reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

jak byłam dziś w aptece to kupiłam wkłady poporodowe belli (op. 10 szt za 4,84 zł; na opakowaniu jest napisane że to pieluszki higieniczne dla dzieci i pani długo szukała, ale na rysunku obok jest pokazane także inne zastosowanie, sprawdziłam to już na stronie belli i to te o które mi chodziło), majtki poporodowe 2 pary niskie i wysokie - 7,02 zł - producent PPH Horizon z Gdańska, dla mnie rozmiar 40-44 bo mam dużo w biodrach (już ok. 120 cm)

wrzucam też zdjęcie body, które kupiliśmy w carrefourze - opakowanie 4 szt za ok. 30 zł - super materiał i świetne zapięcia od góry do dołu

reklama
No z chłopakami to będziecie miały wesoło :)

Gabi widzę ze już zaczęłaś i bardzo dobrze :) śliczne zakupki :)

U mnie zakupy póki co wstrzymane :( Kryzys światowy dosięgnął i mój portfel.
Dostałam rozliczenie za ogrzewanie, frank poszedł do góry a razem z nim moja rata kredytowa i narazie nie ma kasy na zakupy :( Dobrze że juz troche rzeczy mam, z resztą poczekam do końca lutego.

nio ja nieraz widzialam jak braciszek przy zmianie pieluszki siknal sobie w gore i wszystko bylo obsiusiane:-D hi hi wiec pod tym wzgledem napewno jest ciekawie;-)
a ja dzisiaj mialam male spiecie z moim mezusiem:zawstydzona/y: poszlo o zakupy dla dzidzi, bo jak on to stwierdzil jak mi sie cos podoba to kupujemy, a jak on cos upatrzy to krece nosem:dry: mi glownie chodzilo o to, ze te same rzeczy widzialam na allegro o wiele taniej, ale jemu chyba sie tego przetlumaczyc nie da:dry: nio wiec cos mi sie wydaje, ze zakupow przez allegro nie bedzie, tylko wszystko bedziemy kupowac po ogladnieciu i obmacaniu;-) jemu chyba tak samo jak mnie sprawiaja frajde takie zakupy, tylko sie do tego nie przyzna;-)wsumie do tej pory to ja zawsze ciagnelam na zakupki na zywo, a on kombinowal z allegro, a teraz jest na odwrot:-D hihi

U mnie zakupy póki co wstrzymane :( Kryzys światowy dosięgnął i mój portfel.
Dostałam rozliczenie za ogrzewanie, frank poszedł do góry a razem z nim moja rata kredytowa i narazie nie ma kasy na zakupy :( Dobrze że juz troche rzeczy mam, z resztą poczekam do końca lutego.

Jestesmy w identycznej sytuacji...ale juz znalazlam sklep, w ktorym koszule, ktore na allegro kosztuja 25 zeta - tam kosztuja 16, tylko czekam az eSki przywioza. Koszule wole miec...reszte ze szpitalnej listy tez juz mam, a ze duzo tego nie ma...o reszte bedziemy sie martwic pozniej, jak juz Bejbis bedzie na swiecie, rodzina az sie pali, zeby sie wykazac. Jeszcze tylko wozek w rozsadnej cenie, ale to tez jak bede w szpitalu - moj M ma kolege z hurtownia, wiec tak licze, ze bedzie faktycznie nieco taniej....ale na pewno w granicach rozsadku

przed chwilą zrobiłam listę rzeczy do zamówienia na allegro - butelki, smoczki itp + wszystko to czego będę potrzebować i co opłaca się kupić u tego samego sprzedawcy, wtedy rzeczywiście wychodzi taniej

w czwartek pojedziemy do sklepu zamówić wózek i łóżeczko - będziemy brali JEDO VEDI (wychodzi po 1069 zł dwufunkcyjny) i łóżeczko radek któryś tam z szufladą za ok.300 zł - to fundują babcie i dziadki więc możemy spokojnie kupić już teraz

ja na pampersy naprawde nazekac niemoge i uwiez sa barrrdzo chlonne, uzywalam ich poltora roku dopoki mala niezaczela wolac i teraz tez jestem na nie zdecydowana, tez porobowalysmy innych, tanszych bo jednak troche ich idzie a grosze niekosztoja ale jednak przy nich zostalam, Julka sie ani razu w nich nieodparzyla i nigdy nieprzeciekly, a pamietam jak raz poszla tatusiem na spacer to wrocili po kilku godzinach pampers to prawie siegal po kolana ale nieprzeciekł.
potwierdzam w 100%:tak:
ja nawet nie eksperymentowałam - wtstarczy dobrze obejrzeć i obmacać inne ...
wolałam wydać na pampersy niż potem na maści robione na odparzenia

a przy chłopcu trzeba być czujnym i obserwować siusiaka jak się zaczyna unosić to natychmiast go zakryć czymkolwiek bo będzie fontanna :)

Ostatnia edycja:
koga nio widzisz jak to dobrze ze z nami sa doswiadczone mamusie;-) jakbym zobaczyla, ze synusiowi siusiak sie unosi to bym sie cokolwiek zdziwila, czy to nie za wczesnie;-):-D hi hi a pozniej bym sie musiala pewnie przebierac:-D hi hi

reklama
malutka_z_krk23 ty to czysta komediantka jesteś :-) zawsze mnie rozbawisz :-)

ja również zaczynam od pampersów. Jak będą lux to nie będę eksperymentować. Bo wole wydać więcej niż potem walczyć z odparzoną pupką . Szkoda mi dzieciaczka.

A mam pytanie. Czy któraś z was stosowała u dziecka kosmetyki Mustela
Ja używam tego na rozstępy i jestem bardzo zadowolona ale widziałam i w aptekach całe kolekcje dla niemowląt i tak się zastanawiam czy warto kupić.

Do góry