D

Do pierwszej ciąży jakoś inaczej się podchodzi.. wielkie przygotowania, większość rzeczy nowych, non stop zakupy (później), witaminy jakie zleci lekarz, szukanie informacji na necie, drogie kremy.. ;)
A przy drugim (kolejnym) wszystko inaczej ;)
moje pierwsza i dokładnie tak jak piszesz - chciałabym wszystko nowe itp. tylko pewna dawka racjonalizmu mnie powstrzymuje i kasa oczywiście

Nieobecna ja troszke inaczej niz piszesz. Owszem cos mam kupione ale glownie w lumpku :p wozek chce nowy to fakt, lozeczka nikt nie ma wiec sila rzeczy bedzie nowe, a kosmetyki dla mnid. Ja nie wierze w to ze cena = jakosc :p o witamunach czytam by znalezc tansze :p
no właśnie ja się głowię: wózek nowy i nieco tańszy, czy używany?? agulqa z jakiego powodu zdecydowałaś się na nowy?

reklama
Pokoik nie wiem nawet jak pomalujemy :p jak bede znala plec to pomysle ale marza mi sie w domu beze szarosci i biel. Jakos tak hmm czysto chce miec i spokojniem:p

Jusia kazdy mowi ze lepiej uzywany bo nampewno 5razy zmienie bo zle trafie. Poki co ten camarelo sevilla wydajemji sie namprawde ok, jedyne co to moze pozniej kupie parasolke ale tez nie jest mega pewna. Chodzi o to ze licze ze ten wozek posluzy mi dosc dlugo. Gondola dluga i szeroka, dobrze zabudowana na zime, spacerowka wielkoscia nie odbiega od standardow. Bede mieszkac na 1pietrze, wozek moge chowac do samochodu mam duzy bagaznik. Mam gwarancje na nowy wozek, na uzywany juz nie bardzo. Mechanizmy nie sa wyrobione itp. No i liczylismy na wozek z fotelikiem do 2tys i sie zmiescimy w tym

Jezyk ja mam drugą ciążę a też myślę nad wystrojem, wybieram wózek, fotelik mamy zacny ale cieszę się tym czasem, tylko ola do przedszkola chodzi jeszcze to mam czas na to ;) boli mnie tylko ze mój "pokój szwaczki"
Musze przerobić na pokój dzidzi

Sama się uczę, no narazie to tak wszystko na czuja jadę. Dostałam maszynę na wigilię odv rodxicow i odctamtej pory po mału po trochu kombinuje, teraz zamawiam materiał w sowy taki ładny kolorowy i chcę oli pościel uczyć :)

agulqa - my Młodemu pomalowaliśmy 1 ścianę + sufit na biało, reszta ścian na intensywny zielony. Do tego biało - zielone meble i szare rolety. Jak dla mnie całkiem fajnie to wygląda i będzie pasowało i dla chłopca i dla dziewczynki. :) Jakbyś chciała to podeślę Ci zdjęcia :)

Zazdroszczę umiejętności szycia! :)

My podjęliśmy decyzję o wózku - kupimy jednak phil&teds (jeszcze nie wiem jaki model), ale w PL są tak drogie, że albo znajdziemy coś na ebay albo preloved.co.uk i koleżanka nam wyśle kurierem do PL.

Dziewczyny z UK, podpowiedzcie, gdzie jeszcze szukać wózków? W UK są znacznie bardziej popularne i duuuużo tańsze.

Wiecie co, pogrzebałam dzisiaj w starych zdjęciach, które dodawałam na listopadówkach 2009 i wrzucę Wam fotki wózków jakie mam i pokoiku dla dzidzi, może komuś się przyda :)

Załączniki

• P010210_13.420001.jpg
    P010210_13.420001.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG096.jpg
    IMG096.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_0414.jpg
    DSC_0414.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 49
  • STA73496.jpg
    STA73496.jpg