reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

No to chyba póki co wstrzymam się z kupnem śpiworka.
Co do wanienki to ja kupiłam wlaśnie z Ikei, też zwróciłam uwagę na te gumki, no i cena calkiem fajna 25.99zł.:tak:

reklama
Hmm,nasze puzzle to już sto razy umyte i wywietrzone,bo z 1,5 roku non stop leżały.
Ale mnie zastanowiłyście z tym świderkiem w dupce.Może to rzeczywiście od leżaczka:rofl2:

niestety nie ma do niej stojaka - przynajmniej nie w Ikei - chyba, że dobierzesz jakiś uniwersalny

w sumie stojak nie jest aż tak potrzebny ważniejsze jest miejsce, ana którym kładzie się maluszka po kąpieli, zeby wytrzeć i ubrać

A ja wanienkę stawiałam na naszym łóżku okrytym folią (mieliśmy malusią łazienkę w pierwszym mieszkaniu).A potem kładłam deskę na wannie i na to wanienkę.A potem to już w dużej wannie się chlapał. Teraz nie kupuje,bo taki stojak to kolejny grat,a tylko na kilka miesięcy.:baffled:

Stojaka nie kupiłam i szczerze mówiąc nawet się za nim nie rozglądałam, bo dla mnie to zbędna rzecz. Od początku będziemy ustawiać wanienkę na stoliku, lub czytałam też, że deska do prasowania dobrze się sprawdza. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu... a raczej w kąpieli;-) Później jak malec będzie już siedział to wanienkę będziemy wstawiać do wanny.

u nas, jak przy pierwszym, na bank będzie kąpał m. (synka może ze 2 razy kąpałam jako niemowlę i nieźle się napociłam:-D) on stojaka sobie nie życzy, schylanie się mu nie przeszkadza - to ja mu na siłę nie będę wciskać;-)

nie wiem co z tym miejscem do ubierania - wtedy ubieraliśmy na pralce - a teraz nie mamy pralki w łazience :baffled: - nie wiem jak to rozwiązać - kusi mnie zawijanie w ręcznik na podłodze, bo podgrzewana i milutka:sorry2:

Koga,jak kapałam M już w łazience,a byłam sama,to stawiałam sobie fotelik samochodowy,na to rozkładałam ręczniczek i bach do fotelika,zawijałam i do pokoju.:blink: A teraz mamy jeszcze inne mieszkanie,nie mam pomysłu,pewnie życie coś wymyśli,jak trzeba będzie kąpać:tak:

reklama
Do góry