reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Każdy sobie poradzi.Jakoś jak się zostaje mamą,o kreatywność baaaaaaaardzo wzrasta.:rofl2:
Ja się na razie żegnam,bo mam cały dzień sama z 3,5 latkiem w wyrku spędzić,więc czas tą kreatywność uruchomić:-D

reklama
U mnie też M zadeklarował że będzie kąpał:tak: Na poczatku chyba będziemy w pokoju więc przewijak w pobliżu, a później albo na pralce, albo w ręcznik i do pokoju, zobaczymy...
Myślę jeszcze nad ręcznikiem, czy kupować te okrycie kąpielowe z kapturkiem czy jakiś normalny większy ręcznik, bo te okrycia to w większości 76x76 i jakieś mi się takie małe wydają.

A ja uważam, że na poczaątku można używać śpiworka, ponieważ dzieciątko małe nie umie się same przykryć. Mi się wydaje, że do 6-9mc można używać śpiworka a może i dłużej.

Co do wanienki to ja właśnie w ikeii kupiłam, stojaczka nie kupiuje, bo po co zagracać mieszkanie, zwsze można deski do prasowania użyć :tak:

ja mam normalna wanienke tez stojaka jak Jula byla mala stawialismy ja na taboretach i teraz tez tak zrobimy albo tak jak nadii wykozystam deske do prasowania:-)
a jesli chodzi o kompiel to mi juz Jula sie zadeklarowala ze dzidziusia bedzie kompac:-D

ja mam normalna wanienke tez stojaka jak Jula byla mala stawialismy ja na taboretach i teraz tez tak zrobimy albo tak jak nadii wykozystam deske do prasowania:-)
a jesli chodzi o kompiel to mi juz Jula sie zadeklarowala ze dzidziusia bedzie kompac:-D
ooo dobry pomysl
mam w kuchni takie dwa taboretki nie za wysokie
w sam raz zeby wanienke na nich postawic :)

na szczescie nienawidze ubran z welny i ogolnie swetrow, wiec mojej dzidzi tez nie bede w takowe ubierac... bluzy z polarku rzadza :-)

reklama
Do góry