reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kasiu widzialam dywanik na zywo (autko), jest bardzo malutki i moim zdaniem wyglada bardziej jak wycieraczka do butow niz dywanik, tzn jego wykonanie , ale ogolnie jest ladny i ma naprawde zywe kolorki, jezeli ma robic tylko za wystroj to bardzo fajny.
jezeli chodzi o serduszko to nie widzialam ale pewnie to to samo co samochodzik ;-)

A ja dzis zaszalałam w Ikei i kupiłam podkład do przewijania żabka IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | FABLER | Podkładka do przewijania oraz kieszenie ścienne, które powieszę koło łóżeczka i bede w nich trzymać pampersy, kremy itp. IKEA | Przechowywanie | Przechowywanie drobiazgów w pokoju dziecka | FABLER GRODA | Kieszenie ścienne
Zakupiłam jescze baldachim za 29,90 ale nie ma go na stronie Ikei. Jest świetny, zrobiony z tiulu i ozdobiony zielonymi listkami. Spodobał mi się bo okala całe łóżeczko więc może tez służyć jako moskitiera...

Aza widzialam te puleczki i przewijaczki, sliczne sa, ja tez chcialam je zakupic, ale poczekam az sciany beda pomalowane i wszystko wykonczone i zobacze czy nie bedzie wszystkiego za duzo. ;-) ale udany zakup, napewno :-):-)

reklama
Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?

ja pampersy mam 1 paczke i starczy mi to narazie chyba ze promocja bedzie to kupie ale numer juz 2
Natalka pisala ze w szkole rodzenia położne mówiły ze 6 szt powinny wystarczyć na pobyt w szpitalu bodajże wiec nawet calego opakowania nie bede brala wezme oczywiscie wiecej ale pozniej jak cos maz wyskoczy i kupi juz wzaleznosci czy dzidzia bedzie wieksza czy mniejsza to 1 lub 2 ...
narazie mam jedna paczke do 4kg bodajże no i tego trzymac sie bede :)

MONIA-AREK a ja własnie trafiłam na nassym forum na takie same łóżeczko...
no i patrzę a tu 100zł tańsze:szok:
More4kids - Łóżeczka dziecięce - DREWEX Łóżeczko dziecięce HIPPO z opuszczanym bokiem Białe
czy Ty już swoje zamówiłaś?? czy jeszcze nie??
Dzieki za info, nie zamowilam jeszcze, ale i tak kupimy na miejscu w jakiejs hurtowni lub sklepie. A to jest tansze bo nie ma szuflady, a ja chce z szuflada, a to jakies 50-70 zł wiecej kosztuje.

Ja mam pięć paczek pampersow 1 i i jedna paczke 2. Z tego co wiem (od kolezanki na razie) to dzidzia po porodzie sie troche oczyszcza i zużywa dosc sporo pieluch.
A wczoraj w rossmanie kupilam 4-pak husteczek pampers sensitiv za 24,90. Co wychodzi troche taniej niz kupowanie pojedynczo.

reklama
Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?

O Pampersach nie myślałam - jak coś by się zmieniło to ja polecam Happy Newborn - jedyne mają wycięcie na pępuszek i nie trzeba bawić się w rozcinanie lub zawijanie. Zresztą są niedrogie. Uważam, że 6 sztuk na 3 dni to lekka przesada, tym bardziej, że jak nie mamy wprawy to może czasami coś pójść nie tak. Ale nie ma sensu kupować więcej niż 2 paczki bo one są tak malutkie, że może kazać się, że szybko trzeba przejść na większy rozmar.

Do góry