Helenko bede pisac tak - min. po 5 szt. ciuszkow sobie liczylam, bo nie wiem czy nadarze z suszeniem zima ciezko
[chodzi mi o body z krótkim rękawkiem, body z długim rekawkiem, pajacyki, śpioszki, kaftaniki (te tylko w rozmiarze 56-62), skarpetki mam rozdzial na bawelniane i frotki (ale te podobno dla nas na razie nie potrzebne bo bedzie chodzic w pajacach i spiochach bo zima) - ten caly zestaw oprocz skarpetek czyli po 5 z kazdego rozmiaru staram sie miec tj. 62, 68, a 56 mozna miej bo nie wiem czy bobas wejdzie jezeli bedzie duzy)]
czapeczki 2 grubsze i 2 ciensze [cienczych mam wiecej juz z 20 bo od rodzinki uzywane, ale wg mnie aby nie prac non stop itp. 4 powinny byc dla wygody mamy)
cieplejsze spiochy tu tez dalabym po 5 z kazdego rozmiaru
cieplejsze kaftaniki - wg mnie nie potrzebne bo kaftanikow chyba glownie uzywasz jak jest kikutek z pepucha jeszcze potem sie przechodzi na koszulki
kombinezony 2 - mam juz 4 o zgrozo, ale tez dlatego ze od rodzinki, ale wg mnie 1 zimowy to mus + jeden wiosenny
ja juz wole teraz troche pogromadzic bo potem wg mnie ziezko do sklepu bedzie sie wyrwac a i tez nie wiadomo jaka zima bedzie
sweterki 3 - na razie brak u mnie i nie bede na razie kupowac
rajstopki brak, ale mam dwie pary spodenek takich cieplejszych tzw polspiochow...
ja wliczam ciuszki uzywane do mojej liosty bo potem bobas nie wychodzi tego
co do nowosci to musze kupic nowe pizamki takie w ktorych bedzie maluch spac ale tez po 5 z kazdego rozmiaru
mam jeszcze lapki niedrabki 3 pary
musze sie zastanowic co jeszcze - reczniczek do kapieli mam dwa mniejsze i jeden wiekszy, myjka do kapieli, kocyk
a teraz higiena:
krem na odparzenia - mam sudocrem (ale bede raz na noc stosowac) + zwykly linomagu lub ziajki tak w ciagu dnia,
oliwka i puder - choc podobno od pudru sie odchodzi
waciki+pałeczki do uszu (mam jeszcze waciki do pepuszka ze spirytusem)
chusteczki do pupci
cos do kąpieli - mam oilatum
spirytus do pępka - 70%
szczoteczka do włośów miękka
obcinacz do paznokci
aspirator do noska + WKLADY
pampersy - na razie mam 2 paczki bella happy z wycieciem na pepek
pieluszki tetrowe i flanelowe - tetrowych 10 szt, flanelowych 3
termometry w tym do wody
do tego bym dodala podklady w duzej ilosci to musze nadrobic bo mam braki (na przewijak, pod przescieradlo)
do tego krem na kazda pogode na wyjscia
na razie kupilam proszek z plynem jelpa, potem przejde na samego jelpa + ich plyn, a potem na normalne ale to jak juz bobas bedzie duzo wiekszy
smoczki mam 4 bo pakowane po dwa sie bardziej oplaca, a jeden zestaw to podobno za malo bo zdarzaja sie awarie typu smoczek za szafa a nikogo oprocz mamy i bobasa nie ma a uspokoic trzeba, do tego mam sznureczek do smoczka na spacery
wg mnie te antykolkowe to tylko haslo reklamowe, mam zwykle z aventu - wystarszy na poczatek tzw zestaw podstawowy po 2 butelki + smoczki, do tego szczotka do mycia,
jakby cos to jeszcze dopisze, a w razie pytan sluze odpowiedziami