reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Klaudzia super kolorek fotelika i faktycznie taniusi! a przewijak mam bardzo podobny, tylko w kolorze drewna :) nie wiem jeszcze jakie będę miała łóżeczko, ale wtedy poproszę męża, żeby i przewijak pomalował na ten sam kolor :-)

gie-oska wystrój pokoiku piękny! bardzo mi się podoba i żałuję bardzo, że moja mała , póki co nie będzie miała swojego pokoju :-(
a co do pokoju córeczki, to moim zdaniem to będzie zupełnie inny pokój! no i zdecydowanie te pierwsze naklejki są lepsze!

Klaudia Ty moja dobra duszyczko...a jakie moglbyby byc inne kolorki zamiast tego niebieskkiego i zielonego?i ja to tylko chce na jednej scianie to pozostale jak pomalowac..doradz:-)

Zmien motyw moze z trawki na plaze i wtedy mozesz zrobic zolciutki piasek i reszta scian zolta, nie bedzie sie gryzlo a rozjasni pokoik. Ja tez jeszcze sie zastanawiam nad zoltym w pokoju mojego sloneczka :-) A zolty pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki, a w listopadzie grudniu i styczniu przynajmniej nie bedzie miec ponuro :tak:
ale jak zrobisz zielony i niebieski to napewno sie nic nie stanie wtedy reszta scian na zielono czy niebiesko (odwrotnie niz u Maji) i bedzie sie roznilo :-)

Zmien motyw moze z trawki na plaze i wtedy mozesz zrobic zolciutki piasek i reszta scian zolta, nie bedzie sie gryzlo a rozjasni pokoik. Ja tez jeszcze sie zastanawiam nad zoltym w pokoju mojego sloneczka :-) A zolty pasuje i dla chlopca i dla dziewczynki, a w listopadzie grudniu i styczniu przynajmniej nie bedzie miec ponuro :tak:
ale jak zrobisz zielony i niebieski to napewno sie nic nie stanie wtedy reszta scian na zielono czy niebiesko (odwrotnie niz u Maji) i bedzie sie roznilo :-)
Klaudia dziekuje Ci bardzo:-)faktycznie zmienie trawke na plaze hehe..ze ja o tym nie pomyslalam:-)i lepiej wg Ciebie bedzie wygladac jak pozostale 3sciany beda zolcoitkie a nie niebieskie tak??
Klaudia a teraz pytanie do buzza co Ty mialas w zestawie jak kupowalas??mialas kocyk jakis??napisz co bylo!
gie-oska śliczne te ściany:tak: Bardzo mi się podobają:tak: pasują dla chłopca:-)
ciesze sie ze Tobie sie tez podoba:-)a jak synus okaze sie coreczka to tez bedzie pasowac:-)a do tego bedzie mi idealnie pasowal ten dywan co dawalas link:-)

ja dzisiaj segregowałam ciuszki dla dzidzi i teraz czekają na pranie, ale muszę proszek kupić i płatki mydlane :))
któraś pytała ile czego
ja na rozmiar 56 mam
4 kaftaniki wiązane na troczki
4 koszulki
4 śpiochy
5 body
3 ramersy (czy coś takiego co się rozpina od góry do dołu )
i myśle że tyle wystarczy
resztę mam już na rozmiar 62 i większe
Jak popiorę i wyprasuje to wkleje wam zdjęcia :))
jakie śliczne ciuszki znalazłam dla dziewczynek.. masakra... ale jak będzie chłopiec to mam przynajmniej 2 kurteczki takie od 6 do 9 miesiąca.
Na szczęście dużo ciuszków tych małych jest uniwersalnych, a te większe to mam głównie dla dziewczynek więc zobaczymy....

Hmmm... ja też zrobiłam rachunek sumienia i z ciuszków w rozmiarze od 0 do 3 miesięcy już mam:
15 pajaców
14 body z krótkim rękawkiem
4 body z długim rękawkiem
1 rampers
2 bluzy
7 bluzeczek z długim rękawkiem
3 bluzeczki z krótkim rękawkiem
9 spodenek
6 kaftaników
pełno skarpetek i kilka czapeczek

Mój mąż prosi mnie żebym juz nic nie kupowała ale ja i tak latam po lumpeksach :)))

reklama
jeju Dziewczyny, ale Wy zorganizowane :szok: Ja narzie mam łóżeczko i tapetę do pokaioku dla Dzidzi kolor taki słoneczny, hmmmm słomkowy. Również stwierdziliśmy, że to taki uniwersalny kolor, a skoro Maluch nam się niechce ujawnić to będzie w sam raz :-) No zmobilizowałyście mnie do kolejnych zakupków hehehe

Do góry