reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
a ja w ogóle nie będę miała łóżeczka, bo mąż się nie zgodził tym razem. POprzednio miałam śliczne łóżeczka z baldachimkami, zwłaszcza dla córusi było słodkie :-) ale dzieci wcale w nich nie spały.. spały z nami do 4 roku życia :szok: a w dzień - na początku w wózku, któy stoi zwykle na dole, a potem normalnie w naszej sypialni... łóżeczka co jakiś czas odkurzałam... wiem że mąż ma rację, ale jakoś mi smutno :-(

Iza hihi ja bym nie wytrzymala tyle z dziecmi w jednym lozku ;-) naszego malenstwa planuje wogole nie brac do lozka na razie aby sie nie przyzwyczajal :) co innego jak juz bedzie wiekszy i bedzie chcial np z mamusia polezec chwilke... ale nie na cala noc ;)

Iza hihi ja bym nie wytrzymala tyle z dziecmi w jednym lozku ;-) naszego malenstwa planuje wogole nie brac do lozka na razie aby sie nie przyzwyczajal :) co innego jak juz bedzie wiekszy i bedzie chcial np z mamusia polezec chwilke... ale nie na cala noc ;)

wiesz.. ja też tego nigdy nie planowałam (tak samo jak podawania smoczka), ale życie samo napisąło taki scenariusz.. okazało się, że ryzyko wybudzenia się dziecka w nocy po karmieniu jest minimalne, jeśli nie ruszamy się z łóżka, a i ja nie musiałam wstawać, dzięki czemu lepiej się wysypiałam :-D. A jak córka była starsza, powyżej roczku, to sama się w nocy obsługiwała, dopiero rano dowiadywałąm się, że jadła, rozpoznając to po rozchylonej piżamie :-p
A łoże specjalnie mam 180cm szerokie, starsze ciągle przychodzą do nas rano w niedziele się powygłupiać albo poprzytulać ;-)

A czy te pieluchy Pampers Newborn maja takie wyciecie na pepuszek? Albo jesli nie maja, to moze wiecie ktore pieluchy maja?
Nie maja:-( Podobno Bella Happy 1 maja:tak:.

Ja mam juz 2 paczki Pampersow 1 i 2 paczki Pampersow 2. Na jakies 25 dni wystarczy:-p, zakladajac zmienianie pieluszki co 2 godzinki...Ale mam nadzieje, ze ten drugi synus bedzie wiecej spal i rzadziej jadl niz pierwszy, to moze i na miesiac zapas wystarczy;-)

Pytanie wiec - czy to sa dobre pieluchy? Szczegolnie dla takiego laika jak ja?
Tego niestey nie wiem, bo ich nigdy nie uzywalam.
Uzywalam tylko Pampers, Huggis i na poczatku z Rosmana bordowe. Najbardziej zadowolona bylam z Pampersa i Rosmanowskich. Hugissy sa mniej chlonne i wydaje mi sie, ze szybciej przeciekaja. Niedawno starszemu synkowi na noc tez kupilam Hugissy i sa gorsze od Pampersow. Rosmanowskie byly dobre(ale w bordowym opakowaniu), ale cenowo nie najtansze, wiec stwierdzilam, ze jak mala roznica to lepiej kupowac Pampersa.

Na allegro na żadnym zdjeciu nie ma szuflady, po prostu jest napisane czy sprzedaja z szuflada czy bez. A i tak jak juz pisalam nie bede na aukcji kupowac, tylko w miescie w hurtowni.

reklama
Do góry