reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

O pomądrzyć się o dzieciowych rzeczach to ja lubie:-p;-)
Absolutne hity wg mnie rzecz jasna:
do dupki sudocrem,czasami bepanhten
do kąpieli emulsja do kąpieli oilatum,wlewasz zakrętkę i myjesz dziecko.Skóra super nawilżona.Nie zatyka porów jak oliwka,no i nie musisz juz maluszka zmarzniętego oliwkować.Nie mieliśmy żadnych kłopotów ze skórą,ciemieniuchy,ani nic.A jak cos to nawet teraz dla calej rodziny używamy.to jest preparat dla atopowców,alergików i takich róznych skórnych przypadłosci.Od pierwszego dnia zycia.Do kupiuenia w aptece.Drogie ale warto.
Jak M podrósl to nivea płyn do kapieli dla dzieci,ale wszzystkie chyba powyżej pierwszego miesiąca są.
To tyle z kosmetuyków dla takiego malucha.Chysteczki pampers używałam.
Myśle,że teraz kupie to samo,bo rózne rzeczy testowałam,ale te były najlepsze.
A jeszcze krem nivea na każdą pogodę.

reklama
Mam jeszcze jedno ważne pytanie? Jakie kosmetyki polecacie dla niemowląt?

Ja tak jak Gabi poleca sudocrem do pupy swietny krem, ja kosmetyki uzywalam Nivea i bylam bardzo zadowolona do kompieli mialam plyn olilatum ale tak to wszystko Nivea i teraz tez sie w ta marke zaopatrze

Ja karuzele mam jeszcze po Julce z Fischer Prica z rzutnikiem i 7 melodyjkami, polowa to dzwieki natury spiew ptakow szeleszczace liscie Julka bardzo ja lubila mam nadzieje ze malemu tez sie spodoba.

Załączniki

• kar.jpg
    kar.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 59
a ja wlasnie sie wkurzylam troche:wściekła/y: znalazlam na allegro podobnego tygryska do Spaczyny i chcialam sobie go wylicytowac i d.pa:-( inna sprawa, ze ja jestem troche ciemna w allegro i zawsze mezus mi cos zamawia jak juz sobie upatrze:zawstydzona/y: nio, ale ze go nie ma, a ja sie uchciwilam na takiego tygryska to postanowilam sama zadzialac.. nio i zaczelam licytacje, nio, ale cochwila wychodzil mi komnikat, ze ktos mnie przelicytowal.. nio i tak chyba 3 razy bylo.. zdziwilam sie troche, ze ktos akurat w tym samym czase licytuje "mojego" tygryska i zaczelam to sprawdzac i okazalo sie, ze przelicytowywala mnie wlascicielka tygryska:baffled: troche tego nie rozumie, nio, ale narazie sobie dalam z tym spokoj, bo jeszcze cos zepsuje i bede musiala za tygryska zaplacic jakas astronomiczna cene:dry:

Malutka,jak ktoś wcześniej wpisał wyższą cenę,to automatycznie się podwyższa,aż go przebijesz.
Sprzedający nie mógł Cie przelicytować,ale mógł wcześniej ustawić cene minimalną,poniżej której nie sprzeda.
A ogólnie jeśli jest licytacja,to czekaj do końca i atakuj w ostatniej minucie jak chcesz wygrać.Bo tak tylko podbijasz cenę.

Gabi dzieki za podpowiedz:-) w takim razie zajrze tam jutro i bede czatowala, bo jutro ma sie aukcja skonczyc.. inna sprawa, ze tam nie pisalo jak czasem pisze, ze cena minimalna nie zostala osiagnieta:confused: ale tak jak mowie, ja jestem ciemna w te klocki, bo u nas to mezus sie tym bawi.. ja niemam zielonego pojecia jak to dziala:zawstydzona/y: jedyne co umie to sobie cos znalesc, upatrzyc, a reszta spada na mojego T;-)

u mnie w domu jak cos zamawiamy to wszystko spada na mnie, tyle ze ja nigdy niebiore udzialu w licytacjach tylko Kup Teraz, teraz znalazlam sobie koszule i pidzame do karmieni, i posciel dla Julki

Jeszcze się o łóżeczkach wypowiem:-p
Tak jak dziewczyny pisały,ochraniacz na szczebelki jest absolutnie konieczny.
O baldachimach czyt. i rozmawiałam,że nieciekawe.Oprócz kurzu to chodzi o to,że zakłócają przepływ powietrza nad łóżeczkiem,co sprzyja śmierci łóżeczkowej i takie tam.
Ja z M miałam na początku,bo mieliśmy malusie mieszkanko i łóżeczko stało przy oknie.Ale był cały czas odsłonięty,zasłaniałam tylko jak otwierałam okno i wiało.w większym mieszkaniu od razu wywaliłam.
Po Miśku mamy i łóżeczko tradycyjne drewniane i kołyskę.
Najpierw kupiliśmy łóżeczko.Ale M miał problemy z napięciem mięśniowym.Na rehabilitacji kazali kupić kołyskę i w ogóle na maksa bujać.Dużo czytałam wtedy o rozwoju dzieci i bujanie (nie tylko jak są jakieś problemy neurologiczne) bardzo dobrze wpływa i stymuluje rozwój mózgu,koordynację ruchową,no niemal wszystko.
My bujaliśmy M te pierwsze miesiące naprawdę dużo,gdzie się tylko dało.A potem mniej.Jakoś absolutnie nie było problemu,że się "przyzwyczaił" i trzeba bujać.Potem po prostu dziecko wyrasta,zaczyna być mobilne,ma inne potrzeby.
Zresztą on do tej pory nawet na huśtawce to góra 2 minuty posiedzi.
Także teraz też mam zamiar bujać ile wlezie.Kołyska będzie koło naszego łózka,wystarczy w nocy rękę wyciągnąć,bujnąć i spać dalej:-D
A dla takiego większego to mam huśtawkę na baterie:-p

tak wam powiem szczerze dziewczyny to ja nawet niebardzo wiem jaka ta koszule nocna mam kupic:baffled: kurde ja nigdy w zyciu nie spalam w koszuli nocnej i w normalnych warynkach pewnie bym nawet nie kupowala.. nio, ale jak trzeba to trzeba.. jakos sie przemecze;-)

reklama
Do karmienia do najlepiej rozpinaną jak najniżej.A piżamka z koszulką,co ciach do góry jak najbardziej.Tyle,ze po porodzie w szpitalu to wygodniej jednak z koszuli.
No i te staniki.Z całego karmienia które uwielbiałam,to mnie wkurzało spanie w staniku strasznie.Ale inaczej to nawał murowany:baffled: Dobry stanik przy karmieniu to podstawa:tak:

Do góry