reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dzieki za info, nie zamowilam jeszcze, ale i tak kupimy na miejscu w jakiejs hurtowni lub sklepie. A to jest tansze bo nie ma szuflady, a ja chce z szuflada, a to jakies 50-70 zł wiecej kosztuje.

Ja tez ogladałam to łóżeczko ale jak kupujesz z szufladą wtedy już nie ma opuszczanego boku. A brak zarówno wyciąganych szczebelek jak i opuszczanego boku to duża niewygoda...

reklama
Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?
mój syn miał 55cm i wazył 3580, a uzywałam pampersy 1 - 2 opakowania, bo zaraz okazały się za małe, a potem jjuż pampers 2. Teraz kupiłam juz tylko 1 paczkę pampers 1 i 1 paczkę pampers 2. pampers 2 są już od 3 kg, więc w sumie można by nie kupowac wcale 1. A na dzień trzeba liczyć 8-10 pieluch co najmniej. Później już 8 spokojnie wystarcza - przebranie po każdym karmieniu.

Dziś zrobilismy nalot na Baby Maxx i oto nasz zakup:

Załączniki

• Zdjęcie187.jpg
    Zdjęcie187.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 68
Ja Pampers 1 uzywalam przez ponad 2 tyg, ale moj Maciejek mial 52cm i 3150g, a w dodatku nie przybieral na wadze. Nr 2 bylyby dla niego za duze. Ja bardzo dlugo zuuzywalam duuuzo pieleuszek, bo przewijalam max co 2 godzinki-nawet w nocy.

Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?
kup sbie chociaż jedną paczkję pampers 1 - newbaby
to jest na wagę 2-5kg najmniejsze... ja mam paczkę gdzie są 54pampersy
Dzieki za info, nie zamowilam jeszcze, ale i tak kupimy na miejscu w jakiejs hurtowni lub sklepie. A to jest tansze bo nie ma szuflady, a ja chce z szuflada, a to jakies 50-70 zł wiecej kosztuje.
no tak ale na Tym Twoim te nie ma na obrazku szuflady a nie doczytywałam się ;-)
ale przynajmniej wiesz że sa też tańsze....:tak: poszukaj jeszcze dobrze... może trafisz na jakąś promocję dobrą:happy:

A tez w ciemnym kolorze? Większość dziewczyn kupuje jasne a mi niestety jasne do niczego nie pasowało...
śliczne łóżeczko ... mnnie strasznie podobają się ciemne :-)
szkoda że nie miałam możliwości kupić takiego łóżeczka....
ale niestety.... nasze plany na to nie pozwalały....może przy drugiej dzidzi się uda :-D

Aza, łóżeczko piękne:) Uwielbiam ciemne, dlatego moje postanowiłam przemalować:)
Zdradź z czego ono jest i ile kosztowało:-D

Łóżeczko jest z sosny i kosztowało 350 zł plus 120 szuflada z przykryciem. Było to w sumie jedyne ciemne łóżeczko jakie udało mi sie znależć w sklepach dziecięcych. Można kupić inne na allegro jednak postanowiłam, że lepiej troszke dołożyć a mieć możliwość zobaczenia łóżeczka na żywo.

reklama
Do góry