reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Gie-oska ja mam 2 pary takich a'la crossów :))) Jedne kupiłam w Twsco a drugie w Lidlu i te z Lidla rewelacja!!! Dużo lepsze jak dla mnie niż prawdziwe crossy bo wokół nóżki mają miękką gume. Zobacz bo jeszcze ta oferta jest chyba ważna. Ja mysle czy nie kupic jeszcze większych aby po domciu smigał jesienią...

Asia moj Kacper ma dwie pary oryginalnych crocsow (jedne dostal) i jak dla mnie buciki rewelacja..on sam tylko w nich chce chodzic:-) sa mieciutkie,elastyczne i nie niszcza sie..a piore je czesto:-) bylam w lidlu i nie bylo juz nic z tych bucikow ale widzialam w biedronce...

Dziunka ja kupilam tego gumowego skoczka dla Kacpra na allegro na boze narodzenie i z wysylka wyszlo 40 zl..wiec taniej niz w lidlu..i mowisz ze te grube kredki sa fajne??kurcze moglam dzis wziasc...ehh

Ostatnia edycja:
reklama
Hej...
przepraszam może troche nie zrozumiele napisałam, ale moja Hanulka mnie rozprasza i nie mogę sie skupic :)
Najlepsze rowerki podobnież dla dziecka to takie co któraś z was przesłała w linku z decathlonu. Takie ze nie ma pedałów, tylko dziecko sie odpycha nogami. Dzieci uczas sie równowagi, i podobniez automatycznie przesiadaja na normalne rowery.
A złe rowery to takie : (tak słyszałam z różnych specjalistycznych źródeł):
- rowery gdzie pedały są w przednich kołąch, ponieważ dzieci się wtedy garbią
(jak już z pedałami to trzykołowce z pedałami po środku w ramie)
- rowery czterykołowe - zwykły rower z doczepianymi dwoma małymi kółkami, ponieważ dziecko nie uczy sie równowagi tylko przechyla sie raz na prawo raz na lewo.

To chyba tyle co wiem na ten temat.

A czy wy uwazacie ze nasze szkraby nie są za małe na te rowerki bez pedałów?? czy to dla większych dzieci??
chcecie takie im kupic?

Ja chcę, tylko wolałabym przymierzyć się w sklepie a nie wiem gdzie u nas można takie dostać. Kumpeli córa miała taki na który Asia byłaby za mała, a z kolei w parku przymierzałyśmy się do jednego i było ok.

Co do roweru z dwoma doczepianymi kołami - POTWIERDZAM! Julia uczy się jeździć na nim od 2 lat. Co więcej koła były już nawet odczepione w zeszłe wakacje, ale to tylko pogorszyło sprawę.

Moje w Dethatlonie przymierzały się do rowerków, jeszcze zimą Hanka nie wiedziała jak kręcić pedałami, a jak wsiadła na ten plastikowy mający pedały na przednim kole zaczęła nimi kręcić, więc kupiliśmy jej rower z doczepianymi kółkami. Ogólnie to bym powiedziała tak, że jedne dzieci szybciej łapią, bo są sprawniejsze fizycznie, inne są za niskie itp. to wg mnie sprawa indywidualna. Ja kiedyś też jeździłam na rowerku z doczepianymi kółkami, a potem nauczyłam się b. szybko jeździć na "normalnym".
A o tych biegowych kiedyś było na mini mini i jakimś kraju skandynawskim bodajże / globtroter opowiadał :-D;-) /.

Ilona , kilolku gdy piałam chińszczyzna miałam na myśli te kaski , które nie mają certyfikatu bezpieczeństwa Ce. Nie mam manii marki , czy zeby wydac jak najwiecej i sie pochwalić:tak: po prostu tak jak patrzymy na certyfikaty przy fotelikach warto zwrócić uwage równiez przy wyborze kasku. A czy jest z Chin , czy z baja bongo to nie ma znaczenia

Gieoska ten rowerek ma regulacje i hamulec. Jest tylko 0,5 kg ciezszy od drewnianego . Pompowane koła to super sprawa. Wybierzemy sie do decathlonu i przymierze małego , dopiero potem bede kupowac
wiesz, no własnie ten mój racze atestu nie ma, bo nie mogę na nim zlokalizować, a opakowanie wyrzucialam dawno. Ale robil u nas za gadżet. Na duzy rower to raczej kupimy coś nowego, chociaż nie wiem naprawdę, bo jak porównuję te dwa - sąsiadki i mój to sensu za bardzo nie widzę. Musze to jeszcze przemysleć

martolinka jednak mój "chiński" kask ma certyfikat (pasek go zaslonił). Dowiedziałaś się co dobry kas powinien mieć?
Patrzę na allegro i kaski o 5zł do kilkuset. I wszystkie z certyfikatem. :/

Kilolek ostatnio widzialam sie z kolezanką na rowerach i ona kupila kask w decathlonie. Ja mam taki za 15 zł na allegro (dostalam gratis do fotelika) ale one nie sa fajne, nie są ladnie dopasowane itd. Kolezanka miala z regulacją z tyłu, kask pięknie przylegał do głowki. Trzeba by było rozejrzec sie w decathlonie a potem moze na allegro zamówic.

dziewczynki dawalyscie kiedys liki do majteczek do nauki sikania, podacie jeszcze raz? Moj OLis tylko z gołym tyłeczkiem by latał, ciągle chce sciągac pieluszkę a juz 2 kupy na dywan mi zrobił, i to do połowy bo kiedy zaczęla sie akcja sprzatanie przerwal a na nocniku lub wc nie chciał

reklama
a wlasnie ula moj tani kask ma tą regulację i w dodatku dobrze zabezpieczoną jeszcze gabeczką, a tej mojej sąsiadki drogi kask tą regulację ma nieoslonietą tak, ze plastik dziecko w główkę uwiera moim zdaniem.
Takich wynalazków jak decathlon to u mnie nie ma, więc musze bazowac teoretycznie na waszej wiedzy :d

jaki macie pomysl na dzien matki???

Do góry