reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Nenius wpedzilas mnie w kompleksy....ja mam 8sztuk dla juniorka a tu taka imponujaca kolekcja...
czekam tylko do wypalty i smigam na shopping

reklama
a ja mam dla synusia juz cala garderobe łacznie z kurteczka i spodniami na wyjscie ze szpitala i polarowym kombinezonikiem:-) tylko kosmetyki musze kupic i rzeczy dla siebie a niuniek juz ma wszystko:) postaram sie porobic zdjecia i wrzuce pozniej

A takie ubranka ja kupiłam dla synka

502431184gg0.jpg
[/URL] [/IMG]

adapajacjniebyn4.jpg
[/URL] [/IMG]

batkopajacfrotteniebiesxy8.jpg
[/URL] [/IMG]

batkopajacfrottezielonydo3.jpg
[/URL] [/IMG]

haniabodyzielonecs5.jpg
[/URL] [/IMG]

Dodam że zdjęcia z lenistwa pożyczyłam z aukcji na których zostały zakupione

Ostatnia edycja:
Śliczne Frezja :tak:

Nenius wpedzilas mnie w kompleksy....ja mam 8sztuk dla juniorka a tu taka imponujaca kolekcja...
czekam tylko do wypalty i smigam na shopping

hihihihi to dopiero część mojej kolekcji :-p + mam jeszcze ciuszki po D tylko musze przejrzeć, które się będą nadawały.

Tyle, że wiecie, te ubranka, które ja kupuję nie są w jednym rozmiarze, jedne są mniejsze, inne większe - kupuję to co mi sie trafi, bo moje zakupy to ze sklepów z uzywanymi ciuszkami. Więc mogę sobie pozwolić na szaleństwo bo jakiejś wielkiej kasy na to nie wydaje. Gdybym miała kupować nowe to z pewnoscią kupiłabym o wiele mniej.

A teraz nowa porcja fotek :-)

wiecie co ja mam o połowe mniej spioszków...ile kupic żeby było ok?

Ja mam taki fajny poradnik ( Niezbędnik przyszłej mamy)w którym pisze co trzeba przygotować dla siebie i dla maluszka, i w:
PIERWSZE UBRANKA ROZM 56-62 są uwzględnione:

* koszulka bawełniana, body 5-7szt.
* kaftaniki z długim rękawem trykotowe, bawełniane, frotte 4-6szt.
* body z krótkim i długim rękawem 5szt.
* śpiochy lub pajacyki rozpinane w kroku zakrywające stópki 4szt.
* czapeczki bawełniane lub batystowe 2-3cienkie, 1 ciepła
* skarpetki 2-3 pary
* cieplejsze sweterki lub bluzeczki 2 szt.
* ciepły kombinezon (dla dzieci urodzonych zimę)
* pieluszki flanelowe 4-6szt.
* pieluszki tetrowe
a)do użytku zamiast ściereczek 10szt.
b)jako pieluszki na początek 50szt.
* pieluszki jednorazowe ok 8 szt. na dobę
* kocyk 2 cienki, 1 ciepły
* rękawiczki 1 para
* rożki 2szt.

Są jeszcze wyszczególnione kosmetyki i przybory toaletowe do pielęgnacji dziecka, sprzęty codziennego użytku, apteczka maluszka, inne produkty akcesoria dla dziecka i mamy. Gdyby któraś była chętna to mogę napisać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry