reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

ja mam własnie z nuka smoczka ale butelki kupie z aventu bo każdy chwali-czym sie różni jedn abutla od drugiej, ze jedna lepsza a druga gorsza?

Butelki też mam z aventu, bo dostałam- choć mam mieszane uczucia bo np Natala nie chciała za cholerę ich do buzi wziąść, i miała Nuka lub Baby Ono a różnią się chyba tylko smoczkami i w tym pewnie rzecz ;-) .

reklama
Ja jestem po sporych zakupach w Polsce. Niestety nie udało mi się kupić wszystkiego, ale jeszcze to nadrobię. ;-)

Do karmienia kupiłam wszystko z firmy Tommee Tippee: sterylizator, laktator, podgrzewacz, butelki i smoczki uspakajające. :tak:

Butelki mają bardzo fajny i wygodny kształt oraz miękkie i w kształcie kobiecej piersi smoczki, mają też wentyl antykolkowy. Naczytałam się sporo dobrych opinii i na nie się zdecydowałam. Kupiłam też dwa smoczki uspakajające. Nie wiem czy się przydadzą ale lepiej mieć w razie czego.

Laktator najpierw chciałam kupić z Aventu, ale bratowa mojego M strasznie narzekała na składanie tego laktatora (bardzo dużo części) i w końcu zdecydowałam się na Tommee Tippee. Składa się tylko z trzech części i ma bardzo przyjemny i duży lejek, jest też pierścień redukcyjny do butelek i pojemników na pokarm Aventu.

Sterylizator jest podłużny w kształcie przez to zajmuje mniej miejsca (mam małą kuchnię).

Podgrzewacz chciałam kupić z Aventu (z przykrywką, szybciej podgrzewa jedzenie), ale okazało się, że butelki TT nie pasują i musiałam kupić z Tommee Tippee.

Jak to wszystko się sprawdzi okaże się za kilka miesięcy, ale myślę, że nie będę rozczarowana. :tak:

Kupiłam też pościel, kocyki, okrycia kąpielowe, kolorowe i śliczniutkie. Potem wkleję zdjęcia.

Niestety nie udało mi się kupić przybornika na ścianę. :-(

Teraz czeka mnie polowanie na wózek. Już się boję, choć wstępnie zdecydowana jestem na Teutonię Spirit. Jednak muszę dobrze poszukać, żeby nie przepłacić. :dry:

Ja jestem po sporych zakupach w Polsce. Niestety nie udało mi się kupić wszystkiego...

Po prostu podziwiam. Wiem, że musiałaś skorzystać z tego, że jesteś w Polsce ale jak bym teraz miała wszystko wybierać to nie wiem czy udało by mi się to w ciągu jednego dnia.

Ja na szczęście mam co najmniej dwa raczej dobrze zaopatrzone sklepy w zielonej górze przez co wybór będzie jeszcze trudniejszy. Ważne że przy większych zakupach mam możliwość negocjacji :D

W tej chwili do mojej wyprawki dołączyło jedno body dla maleństwa i to co dostałam od obu mam... czyli wszelkiego rodzaju ubranka a co najważniejsze w różnych rozmiarach więc nie będą na raz tylko pewnie starczą do roku - oczywiście jak uzupełnię kolekcję o pare nowych rzeczy.

Na dzień dzisiejszy zostały popsute moje plany co do pościeli bo dostałam ochraniacz do łóżeczka a to oznacza, że drugiego nie kupię. Jedno co mnie pociesza to fakt, że miało to być awaryjnie tylko bo nie słyszałam żeby była to rzecz niezbędna dla maleństwa.

Nie będę już musiała kupować ręczniczków z kapturkiem bo dostałam dwa i do tego całą kolekcję "normalnych".

Mam też z głowy 1 prześcieradło i pokrowiec na przewijak

Podsumowując wydałam po świętach 11zł (tyle kosztowało body) a wracam z całą torbą ubranek i nie tylko dla mojego Maksymilianka.

kupilam dzis kolejne body... napis mnie skusil bo sie poplakalam ze smiechu :-)

mianowicie na brzuszku ma napis : Jesli uwazacie ze ja jestem sliczna to powinniscie zobaczyc moja mamusie :-D heheheh uwielbiam takie rzeczy z jajem :-D

ja też z Zielonki polecam:
-bobas na matejki -ale trza uważac nie wszystko takie tanie...
ale zaopatrzenie bdb
-hurtownia na osadniczej też dużo
-hurtownia ono niedaleko tesco

duży wybór maja byłam widziałam porównałam:-)

ja tak dokładnie jestem z bytomia odrz i polecam hurtownie w przylepie dla corki robilam tam zakupy, polecam rowniez sklep wszystko dla dziecka w nowej soli na ul. głowackiego oraz witosa rzeczy sa sliczne i nie takie drogie

reklama
Ja także dzisiaj następny zakup zrobiłam, a mianowicie kupiłam moskitierę na wózek, myślę że się przyda bo latem wiadomo pełno much, komarów, os i innych owadów gryzących lata a maleństwo takie bezbronne może być łakomym kąskiem dla ochydnych robali.

Ja również mam butelki TommeeTippee, razem ze smoczkami, smoczki uspokajacze mam Avent i sterylizator także Avent ale pasują do niego również butelki TommeeeTippee.

Do góry