KaśkaK
mama Madzi i Oli
Ja chyba zacznę robić ostatnie kosmetykowe zakupy bo w marcu idę z córką do szpitala a coś mam przeczucie że nie dochodzę do końca i rozsypię się wcześniej. A tak to będę już spokojniejsza.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
podpisuję się pod tym doświadczona mamusiuno ja tez przeczytałam;-)
zgadzam sięw części ..
każda ma inne doświadczenia![]()
Nam w szkole rodzenia zabronili pieluchowania jeśli lekarz stwierdzi to tak sobie na oko czyli badanie palpitacyjne - tylko i wyłącznie może być zalecone po USG bioderek inaczej szkoda dziecko i rodziców męczyć bo wcale nie wiadomo czy jest konieczne... po prostu jak zalecą zażądać USG i już - łatwo mi powiedzieć ale w ZG jest niestety z tym problem grrrrco do bioderek i spania na boczku - popytajcie waszych pediatrów i położne - ja sama mam mały mętlik...
Jestem w miarę spokojna jeśli chodzi o bezdech bo mieliśmy podane sytuacje kiedy ta jednostka chorobowa (jak to ładnie ujęłaś) występuje... ciężko mi opisać wszystko bo bym chyba coś pominęła, ale jeśli w ciąży nie pijecie nie palicie, nie zażywacie narkotyków, nie jesteście bardzo młode (np. 16lat) to zlikwidowane zostało większość czynników wpływających na bezdech... do tego jeśli dziecka nie sostawi się np. po karmieniu na 2 godziny wychodząc do sąsiadki (jakoś sobie nie wyobrażam żeby któraś z was tak mogła zrobić) to kolejny czynnik jest eliminowany...... co do bezdechu - pozycja na plecach nie ma z nią nic wspólnego! - to sytuacja, w której dziecko poprostu "zapomina" oddychać, a nie że coś mu przeszkadza - bezdech jest normalnie diagnozowaną jednostką chorobową - i wtedy monitor oddechu jest potrzebny - normalnie nie ma chyba sensu wpędzać się w panikę...
...podgrzewacz dla mnie okazał się totalnie zbędny raz użyłam i sprzedałam - słoiczki można wstawiać do metalowego kubeczka z wodą i podgrzewać choćby na kuchence...
ja strasznie nie lubie składu parówek, a mój mąż czasem się na nie uprze i już. Dobrze tylko że jada je wtedy na gorąco......jedyny grzech parówki - na szczęście ta miłość trwała krótko i rzadko się odzywa (niestety pojawiła się za sprawą babci)...
dobrze wiedzieć...co do pojemników na pokarm - są makabrycznie drogie - cóż nigdy nie kupiłam - zamrażałam w pojemnikach z apteki na ... mocz- są starylne i bardzo wygodne i śmiesznie tanie - wiem, ze wiele matek stosuje ten patent
Co do monitora oddechu to pewnie bym nie kupiła, ale mieliśmy pożyczony od znajomych i był z niańką więc 2 w 1. Ja dzięki temu spałam spokojniej...
Z tym pieluchowaniem to zgadzam się, że to niewygodne i uciążliwe także dla matki, ale nam to zalecili po USG bioderek. Wolałam to niż jakieś rozpórki później.
ja dzisiaj jadę na zakupy takie kosmetykowe to mam nadzieje ze będzie tez promocja w realua my wrocilismy z zakupow i po promocji w realu kupilismy 3 paki chusteczek nawilzajacych sensitive 13 zł
co do pojemników na pokarm - są makabrycznie drogie - cóż nigdy nie kupiłam - zamrażałam w pojemnikach z apteki na ... mocz- są starylne i bardzo wygodne i śmiesznie tanie - wiem, ze wiele matek stosuje ten patent