reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

co do pojemników na pokarm - są makabrycznie drogie - cóż nigdy nie kupiłam - zamrażałam w pojemnikach z apteki na ... mocz:happy: - są starylne i bardzo wygodne i śmiesznie tanie - wiem, ze wiele matek stosuje ten patent

rzeczywiście świetny pomysł!!! bo przemysl butelkowy tylko kasę z nas wyciąga przy każdej okazji

reklama
najważniejsza będzie dobra lista, jak będziesz miała spisane co chcesz kupić to i niedoświadczony mąż wtedy da sobie radę :D byle wpisać nazwę i pojemność... w przypadku kolorów najlepiej jest napisać numer lub nazwę jaką nadał producent :D
Lista jest mąż doświadczony ale ja jestem z tych które SAME zrobią lepiej,już się z tego troczę wyleczyłam ale przyzwyczajenie zostało:-D.

Lista jest mąż doświadczony ale ja jestem z tych które SAME zrobią lepiej,już się z tego troczę wyleczyłam ale przyzwyczajenie zostało:-D.
Też tak miałam ale brak autka mnie z tego wyleczył, w zeszłym tyg. zdałam egz na prawo jazdy i na pewno zyskam trochę swobody dzięki temu...

koga super patenty:-)
Jesli chodzi o kladzenie na boczku- polozna w szkole rodzenia zaleca po prostu podlozenie pieluszki, zeby Bejbis lezal pod katem 30 stopni i glowka w bok - ale to po karmieniu, w sytuacji ulewania.

My monitor kupilismy tez z nianka, tyle ze odkupilismy od kumpeli i razem z materacykiem do lozeczka kosztowal nas 350 zl. Rzeczywiscie nie jest to maly koszt, co prawda taniej niz nowy, ale i tak nas szarpnelo. No coz, zaoszczedzilismy na remoncie, ja dostalam extra kase, wiec...;-)

Liste zakupow mamy, coraz bardziej sie kurczy. Podgrzewacze i inne beda kupowane w miare potrzeb, podobnie jesli chodzi o przechowywanie pokarmu - niech sie najpierw moze Bejbis objawi a wraz z nim pokarm;-)

mandarynka - jak bym miała pożyczony to też bym się nie wahała:tak:

auliya - oczywiście - pieluchowanie tylko jak są wskazania po usg bioderek - pamietam, że jak rodziłam 3 lata temu to w Poznaniu zapisywano dzieci na usg bioderek przed ich urodzeniem, takie były kolejki:baffled:

Zakupilam w koncu mydlo. Nawet bardziej szare niz to staroswieckie, i zeby bylo smieszniej, Bialego Jelenia niet i to nigdzie, trafil mi sie Bialy Wielblad:-)

reklama
Do góry