reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
Ja nie mogę w ogóle do sklepów teraz chodzić bo zawsze kupię choćby mały drobiazg dla małego :) Najlepsze jest to, że poszłam ostatnio kupić coś dla siebie do ubrania i oczywiście skończyło się na małych dżinsach, ważniackim sweterku, kilku czapeczkach i piżamce dla maluszka :zawstydzona/y:I tym sposobem dla mnie już nie starczyło :zawstydzona/y:

Dziewczyny, co myślicie odnośnie przewijaka - nakładka na łóżko, bo u mnie właśnie nad czymś takim myślę, i tak weszłam na allegro, i są dwie różne długości 70 i 80 cm, która wydaje sie lepsza? praktyczniejsza? bo sama nie wiem, więc prosze o uwagi :-) będę wdzięczna.

Dziewczyny, co myślicie odnośnie przewijaka - nakładka na łóżko, bo u mnie właśnie nad czymś takim myślę, i tak weszłam na allegro, i są dwie różne długości 70 i 80 cm, która wydaje sie lepsza? praktyczniejsza? bo sama nie wiem, więc prosze o uwagi :-) będę wdzięczna.
hejka:)
Ja mam 80 tke i jest dobra na łóżeczko 120 na 60 :tak: bardzo stabilnie leży i wystarczy na dłużej to znaczy chyba max do 5 miesięcy ja tak miałam z Marlenka:tak:
70 tka jest taka na styk i mało wystaje poza łóżeczko i byle przesuniecie może spaść:angry:
ja tak uważam ale decyzja należny do ciebie;-)

Zależy jakią masz szerokość łóżeczka jeśli 60 to 70 Ci wystarczy, a jeśli 70 to musisz mieć 80 cm, ale tak jak pisze Carlo większe jest lepsze :-p

co do przewijaka to mi muj kochany skleci jakis fajny bo w zakladzie stolarskim pracuje i chce wszystko drewniane. wiec niech przewijak tez robi a co :)

reklama
Ja mam przewijak 70x50cm ale taki był w standardzie dołączany do łóżeczka. Musze jeszcze tylko dokupić do niego takie nakaldki, by nieklaść maluszka bezpośrednio na tą cerate.
Ja tez co zajdę do sklepu to wychodzę z czymś dla malucha. Postanowiłam tylko na razie się wstrzymać z kupieniem kosmetyków.
Już mi nie wiele rzeczy brakuje. Dziś dokupilam ręczniki z kapturkami, a przedwczoraj gruszke do naska.
A na ubranka na razie nie patrze. Na początek mam aż za dużo a późniejsze to będę kupować jak już będę wiedziała jaki ten mój facecik jest ( czy się urodzi duży czy malutki) Na pierwsze 3 miesiące na pewno wystarczy to co już mam w szawce a otem dalszy ciąg szaleństwa zakupowego :-)

Do góry