reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

śliczny wózeczek, mam nadzieje ze sie sprawdzi z dzieckiem w srodku:)

ja wlasnie kupilam troche rzeczy co prawda to dla Juli, łozko posciel dla duzych dziewczynek i mnostwo drobiazgów ale dzieki temu dzidzius zyskał łozeczko komode i posciel i takie tam:)
teraz wyciaga posciel z misiami z szafki i mowi ze to dla dzidziusia bo ona juz duza jest:)

reklama
Gosiaczek odlotowa karoca - niech się dobrze prowadzi :-)

My mamy świetną terenówkę Mutsy na stelażu Urban Rider. Muszę mu zrobić mały lifting przed zimą.

gosiaczek1973 fajny wózek. :-)
Też zastanawiałam się nad wózkami ABC Design, model Rodeo. Jednak w tych spacerówkach siedzenie jest chyba kubełkowe i nie rozkłada się na płasko (można regulować podnóżek ale już nie oparcie). I to mnie zniechęciło... :confused: Ale może jestem w błędzie...

Odnośnie tych spacerówek kubełkowych to Ma Dunia masz rację nie da rady rozłożyć jej zupełnie na płasko, ale przecież nie będę niewiadomo ile czasu z dzieckiem chodziła w spacerówce, i to od 6 miesięcy najwcześniej. Poza tym miałam naście lat temu dla moich córek Maclarena również z kubełkową spacerówką i byłam bardzo zadowolona, dziewczynki również. Teraz jako nastolatki jako nieliczne w klasie mają obie proste kręgosłupy.
A w tym wózku po prostu się zakochałam, hihi.

Ma_Dunia o tym wózku Rodeo to ja się nasłuchałam wielu negatywnych opinii. A najczęstszą wadą było to, że ludziom pękały ramy wózka (często gęsto w trakcie spacerów), i jak przychodziło do reklamacji, bo były wielkie problemy z wymianą wózka i kończyło się na zespawaniu połamanych części .... masakra :baffled::baffled::baffled:

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. :-)
Odnośnie tych spacerówek kubełkowych to Ma Dunia masz rację nie da rady rozłożyć jej zupełnie na płasko, ale przecież nie będę niewiadomo ile czasu z dzieckiem chodziła w spacerówce, i to od 6 miesięcy najwcześniej. Poza tym miałam naście lat temu dla moich córek Maclarena również z kubełkową spacerówką i byłam bardzo zadowolona, dziewczynki również. Teraz jako nastolatki jako nieliczne w klasie mają obie proste kręgosłupy.
A w tym wózku po prostu się zakochałam, hihi.
Gosiaczek1973 wcale się nie dziwię tej „miłości“, wózek wygląda świetnie. :cool2: Ja w Rodeo też się zakochałam: trójkołowiec, zgrabny, fajne materiały, dobra cena, prawie ideał... Jednak to siedzenie kubełkowe nie do końca mnie przekonało. :sorry2: Szukam więc dalej, choć ostatni skłaniam się ku Teutonii Spirit S3...

Ma_Dunia o tym wózku Rodeo to ja się nasłuchałam wielu negatywnych opinii. A najczęstszą wadą było to, że ludziom pękały ramy wózka (często gęsto w trakcie spacerów), i jak przychodziło do reklamacji, bo były wielkie problemy z wymianą wózka i kończyło się na zespawaniu połamanych części .... masakra :baffled::baffled::baffled:
Magda19lenka – o ramach nie słyszałam, ale czytałam negatywne opinie o materiałach i piankach w tych wózkach. To też mnie zniechęciło. :-(

Szukam więc dalej, choć ostatni skłaniam się ku Teutonii Spirit S3...

Ma Dunia - zerknij na Quinny - ja miałam model z bardzo wygodną spacerówką, rozkładaną płasko, tylko gondolka nie za duża, ale jak Maks skończył 4 mies to przesiadł się do tej spacerówki, bo w gondoli szału dostawał, że nic nie widzi i gorąco mu było

Ma Dunia - zerknij na Quinny - ja miałam model z bardzo wygodną spacerówką, rozkładaną płasko, tylko gondolka nie za duża, ale jak Maks skończył 4 mies to przesiadł się do tej spacerówki, bo w gondoli szału dostawał, że nic nie widzi i gorąco mu było
Quinny Speedi SX też mam zamiar obejrzeć, może to będzie to... ;-) Gondola nie musi być wielka, będziemy jej używać pewnie 4-6 miesięcy, czyli wiosnę i lato, bez grubych ubranek i śpiworków powinna wystarczyć.

A to moje wczorajsze zakupy. :-)
2n84mqs.jpg
2rw0rx0.jpg

Muszę tylko dokupić dodatkowe powłoczki na pościel i ochraniacz, tym razem z jakimś wesołym misiowym albo królikowym motywem. :-) Myślę, że dwa komplety do kołyski wystarczą.

I jeszcze jeden zakup.
o5uvwk.jpg

Nie chcieliśmy kupować dodatkowego mebla do kąpieli i przewijania (nie cierpię zagracania mieszkania :wściekła/y:). Najpierw chciałam kupić nadstawkę na wannę z wanienką i przewijakiem, ale była za niska, a mój M musi oszczędzać plecy. Ostatecznie kupiłam to cudo, wanienka na maksymalnej wysokości 105cm, a przewijak zrobimy na pralce. ;-)

reklama
Kołyska jest przecudna. bardzo mi się podoba. :tak:
Rewelacyjne rozwiązanie z wanienką. Ja tez muszę coś podobnego wykombinować. Bo ja mam problemy z kręgosłupem. A po porodzie wątpię bym była w stanie kąpać malucha zgięta. Widziałam takie stojaki na wanienkę składany ale to do stawiania na ziemi i wydały mi się bardzo nie stabilne. A na taki potrójnym co pod spodem jest kilka półeczek to nie mam miejsca. Zresztą u mnie wszystko musi być ograniczone do minimum, odnośnie zajmowania powierzchni.

Do góry