reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Jezyk oj uwielbiam Rummikub!!! Gram czasami z sąsiadką :)

Nulini ja też karciara ale niestety nie mam z kim grać bo mój nienawidzi kart a ja jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to zawsze były wieczorki karciane :)))

Bada sprawdziłam to Uno spin i jak tylko mój Konrad podrośnie to z pewnością zamówię :)))

Zamówiłam dziś Katarek plus, zobaczymy jak działa :) Martwię się tylko bo rurę w odkurzaczu mam lekko prostokątną i czy będzie dobrze ciągnąć. Coś się najwyżej wykombinuje.

Dziewczyny szukam dobrego termometru, macie jakieś godne polecenia?

Ostatnia edycja:
reklama
AZA777 - ja Ci mogę powiedzieć jakiego nie polecam :D kardioline kl80. Największa wada - nie ma światełka, przez co gdy dziecko ruchliwe to nie wiesz w które miejsce wycelowałaś i za każdym razem pokazuje zupełnie inną temperaturę.

AZA, mój małżon też średnio chętny był do kart, ale go z moimi rodzicami wciągnęliśmy :-D Tak samo, jak w grzyby :-D
Ja mam termometr Microlife NC 100 Termometr Microlife NC 100, bezkontaktowy - Portal Dbam o Zdrowie i jestem z niego zadowolona, chociaż czasem przy 2-3 pomiarach pod rząd pokazuje różne temperatury, ale jednak zbliżone do siebie. Dostałam go od dziewczyn z grupy jak zaszłam w ciążę i bardzo się przydaje :-D Matko, nie wiedziałam, że jest nowy Katarek :szok: Na pewno go kupimy, bo Katarka zwykłego mamy, ale już trochę zużyty :-p A ten, co to wymyślił, to Nobla powinien dostać!!!

Dokładnie katarek w domu to podstawa! Jeden z lepszych wynalazków a w sumie taki prosty :) Ja mama ten termometr Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 Visiomed mierzy ok ale trzeba pomiar powtarzac ewentualnie w tym samym miejscu. Zanim znalazlam metoda prob i bledow to miejsce to minelo troche czasu. No i nie kazdy pomiar jest identyczny. Te bezdotykowe to maja chyba do siebie ze miedzy pomiarami musi byc chwila odstepu

gosiane, chyba faktycznie taka cecha tych bezdotykowych :tak: Ale wygoda duża, jak się mierzy temp. w nocy, nie trzeba dziecka budzić :-D A Katarka reklamuję na prawo i lewo, co jakaś koleżanka w ciążę pierwszą zachodziła, to od razu kazałam lecieć do apteki po sprzęt i serio, większość kupiła i KAŻDA zachwala :-D Że też ja na początku gruszkę i fridę kupiłam!

Ja dopiero od Was się dowiedziałam o katarku. Byłam w aptece i u mnie drogo bo 58 zł. Zamówiłam w aptece internetowej za 41 z darmową dostawą do apteki koło mnie :)

AZA, ja płaciłam 55zł 3 lata temu :baffled: Tylko dlatego, że w dniu chrzcin, w niedzielę, Młoda dostała POTWORNEGO kataru, nie mogła spać, ciągle płakała, fridę to se mogłam w ... wsadzić, więc szybko poczytałam w necie i pojechałam do apteki dyżurującej, a tam to ceny z kosmosu...

Nulini ja tez Fride mam ale nie sprawdza się, u mnie młody do tej pory sobie już sam wyciaga katar z noska :)

Co do zakupów to ja muszę wymienić wózek, mam wielki 2w1 i potrzebuje cos mniejszego i lżejszego niz 15kg. Na razie czekam aż się sprzeda stary :)

Ja urodziłam mając 28 lat i w sumie większość moich koleżanek +/- w tym wieku porodziły pierwsze dzieci więc 2 dzieciątka u nich też po 30stce wypadną

Aha a z zakupów u nas poza katarkiem to baaardzo przydała się nam niania elektroniczna (na wyjazdach, wakacjach, u teściów mały spał a my w ogrodzie mogliśmy siedziec itd) i taki bujaczek Fisher Price, Fotelik - bujaczek ze zwierzątkami, cudowna planeta za 267,99 zł - Mattel - Świat niemowlaka - Smyk.com. Mamy z inną szatą graficzną bo się zmienia co jakiś czas ale jest super. Używałam go od urodzenia a schowałam pare miesięcy temu. Z leżaczka można zrobić fotelik dla 2-3 latka później.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mogę polecić moje ukochane butelki Tommee Tippee. Nawet dziś już znalazłam super zestaw startowy. Z tej firmy mam też laktator, który bardzo się przydał bo miałam zapalenie piersi.

Do góry