reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kasiu widzialam dywanik na zywo (autko), jest bardzo malutki i moim zdaniem wyglada bardziej jak wycieraczka do butow niz dywanik, tzn jego wykonanie , ale ogolnie jest ladny i ma naprawde zywe kolorki, jezeli ma robic tylko za wystroj to bardzo fajny.
jezeli chodzi o serduszko to nie widzialam ale pewnie to to samo co samochodzik ;-)

A ja dzis zaszalałam w Ikei i kupiłam podkład do przewijania żabka IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | FABLER | Podkładka do przewijania oraz kieszenie ścienne, które powieszę koło łóżeczka i bede w nich trzymać pampersy, kremy itp. IKEA | Przechowywanie | Przechowywanie drobiazgów w pokoju dziecka | FABLER GRODA | Kieszenie ścienne
Zakupiłam jescze baldachim za 29,90 ale nie ma go na stronie Ikei. Jest świetny, zrobiony z tiulu i ozdobiony zielonymi listkami. Spodobał mi się bo okala całe łóżeczko więc może tez służyć jako moskitiera...

Aza widzialam te puleczki i przewijaczki, sliczne sa, ja tez chcialam je zakupic, ale poczekam az sciany beda pomalowane i wszystko wykonczone i zobacze czy nie bedzie wszystkiego za duzo. ;-) ale udany zakup, napewno :-):-)

reklama
Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?

ja pampersy mam 1 paczke i starczy mi to narazie chyba ze promocja bedzie to kupie ale numer juz 2
Natalka pisala ze w szkole rodzenia położne mówiły ze 6 szt powinny wystarczyć na pobyt w szpitalu bodajże wiec nawet calego opakowania nie bede brala wezme oczywiscie wiecej ale pozniej jak cos maz wyskoczy i kupi juz wzaleznosci czy dzidzia bedzie wieksza czy mniejsza to 1 lub 2 ...
narazie mam jedna paczke do 4kg bodajże no i tego trzymac sie bede :)

MONIA-AREK a ja własnie trafiłam na nassym forum na takie same łóżeczko...
no i patrzę a tu 100zł tańsze:szok:
More4kids - Łóżeczka dziecięce - DREWEX Łóżeczko dziecięce HIPPO z opuszczanym bokiem Białe
czy Ty już swoje zamówiłaś?? czy jeszcze nie??
Dzieki za info, nie zamowilam jeszcze, ale i tak kupimy na miejscu w jakiejs hurtowni lub sklepie. A to jest tansze bo nie ma szuflady, a ja chce z szuflada, a to jakies 50-70 zł wiecej kosztuje.

Ja mam pięć paczek pampersow 1 i i jedna paczke 2. Z tego co wiem (od kolezanki na razie) to dzidzia po porodzie sie troche oczyszcza i zużywa dosc sporo pieluch.
A wczoraj w rossmanie kupilam 4-pak husteczek pampers sensitiv za 24,90. Co wychodzi troche taniej niz kupowanie pojedynczo.

reklama
Dziewczyny jakie mam kupić pieluchy na początek i ile paczek?
Nie spodziewam się dziecka większego niż 55 cm o wadze max 3400.

W grę wchodzą tylko pieluchy firmy PAMPERS.
Proszę podajcie mi dokładną nazwę.
Na ile ten najmniejszy rozmiar wystarczy ?

O Pampersach nie myślałam - jak coś by się zmieniło to ja polecam Happy Newborn - jedyne mają wycięcie na pępuszek i nie trzeba bawić się w rozcinanie lub zawijanie. Zresztą są niedrogie. Uważam, że 6 sztuk na 3 dni to lekka przesada, tym bardziej, że jak nie mamy wprawy to może czasami coś pójść nie tak. Ale nie ma sensu kupować więcej niż 2 paczki bo one są tak malutkie, że może kazać się, że szybko trzeba przejść na większy rozmar.

Do góry