reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

dziewczyny ja jestem zielona i głupia i do tego mnie jeszcze Wojtek wkurza na maksa........ :crazy: na niczym się nie zna a ma dużo do powiedzienia ale to nie o tym chciałam:wściekła/y::wściekła/y:

Chciałam się zapytać mamusiek kochanych
ile kupowałyście i w jakich rozmiarach na początek Body, pajacyków, śpioszków i co kupiłyście , że tak powiem na wyjście ze szpitala.... ???

Bo nie wiem czy ja nie za mało kupuje i czy nie w za dużych rozmiarach, zgłupiałam......:-:)-:)-:)-:)-(
Ja przy córci kupiłam za dużo ubranek w rozm. 56. Teraz kupiłabym tylko 3,4 kompleciki i 3,4 body. Reszte większe, bo lepiej podwinąć rękawki.Miałam po kilka sztuk w rozm.62,68,74 itd. A później dokupywałam w miarę potrzeb. A tak w ogóle to zamiast śpioszków bardzo polecam pajace. Dziecku jest w nich najwygodniej bo kaftanik się nie podwinie a rozpinane są na całej długości i wygodne do przewijania. Ja dokupiłam sobie takich pajacyków teraz bawełnianych bo na wiosnę i lato cieplejszych nie potrzeba.
A do szpitala ja przygotowałam:
Body z długim rękawkiem
kaftanik i śpioszki do pasa(bo nie wiadomo jaka duża dzidzia będzie i potem może być małe)
skarpetki
rękawiczki niedrapki
czapeczka bawełniana i trochę grubsza
kombinezonik(mam 2 cieplejszy i cieńszy, bo nie wiem jak będzie w kwietniu pogoda)
kocyk

Ja mam wszystko po córci to mogę wybierać i przebierać.:-)

reklama
Ja przy córci kupiłam za dużo ubranek w rozm. 56. Teraz kupiłabym tylko 3,4 kompleciki i 3,4 body. Reszte większe, bo lepiej podwinąć rękawki.Miałam po kilka sztuk w rozm.62,68,74 itd. A później dokupywałam w miarę potrzeb. A tak w ogóle to zamiast śpioszków bardzo polecam pajace. Dziecku jest w nich najwygodniej bo kaftanik się nie podwinie a rozpinane są na całej długości i wygodne do przewijania. Ja dokupiłam sobie takich pajacyków teraz bawełnianych bo na wiosnę i lato cieplejszych nie potrzeba.
A do szpitala ja przygotowałam:
Body z długim rękawkiem
kaftanik i śpioszki do pasa(bo nie wiadomo jaka duża dzidzia będzie i potem może być małe)
skarpetki

rękawiczki niedrapki
czapeczka bawełniana i trochę grubsza
kombinezonik(mam 2 cieplejszy i cieńszy, bo nie wiem jak będzie w kwietniu pogoda)
kocyk
:-)
Wielkie dzięki za porady :happy:
A ja się wczoraj tymi ciuszkami tak zestresowałam na noc, że już o 5 oczy jak 5złoty i spać nie mogę :baffled:

Cześć dziewczyny moja kuzynka ma do sprzedania wózek który używała 3 miesiące , chce go sprzedać ponieważ mieszka na 3 piętrze i ciężko jej było go wnosić ( sama warzy nie całe 50 kg. ) i kupiła sobie lżejszą spacerówkę wózek jak nowy zadbany podaję numer jakby któraś z was była zainteresowana tel. 509-933-891 cena 200 zł. :sorry2:

Ja potwierdzam,że pajacyki najwygodniejsze.Bodziak na krótki plus pajacyk,to taki najlepszy zestaw.Ja hmm,nie wiem ile mam,po synku,plus kilka dokupionych.Generalnie,pajacyków,bodziaków,śpioszków rozpinanych i koszulek,wszystkiego po kilka szt.,może po 10.Trochę mam spodenek,bluz i takie tam.Synka głównie ubierałam w pajacyki na początku i na noc,albo same bodziaki potem bo bardzo ciepłe lato było.Większości rzeczy nie założył.A urodził się w maju.Nie liczyłam,na pewno mam za dużo.Tych 56 to tylko kilka na pierwsze dni.Tak to większość chyba ok.62. tak na oko.

Z rozmiarówką u mnie jest tak, że właściwie na 56 mam tylko to co dostałam i nie zamierzam kupować bo i mój mąż i ja byliśmy dłudzy synek też jest lekko powyżej średniej więc się obawiam, że mógł by nie założyć zamierzam w razie czego podwijać rękawki i jakoś sobie radzić - najwyżej wyślę męża do sklepu :tak: a co niech sobie radzi... dobrze że w sklepach są ekspedientki bo z jego zdolnościami będzie musiał się kogoś spytać co jest co chyba że będzie opisane na metce - do tej pory nie widzi różnicy pomiędzy spódnicą a sukienką :D

co do moich zakupów na allegro to przekonałam gościa żeby mi sprzedał paczkę po takiej cenie jak wylicytowałam więc jest super. teraz tylko wpłata i oczekiwanie na ciuszki, a później pójdę na uzupełnianie braków... mój Skarbek cały czas się boi że za dużo nakupuję i nie będziemy używać a ja się tak ograniczam żeby nie wydać niepotrzebnie kasy...

ja polecam olilatum u Julki uzywalam wlasnie tylko na poczatku, potem przechodzilam na inny kosmetyk do kapieli

A ja nigdy nie miałam dla Ani Olilatum, ani nic w tym stylu. Zawsze "zwykłe" kosmetyki dla dzieci, np. Nivea. Nigdy nie miała żadnych problemów skórnych. Myślę, że nie trzeba kupować w razie czego, najpierw sprawdzić zwykłe kosmetyki, a w razie problemów kupić dopiero Oilatum.

Klucha śliczny pokoik!

Gosiaczek Ślicznie, ale myślę że dużo przepłaciłaś. Takie piankowe naklejki kupowałam za 10-15 zł (zależy od wielkości).
A takie naklejki to w sklepach z tapetami lub najlepiej na necie - większy wybór.

Chciałam się zapytać ile kupowałyście i w jakich rozmiarach na początek Body, pajacyków, śpioszków i co kupiłyście , że tak powiem na wyjście ze szpitala

Ja dla Ani nie miałam w ogóle nic w rozmiarze 56, tylko od 62. Ania urodziła się duża - 4080g i 63 cm, a i tak te 62 miała sporo za duże i nosiła je do skończenia 3 miesięcy. Nie zawsze da się podwinąć - rękawki tak, ale nogawki w pajacykach lub śpiochach już nie (chyba, że macie takie bez stópek).
Teraz Agatka ma być mniejsza, więc dokupię parę ciuszków na 56, ale tak max. 4-5 kompletów. Też polecam body z krótkim rękawem i na to pajacyk lub body z długim rękawem i na to śpiochy.
Kaftaników bardo nie lubiłam - podwijają się.
Na początek nie zalecane są półśpiochy - dopóki nie zagoi się pępuszek.
Na wyjście ze szpitala kupiłam sobie śliczny komplet - tzw. wyprawkę (często w pudełku). W takiej wyprawce zazwyczaj jest koszulka, kaftanik, śpiochy lub półśpiochy, czapeczka, śliniaczek i niedrapki. Wszystko w jednym kolorze i wzorze.

reklama
Do góry