reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

wiesz.. ja też tego nigdy nie planowałam (tak samo jak podawania smoczka), ale życie samo napisąło taki scenariusz.. okazało się, że ryzyko wybudzenia się dziecka w nocy po karmieniu jest minimalne, jeśli nie ruszamy się z łóżka, a i ja nie musiałam wstawać, dzięki czemu lepiej się wysypiałam :-D. A jak córka była starsza, powyżej roczku, to sama się w nocy obsługiwała, dopiero rano dowiadywałąm się, że jadła, rozpoznając to po rozchylonej piżamie :-p
A łoże specjalnie mam 180cm szerokie, starsze ciągle przychodzą do nas rano w niedziele się powygłupiać albo poprzytulać ;-)

hihi my z mezem tez mamy 180cm... ale teraz w ciazy to sie ledwo na nim miescimy ;))) przy naszych ruchach nocnych malenstwo byloby w niebezpieczenstwie gdyby mialo z nami spac :-D

reklama
hihi my z mezem tez mamy 180cm... ale teraz w ciazy to sie ledwo na nim miescimy ;))) przy naszych ruchach nocnych malenstwo byloby w niebezpieczenstwie gdyby mialo z nami spac :-D
my mamy 220 w nocy czasem się wcale nie spotykamy ;-)ale jak nasz synek przychodzi do nas rano to `rob się strasznie ciasno :szok:

ja kupuje tylko 1 paczkę pampersów1 i ze 2 paczki pampersów 2. Wiem że moja siostra tych najmniejszych używała tylko przez tydzień. Happy nie zamierzam kupywać bo są jak dla mnie strasznie sztywne a nie są potrzebne tak bardzo te z wycięciem. Później zamierzam przejść na pampersy z lidla są prawie idento jak pampers.
a chusteczek będę używała nivea soft&care trochę drogie ale na samym początku można wydać troszkę. Podobno nie są perfumowane i nie uczulają :)) zobaczymy

Ja już prawie zakupy zakończyłam. Został mi neistety do kupienia wózek i ttermometr do kąpieli.
Chciałam tez kupić chustę do noszenia dzieciaczka i poduszkę do karmienia, ale nie wiem czy mi sie to uda od strony finansowej. W każdym razie nie są to artykuły pierwszej potrzeby, zwłaszcza, ze chustę w sumie mam. Nie bardzo ją lubię ale na początek wystarczy na upartego. Mam taką PATENT chusta SUMMER INFANT teraz super cena !!! (711804010) - Aukcje internetowe Allegro a chciałabym wiązaną.

Ja już prawie zakupy zakończyłam. Został mi neistety do kupienia wózek i ttermometr do kąpieli.
Chciałam tez kupić chustę do noszenia dzieciaczka i poduszkę do karmienia, ale nie wiem czy mi sie to uda od strony finansowej. W każdym razie nie są to artykuły pierwszej potrzeby, zwłaszcza, ze chustę w sumie mam. Nie bardzo ją lubię ale na początek wystarczy na upartego. Mam taką PATENT chusta SUMMER INFANT teraz super cena !!! (711804010) - Aukcje internetowe Allegro a chciałabym wiązaną.

a nie moglabys jej sprzedac na allegro a za zarobione pieniazki kupic nowa wiazana? ;-) ewentualnie dolozyc kilka zl jezeli bedzie roznica cenowa?

Ja tez zakonczylam juz prawie zakupy, zostaly mi naprawde drobiazgi. teraz czekam na remont pokoiku.
A wczoraj od przyszlego chrzestnego dostalam lezaczek/ hustawka dla synka :-)
Mam tylko zamiar przeszyc rozowe elementy na inny kolor, nie zeby mi rozowy przeszkadzal dla chlopca ale jest poprostu nudny a tak ozywie jakims wzorem calosc ;-);-) a tu zdjecie. (nie moje bo aparat zepsuty, ale sciaglam z neta, moj jest taki sam) tylko kolorki na zdjeciu sa ciemniejsze niz na zywo. ;-)hustawka ma muzyczke i sama sie buja (ma ustawienia predkosci bujania i glosnosci muzyczki)

Załączniki

• 49-3761975SPA69UC492632M.jpg
    49-3761975SPA69UC492632M.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 32
Pytanie wiec - czy to sa dobre pieluchy? Szczegolnie dla takiego laika jak ja?

tych malutkich z belli nie miałam ale kupilam jedną czy dwie paczki wiekszych i wg mnie nie są dobre takie jakieś sztywne i dziecku nie było w nich wygodnie
jeżeli chodzi o to wycięcie na pępek to przynajmniej dla mnie nie był to żaden problem wystarczy trochę podwiąc a przecież po wyjściu ze szpitala pępek po paru dniach odpada
co do spania razem to ja nie dałabym rady :confused: fakt że do trzeciego miesiąca życia czasami przy małej zasypiałam ale to tyle odechciało mi się brania dziecka do łóżka jak kiedyś po karmieniu na sekunde przysnęłam .... a że moje dziecko akurat w tej chwili nauczyło się obracać na bok obudził mnie huk uderzenia główki o podłogę
skończyło się prześwietleniem w szpitalu i krwiakiem na szczęście tylko podskórnym
ale to było chyba najgorsze co spotkało mnie przez te dwa lata

reklama
Maciejek spal z nami przez ok 2miesiace, chyba niecale nawet. Spal w srodku lozka(na szczescie mamy spore)w rozku, ale tylko dlatego, ze przez te prawie 2 miesiace karmilam go co 45-60minut i nie bylo sensu go odkladac do lozeczka, bo w miedzyczasie czesto trzeba bylo go przebierac itd. Ale jak go odlozylismy do lozeczka po 2 miesiacach nie bylo problemu i dopiero moglam spac sokojnym(w miare mozliwosci)snem, nie bojac sie, ze go przydusze itd...Teraz mam nadzieje, ze Alanek bedzie bardziej skory do spania i od poczatku bedzie w lozeczku. W nasze sypialni, ale w lozeczku.

Do góry