reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

ja sie przychylam na ten philipsa jednak... generalnie caly "osprzet" raczej bede kupowac philipsa... buleteczki mają rekomendacje instytutu matki i dziecka, a smoczki są atykolkowe...
nie są też tanie (co zrozumiałe) ale na tym oszczędzać nie będę

Philips ale chodzi ci o avent philips??

reklama
jest. Tzn samo ściąganie nie jest ciężkkie, ale jak się to robi czesto albo długo to okropnie bola nadgarstki i mięśnie na wnętrzu dłoni.

ja tez tak myślę, ale pewności nie mam. Jeśli sytuacja z pierwszego karmienia się powtórzy to na 100% kupię elektryczny, bo ręcznym strasznie się mordowalam, ale ja bardzo czesto ściągałam (co 2 godziny) tylko nie wiem jjaki byłby najlepszy, chodzi mi o model i markę
no własnie dlatego chcę kupić elektryczny, myslałam o takim: MEDELA MINI ELECTRIC GWARANCJA TANI KURIER !!! (658092912) - Aukcje internetowe Allegro

I ja dzis zrobilam pierwszy, powazny zakup dla mojego Alanka! Kupilam Jumbopacka Pampersow rozmiar2, bo byly w dobrej cenie w Rossmanie :) Juz kiedys pislam, ze zamierzam zaopatrzyc sie w kilka paczek przed porodem, zawsze to pozniej mniej. Moj synus mnie namowil jak sprawdzalam cene: my potrzebujemy te pampersy dla naszego dzidziusia, musimy dzis je kupic. No i kupilismy:)
a po ile są?

ja wyczytałam gdzieś że elektryczny może i jest lepszy pod tym względem że nie bolą tak jak mówi kilolek nadgarstki i wogóle żasdne mkięśnie
ale wiem że ręcznym sama sobie "wyciskasz" tak jak Ci pasuje a jak zaczyna boleć to możesz zwolnić tempo...
a w elektrycznyc podobno podłączasz się jak dojarkę....:dry: i już ciągnie.... a jak bli to truno ciągnie sdalej chyba że wyłączysz...
więc nie jest takie też lepsze od tych ręcznych
jednak do końca nie wiem jak to działa bo nie korzystałam z takiego urządzenia....
ja miałam zastoje i zapalenia piersi i nie było, ze boli trzeba było ściągać i już. A jak ściągałam sama to miaął trochę opór, ze boli, więc wolałabym elektryczny. Najwyżej bym wyła ale by ściagał jak potrzeba

ja mam ręczny medeli i tak dość średnio jestem zadowolona. Mogłoby mocniej ściągać. Właściwie czesto sama ręką szybciej i efektywniej ściągałam niż tym laktatorem. Zwykle zaczynałam laktatorem i jak jjuż nic nie ściagał to wtedy ręką. I okazywało się, ze jest jeszcze sporo. Ale lektryczny moze się dużo róznić

ja sie przychylam na ten philipsa jednak... generalnie caly "osprzet" raczej bede kupowac philipsa... buleteczki mają rekomendacje instytutu matki i dziecka, a smoczki są atykolkowe...
nie są też tanie (co zrozumiałe) ale na tym oszczędzać nie będę

ja mam sterylizator avent philips i jest super..butelki tez mialam i to byly dla nas najlepsze butle,smoki uspokajajace tez mialam i dla mnie rewlelacja w porownaniu z innymi no ale kosztuja troche///

no właśnie wiele dobrego słyszałam o tych produktach. fakt, że kosztują nie mało. ale ja już właściwie jestem zdecydowana. laktator i sterylizator to jednorazowy wydatek (tak mi się wydaje)... nie ma co. jak ma być dobry i się sprawdzać, to nie będę żałowała.;-)

ja mam pytanie bo juz sie calkowicie pogubilam. Mozna kupic taki zestaw, gdzie jest gondola+spacerowka+ fotelik (taki ktory mozna montowac na stelaz wozka). Czy to jest taki sam fotelik, jak te co sie przewozi maluchy w samochodach?Czy do samochodu trzeba bedzie i tak kupic inny fotelik?

ja mam pytanie bo juz sie calkowicie pogubilam. Mozna kupic taki zestaw, gdzie jest gondola+spacerowka+ fotelik (taki ktory mozna montowac na stelaz wozka). Czy to jest taki sam fotelik, jak te co sie przewozi maluchy w samochodach?Czy do samochodu trzeba bedzie i tak kupic inny fotelik?
- MAXI-COSI MURA 4 CAŁY KOMPLET 2009 GRATISY ! -! (676544980) - Aukcje internetowe Allegro

tu masz odpowiedź. choc wózek jest jeden z droższych, ale tu dokładnie widać, że to jest wózek "składak" czyli z różnymi opcjami, które są w zestawie ;-)

reklama
Tak, te foteliki normalnie montuje się w samochodzie.

Do góry