reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

oj Gabi jak ja sie ciesze, ze mamy tu doswiadczone mamusie;-) moze zadam glupie pytanie, ale faktycznie trzeba nawet spac w staniku:confused: kurde tego to ja nie cierpie:baffled: a jesli chodzi o porod slyszalam wlasnie, za najlepsza koszula nocna..

reklama
Boże ja nic nie mam dla dzidzi....

tak patrze że wy w kółko coś wklejacie.. a ja coprawda dostałam trocxhę ubranek ale one są mniej więcej od 3 miesiąca życia...
no i mamy wózek...
ale jeśli chodzi o ubranka...
nie mam nic..
jedynie wyprawkę (jedno body, jeden kaftanik, czapeczka, skarpetki, rekawiczki niedrapki) taki zestawik

a tak to nic.
Moj Skarb mowi ze jeszcze bedzie czas, ze wybierzemy sie specja;lnie po zakupy dla Maluszka...
ale jak patrze ze Wy wlasciwie juz gotowe jestescie to juz nie wiem sama czy mam czekac..

No to fakt:sorry2: Chociaż ja na porodówkę akurat wzięłam koszulę mamy.
Bubasek,do porodu jeszcze 3 miesiące,a te wszystkie noworodkowe ubranka będą góra miesiąc używane:blink:
Hmm,ja z jednej strony jeszcze się boje szykować,gin mówi,że za wcześnie u mnie na całkowity optymizm jeszcze:zawstydzona/y:
A z drugiej strony muszę być dobrej myśli.I może coś tam poszykować.Bo duża szansa,że za 3 tyg. na wizycie dostane bilet do szpitala i juz nie zdążę (tfu tfu tfu).
Z M chyba w 32 tyg. wylądowałam w szpitalu już do końca i mama wszystko kupowała z moja listą.
Tak czy siak zawsze się rozwiązanie znajdzie.
W każdym bądź razie zazdroszczę chodzenia po sklepach,bo mi znowu to nie jest dane:baffled: Hehehe,odbiję sobie potem,na szczęście dziecko cały czas coś potzrebuje:-D
Ja muszę kupić fotelik i troche pierdółek.A tak to pewnie gdzieś w marcu rodzinka powyciąga z piwnicy rzeczy i mi upierze itp.Byleby tego marca doczekać,buuu.

Spaczyna,no jakieś w tym stylu miałam.Problem w tym,że trzeba przymierzyć,a teraz to nawet ja nie mam pojęcia jaki będzie dobry.:dry:
Przed ciążą z M nosiłam 70C,pod koniec ciąży mąż mi kupił do karmienia chyba 80c i całe szczęście metki nie oderwał,bo po porodzie się okazało,że 85D,albo nawet miseczki 90d były lepsze tylko w obwodzie za duży.Bo jak nabrały mleka na drugi dzień:szok::szok::szok:

A zapalenia to i tak można dostać.:sorry2:Tu właśnie wygodny stanik jest ważny,ale to dla Ciebie ma być dobrany,nie sugeruj się koleżanką.

reklama
Ja w sumie już sporo kupiłam,ale jeszcze trochę zostało, właśnie siedzę na allegro i przeglądam pościele do łóżeczka:-) Koszule też mam,jedną starą taką wlaśnie rozpinaną i dwie dostałam pod choinkę razem ze szlafrokiem:-)
Brakuje mi jeszcze m. in. wózka z fotelikiem samochodowym, okrycia kąpielowego, ciepłego kocyka, stanika do karmienia i wszystkich tych pielęgnayjnych wacików, kremów i oliwek, pampersów.
I mam pytanko, bo zastanawiam się nad termometrem dla maleństwa. Jaki najlepiej kupić???:confused: Tak do ucha czy jaki używałyście doświadczone mamusie???

Do góry