reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dzieki za info, nie zamowilam jeszcze, ale i tak kupimy na miejscu w jakiejs hurtowni lub sklepie. A to jest tansze bo nie ma szuflady, a ja chce z szuflada, a to jakies 50-70 zł wiecej kosztuje.

Ja tez ogladałam to łóżeczko ale jak kupujesz z szufladą wtedy już nie ma opuszczanego boku. A brak zarówno wyciąganych szczebelek jak i opuszczanego boku to duża niewygoda...

reklama
Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?
mój syn miał 55cm i wazył 3580, a uzywałam pampersy 1 - 2 opakowania, bo zaraz okazały się za małe, a potem jjuż pampers 2. Teraz kupiłam juz tylko 1 paczkę pampers 1 i 1 paczkę pampers 2. pampers 2 są już od 3 kg, więc w sumie można by nie kupowac wcale 1. A na dzień trzeba liczyć 8-10 pieluch co najmniej. Później już 8 spokojnie wystarcza - przebranie po każdym karmieniu.

Dziś zrobilismy nalot na Baby Maxx i oto nasz zakup:

Załączniki

• Zdjęcie187.jpg
    Zdjęcie187.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 63
Ja Pampers 1 uzywalam przez ponad 2 tyg, ale moj Maciejek mial 52cm i 3150g, a w dodatku nie przybieral na wadze. Nr 2 bylyby dla niego za duze. Ja bardzo dlugo zuuzywalam duuuzo pieleuszek, bo przewijalam max co 2 godzinki-nawet w nocy.

Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?
kup sbie chociaż jedną paczkję pampers 1 - newbaby
to jest na wagę 2-5kg najmniejsze... ja mam paczkę gdzie są 54pampersy
Dzieki za info, nie zamowilam jeszcze, ale i tak kupimy na miejscu w jakiejs hurtowni lub sklepie. A to jest tansze bo nie ma szuflady, a ja chce z szuflada, a to jakies 50-70 zł wiecej kosztuje.
no tak ale na Tym Twoim te nie ma na obrazku szuflady a nie doczytywałam się ;-)
ale przynajmniej wiesz że sa też tańsze....:tak: poszukaj jeszcze dobrze... może trafisz na jakąś promocję dobrą:happy:

A tez w ciemnym kolorze? Większość dziewczyn kupuje jasne a mi niestety jasne do niczego nie pasowało...
śliczne łóżeczko ... mnnie strasznie podobają się ciemne :-)
szkoda że nie miałam możliwości kupić takiego łóżeczka....
ale niestety.... nasze plany na to nie pozwalały....może przy drugiej dzidzi się uda :-D

Aza, łóżeczko piękne:) Uwielbiam ciemne, dlatego moje postanowiłam przemalować:)
Zdradź z czego ono jest i ile kosztowało:-D

Łóżeczko jest z sosny i kosztowało 350 zł plus 120 szuflada z przykryciem. Było to w sumie jedyne ciemne łóżeczko jakie udało mi sie znależć w sklepach dziecięcych. Można kupić inne na allegro jednak postanowiłam, że lepiej troszke dołożyć a mieć możliwość zobaczenia łóżeczka na żywo.

reklama
Do góry