reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Hmmm... ja też zrobiłam rachunek sumienia i z ciuszków w rozmiarze od 0 do 3 miesięcy już mam:
15 pajaców
14 body z krótkim rękawkiem
4 body z długim rękawkiem
1 rampers
2 bluzy
7 bluzeczek z długim rękawkiem
3 bluzeczki z krótkim rękawkiem
9 spodenek
6 kaftaników
pełno skarpetek i kilka czapeczek

Mój mąż prosi mnie żebym juz nic nie kupowała ale ja i tak latam po lumpeksach :)))

No to Ty chociaz na proszku zaoszczedzisz, bo nie bedziesz musiala prac tych ubranek pewnie wiecej niz ze 2 razy:-D:tak:

A co do kupowania to mozesz poszukac w lumpeksach wiekszych ubranek bo wiem z doswiadczenia ze z maluszkiem ciezko tam szperac:tak: i wszyscy bedą zadowoleni

reklama
A to moje zdobycze - i mam w nosie że przyjęto niebieski dla chłopców :-p
A wanienka w końcu zwykła - zdecydowaliśmy się na taką bo wystarczy na dłużej. Ten leżaczek nie w moim guście no ale chciałam żeby tatuś też miał trochę radochy a leżaczek w końcu w komputerki.... :sorry:

Załączniki

• DSCN3405.jpg
    DSCN3405.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSCN3406.jpg
    DSCN3406.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSCN3407.jpg
    DSCN3407.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCN3408.jpg
    DSCN3408.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCN3409.jpg
    DSCN3409.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 37
Juz ja go kiedys ogladalam i bardzo mi sie podoba:tak:ale ja sie nie decyduje dlatego, ze po pierwsze w szlarokach nie lubie chodzic, a spac lubie cienko ubrana i boje sie, ze zagrzalaym sie...

(...)
A co do kupowania to mozesz poszukac w lumpeksach wiekszych ubranek bo wiem z doswiadczenia ze z maluszkiem ciezko tam szperac:tak: i wszyscy bedą zadowoleni
Bardzo dobra uwaga:tak:. Ja zawsze kupowalam na wyrost i potem byly jak znalazl, choc czasem nawet nie wszystko zalozylam synkowi:-D

wlasnie tez odnioslam wrazenie ze wygladaja jak zywe bo myslalam nad tymi jeszvcze TNIEMY CENY!!! NAKLEJKI SAFARI - ŚREDNI ZESTAW !! (693402245) - Aukcje internetowe Allegro ale one nie sa takie realistyczne prawda?? ktore lepsze?
te pierwsze zdecydowanie lepsze!!!

ja dzisiaj segregowałam ciuszki dla dzidzi i teraz czekają na pranie, ale muszę proszek kupić i płatki mydlane :))
któraś pytała ile czego
ja na rozmiar 56 mam
4 kaftaniki wiązane na troczki
4 koszulki
4 śpiochy
5 body
3 ramersy (czy coś takiego co się rozpina od góry do dołu )
i myśle że tyle wystarczy
....
a nie za mało troszeczkę? Ja myslę, o tym, ze będziesz musiała codziennie prać, bo w listopadzie to nie będzie tak szybo schło, a 4 sztuki to góra na 2 dni. Choć oczywiście może sie tak zdarzyć, że tego nie użyjesz ja się jakiś wielkoludek urodzi.

ładny

a nie za mało troszeczkę? Ja myslę, o tym, ze będziesz musiała codziennie prać, bo w listopadzie to nie będzie tak szybo schło, a 4 sztuki to góra na 2 dni. Choć oczywiście może sie tak zdarzyć, że tego nie użyjesz ja się jakiś wielkoludek urodzi.
dlatego mam jeszcze w razie czego na 62 a widzę że wielkościowo się niewiele różnią więc zawsze mogę te większe ubierać też, a znawszy siebie to jeszcze kupię coś nowego żeby dzidzia miała też coś swojego :))
Moja siostra miała tylko tego małego rozmiaru po 4 szt wszystkiego i wystarczyło, bo mówi że takie maleństwo to nie ma się nawet jak się ubrudzić :))

Kikolek - masz w sumie racje ze w listopadzie nie bedzie tak łatwo schło pranie. Ja tez myslalam o 4-5 sztukach kazdego rodzaju, ale tak sobie mysle ze jak nie spiochy to pajacyki zaloze i wystarczy. W razie czego mozna cos dokupic albo poprostu zalozyc cos z rozmiaru 62 (bede je trzymała w pogotowiu):tak:

dlatego mam jeszcze w razie czego na 62 a widzę że wielkościowo się niewiele różnią więc zawsze mogę te większe ubierać też, a znawszy siebie to jeszcze kupię coś nowego żeby dzidzia miała też coś swojego :))
Moja siostra miała tylko tego małego rozmiaru po 4 szt wszystkiego i wystarczyło, bo mówi że takie maleństwo to nie ma się nawet jak się ubrudzić :))

hehe.... czytasz w moich myslach...

chociaz z tym brudzeniem to akurat jest odwrotnie, takie malenstwo doskonale umie sie ubrudzic, jak nie uleje (chociaz nosilismy je ponad godzine i 2 razy sie odbilo to uleje akurat jak je polozymy:-D) to niestety ta nieszczesna "kupka pod pachy" chyba nie ominie nikogo:-D

(...)Moja siostra miała tylko tego małego rozmiaru po 4 szt wszystkiego i wystarczyło, bo mówi że takie maleństwo to nie ma się nawet jak się ubrudzić :))
ubrudzic to moze nie, ale zasikac to nawet wiele razy:tak:.
Nasz Macio czesto przeciekal tak, ze i w ciagu nocy bylo przebieranie po 2-3 razy:tak:(calosci: body, koszulek, spiochow lub pajacykow).
Przyczyn wiele-siuraczek gdzies zawiniety, zle zalozona pielucha...

ubrudzic to moze nie, ale zasikac to nawet wiele razy:tak:.
Nasz Macio czesto przeciekal tak, ze i w ciagu nocy bylo przebieranie po 2-3 razy:tak:(calosci: body, koszulek, spiochow lub pajacykow).
Przyczyn wiele-siuraczek gdzies zawiniety, zle zalozona pielucha...
albo zdejmujesz spiochy, pieluszkę, chcesz zalożyć nową a tu siusiak w górę i już kaftanik zasikany i pół przewijaka

reklama

Na większy rozmiar juz mam dużo ciuszków, nawet takie na 18 miesięcy a to dlatego, że w moim ukochanym lumpeksie w sobote jest wszystko po 2 zł więc jak coś jest ładne to nawet nie patrze na rozmiar. Tym bardziej, że tam są przede wszystkim dobre firmy takie jak Next i H&M.

Do góry