reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

O spirytusie spozywczym polozna tez nam mowila, zwracajac sie szczegolnie do panow, zeby w trakcie kapieli nie podpijali....

reklama
Hej,pisałam wam kiedyś o niekompletnej paczce z allegro.Kobieta mi bezczelnie odpisuje,że wszystko wysłała i ani nie zamierza dosłać brakujących rzeczy,ani kasy oddać.:wściekła/y:
Nie polecam tego sprzedawcy Myszka-Sklep (9408):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hej,pisałam wam kiedyś o niekompletnej paczce z allegro.Kobieta mi bezczelnie odpisuje,że wszystko wysłała i ani nie zamierza dosłać brakujących rzeczy,ani kasy oddać.:wściekła/y:
Nie polecam tego sprzedawcy Myszka-Sklep (9408):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No to ładnie ... jeszcze tylko tego Ci trzeba Gabi... co za beszczel z tej baby :crazy:

Dzięki za ostrzeżenie :blink:

Szkoda, że Ciebie tak wyrolowała. Dzięki też za ostrzeżenie bo ostatnio oglądałam u niej parę rzeczy ale w tym wypadku znajdę u kogoś innego

Kurcze dziewczyny przyznam się wam, że jeszcze NIC nie kupiłam dla Agatki :zawstydzona/y: ani dla siebie do porodu.
Jedyne co zrobiłam to jeszcze przed świętami wyciągnęłam wszystkie ciuszki po Ani i je przejrzałam. Doszłam do wniosku, że nie muszę nic kupować z ciuszków.:-)
Jednak po ostatniej wizycie u gina, który powiedział, że mała na pewno nie będzie taka duża jak Ania to zaczęłam się zastanawiać.
Dla Ani najmniejsze ciuszki miałam w rozmiarze 62 i mimo, że jak się urodziła to miła 63 cm to na początku wszystko było na nią za duże.
Więc jeśli na ostatniej wizycie w marcu okaże się, że Agatka będzie mniejsza to chyba dokupię parę ciuszków w rozmiarze 56.
A propos rozmiarów to jak rodziłam Anię to w moim mieście nie było jeszcze takich sklepów jak C&A, H&M, Cubus. Najmniejszy rozmiar jaki można było kupić to 56, czyli dla przeciętnego noworodka. Ale co z wcześniakami?
Jak się urodził taki co miał 1000 g lub niewiele więcej to się musiał w tych ciuszkach topić. Ostatnio w tych sklepach widziałam ciuszki nawet w rozmiarze 40 czy 44 (jakoś tak) - strasznie maleńkie!

Uwaga! Widziałam dzisiaj w ulotce Rosmanna, że od jutra (13.02) mają w promocyjnej cenie mydło Biały Jeleń! ;-):-)

Przywiazalam sie do mojego Bialego Wielblada:-) Przetestowalam go na skarpetkach, dzialanie ma identyczne jak stare brazowawe szare mydlo, wiec kupie jeszcze jednego nowego garbusa do szpitala:-)
Ktoras z Mam ma juz doswiadczenie w kwestii pampersow Rossmanowych? Kupilam do szpitala Huggies, ale widzialam, ze faktycznie w Rossmanie taniej....

Dotarł mnie zamówiony wózek. Strasznie się cieszę i nie mogę oczu nacieszyć. :-)

Jest dokładnie taki jak chciałam, prowadzi się lekko jedną ręką, ma duże piankowe koła, duży kosz na zakupy, regulowaną rączkę, przekładane siedzisko. Materiały też super: na zewnątrz mocny i przewiewny, a od środka bawełna. :tak:

Muszę jednak cały wózek wyprać, tapicerka ma nieprzyjemny zapach. :dry:
W związku z tym mam pytanie do doświadczonych Mam: wyprać w tym samym proszku co ciuszki? Czy do płukania dodać płyn? No i czy z wirowaniem czy bez?

Nie dostałam jeszcze adapterów do fotelika Maxi Cosi i nie wypróbowałam jescze opcji stelaż + fotelik. :-(

Załączniki

• gondolka-1.jpg
    gondolka-1.jpg
    58,8 KB · Wyświetleń: 48
  • gondolka-3.jpg
    gondolka-3.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 47
  • gondolka-2.jpg
    gondolka-2.jpg
    63,6 KB · Wyświetleń: 48
  • gondolka+mini_nest.jpg
    gondolka+mini_nest.jpg