reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
nieobecna chetnie wysylaj foty i co tylko masz ;d ja szukam ciagle inspiracji. na pewno czesc jednej sciany bedzie pomalowane parba ala tablica :D ja szyc nie umiem, ale chcialabym sie nauczyc i mysle ze mozna samemu to ogarnac ;)

aza super pokoiki nawet kolory mi nie przeszkadzaja a srednio lubie takie zywe ;) jaki wozek ta gondola ze spacerowka? dal rade widze na sniegu :) ja lozko moge miec bez szuflad i nie podnoszone boo... i tak nie planuje go scielic ;)

wstepnie wybralam takie meble do sypialni. nie sa droge, mi osobiscie podobaja sie i biale lozeczko bobasa bedzie do nich pasowalo ;)

doggi dzieki za info. chce namowic Ł zebysmy kupili i wlasnie poszyc dla dzidzi troche rzeczy, moze cos z tego wyjdzie ;)

Agulqa ja łóżka też ścielić nie będę Chcę mieć tą skrzynię na zapasowe kołdry dla gości bo póki co zajmują mi miejsce w szafie. Można też tam trzymać np. ciuchy zimowe lub buty. Zawsze dodatkowa przestrzeń się przydaje :)))

Ja łóżka w sypialni też nie ścielę, a pojemnika używam w celu przechowywania rzeczy, które nie znalazły miejsca w szafie :p

aza to rozumiem. my bedziemy miec szafe w sypialni i w przedpokoju. mam nadzieje ze sie zmiescimy. w salonie bedzie rozkladana kanapa z posciela dla gosci. musimy miec troche takiego miejsca bo rodzice i siostra moja raczej na 1 dzien nie przyjada tylko ze spaniem wiec nie bede ciagle kombinowac itp ;)

Agulqa, Jusia ja w pierwszej ciąży kupiłam używany wózek i nie dlatego, że miałam w planie zmienić. Znalazłam na Tablicy na tyle blisko żeby obejrzeć na żywo. Oszczędziłam przy tym ok 1000 zł (gdybym chciała ten sam model tylko nowy).

Gondola pomimo, że już 2 dzieci w niej jeździła wygląda na nową. Spacerówka też daje radę, choć my jej nie oszczędzamy (a poprzedni właściciele chyba tak. Materiał przy nóżkach trochę zmechacony, stelaż w kilku miejscach obtarty od wkładania do małego bagażnika, ale posłuży nam jeszcze przy drugim dziecku.

Wszystko zależy od tego jaki wózek znajdziecie używany. My kupiliśmy w 5 miesiącu ciąży, bo była okazja. Jeśli się zastanawiacie czy nowy czy używany to pooglądajcie teraz używane, jeśli nic nie wpadnie w oko na nowy zawsze będzie czas na zakup

agulqa - nieeeee! nie maluj ściany farbą tablicową! :) też mieliśmy taki pomysł: farba magnetyczna + tablicowa. Po pierwsze - musisz pomalować minimum 4 razy (a pewnie wiesz jaka jest cena tej farby i wydajność). Po drugie - dziecko będzie Ci po niej mazać kredą - wszędzie będziesz miała pył. Po trzecie - wytłumacz dziecku, że na tej jednej ścianie może malować a na innych nie.
Jeśli masz balkon, taki częściowo zabudowany to lepiej jak dzieciak będzie starszy jego pomaluj - nie będzie Ci się syfiło w środku a deszcz zmyje kredę. :)

AZA - ja też chcę takie łóżko, z tym, że muszę mieć zagłówek niższy bo mam parapet. No i odpada tapicerowane - zajmuje więcej miejsca niż takie zwykłe z drewna/ze sklejki. Ale właśnie taki pojemnik musi mieć! :) My kupimy takie:
MALM Łóżko z pojemnikiem - biały, 140x200 cm - IKEA

tasia dzieki za rade z wozkiem. ja jeszczenie kupilam 'ciagle sie rozgladam' choiaz troche by innego nie znalezc ;)

nieobecna hmm... kuzynka miala i sie sprawdzala, Twoje argumenty mnie jednak porzekonuja, chociaz jestem zdania ze da sie wytlumaczyc ze malujemy tylko czarna sciane a innej nie.wyjdzie w praniu

Nie pamietsm ktora, ake chyba jusia mowila tez o sevilli. Na allegro sa fajne zestawy z fotelikami maxi cosi nie duzo drozsze niz z normalnym np

CAMARELO 2014 wózek SEVILLA 3w1 MAXI-COSI CITI 8xG (4422448580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry