reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

widze ze wozki to temat numer jeden u nas:-Dto tak jakbysmy kupowaly auto;-)hihihi
jua dzis o 20.00 jade po swoj...zrobie zdjatka jutro to wkleje:-)

reklama
widze ze wozki to temat numer jeden u nas:-Dto tak jakbysmy kupowaly auto;-)hihihi
jua dzis o 20.00 jade po swoj...zrobie zdjatka jutro to wkleje:-)

no czekamy czekamy:-)nie wiem czy wiesz ale ja tez na buzza poluje i juz mam obstawina gondolke do licytacji ale ona sie konczy dopiro w pon mam nadzieje ze wygram:-)

no czekamy czekamy:-)nie wiem czy wiesz ale ja tez na buzza poluje i juz mam obstawina gondolke do licytacji ale ona sie konczy dopiro w pon mam nadzieje ze wygram:-)

wiem wiem:-)szukalam dla ciebie tez tutaj...ale nowe bez gondolki sa dosc drogie i ostatnio cos linki poblokowali...jak masz ochote to poogladaj sobie na tej stronce quinny buzz...Marktplaats - De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en verkopen

tam gdzie pisze delikatnymi literami u gory...wpisz "quinny buzz"i wyswietla ci sie wszystykie wozki uzywane i pare nowych....na samym dole potem bedziesz miala strony..by przewijac:-)moj jest na okolo 8 stronie jesli nowe wozki nie doszly...limonka..zdjecie zrobionew ogrodku:-)jakbys sobie cos znalazla to daj znac:tak:

a posrodku strony jest kwadrat taki z wozkami,ktore ogladalam-to moj jest ten jaskrawo zielony:)))

a jak z odciąganiem ręcznym pokarmu? Nie jest ciężko?
jest. Tzn samo ściąganie nie jest ciężkkie, ale jak się to robi czesto albo długo to okropnie bola nadgarstki i mięśnie na wnętrzu dłoni.

fajny ten laktator:-)a mi sie zawsze wydawalo ze elektryczny jest lepszy i juz w sumie zglupialam:-(
ja tez tak myślę, ale pewności nie mam. Jeśli sytuacja z pierwszego karmienia się powtórzy to na 100% kupię elektryczny, bo ręcznym strasznie się mordowalam, ale ja bardzo czesto ściągałam (co 2 godziny) tylko nie wiem jjaki byłby najlepszy, chodzi mi o model i markę

I ja dzis zrobilam pierwszy, powazny zakup dla mojego Alanka! Kupilam Jumbopacka Pampersow rozmiar2, bo byly w dobrej cenie w Rossmanie :) Juz kiedys pislam, ze zamierzam zaopatrzyc sie w kilka paczek przed porodem, zawsze to pozniej mniej. Moj synus mnie namowil jak sprawdzalam cene: my potrzebujemy te pampersy dla naszego dzidziusia, musimy dzis je kupic. No i kupilismy:)

ja wyczytałam gdzieś że elektryczny może i jest lepszy pod tym względem że nie bolą tak jak mówi kilolek nadgarstki i wogóle żasdne mkięśnie
ale wiem że ręcznym sama sobie "wyciskasz" tak jak Ci pasuje a jak zaczyna boleć to możesz zwolnić tempo...
a w elektrycznyc podobno podłączasz się jak dojarkę....:dry: i już ciągnie.... a jak bli to truno ciągnie sdalej chyba że wyłączysz...
więc nie jest takie też lepsze od tych ręcznych
jednak do końca nie wiem jak to działa bo nie korzystałam z takiego urządzenia....

dla mnie super ten laktator, cenowo rewelacja, same butelki 4 x Tommy T. już się opłaca i akcesoria, ale kurde aukcja już zakończona , a jeden zestaw został:-(, poczekam może gość wystawi ponownie, albo napisze żeby wystawił

wiem wiem:-)szukalam dla ciebie tez tutaj...ale nowe bez gondolki sa dosc drogie i ostatnio cos linki poblokowali...jak masz ochote to poogladaj sobie na tej stronce quinny buzz...Marktplaats - De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en verkopen

tam gdzie pisze delikatnymi literami u gory...wpisz "quinny buzz"i wyswietla ci sie wszystykie wozki uzywane i pare nowych....na samym dole potem bedziesz miala strony..by przewijac:-)moj jest na okolo 8 stronie jesli nowe wozki nie doszly...limonka..zdjecie zrobionew ogrodku:-)jakbys sobie cos znalazla to daj znac:tak:

a posrodku strony jest kwadrat taki z wozkami,ktore ogladalam-to moj jest ten jaskrawo zielony:)))
u nas juz buzzy potanialy i sa po ok 1280
I ja dzis zrobilam pierwszy, powazny zakup dla mojego Alanka! Kupilam Jumbopacka Pampersow rozmiar2, bo byly w dobrej cenie w Rossmanie :) Juz kiedys pislam, ze zamierzam zaopatrzyc sie w kilka paczek przed porodem, zawsze to pozniej mniej. Moj synus mnie namowil jak sprawdzalam cene: my potrzebujemy te pampersy dla naszego dzidziusia, musimy dzis je kupic. No i kupilismy:)
super ja tez zamiezam niedugo sie zaoatrywac w pampersy:-)a jedynki tez bedziesz kupowac??
jest. Tzn samo ściąganie nie jest ciężkkie, ale jak się to robi czesto albo długo to okropnie bola nadgarstki i mięśnie na wnętrzu dłoni.

ja tez tak myślę, ale pewności nie mam. Jeśli sytuacja z pierwszego karmienia się powtórzy to na 100% kupię elektryczny, bo ręcznym strasznie się mordowalam, ale ja bardzo czesto ściągałam (co 2 godziny) tylko nie wiem jjaki byłby najlepszy, chodzi mi o model i markę
no wlasnie jaki jest najepszy??

ja sie przychylam na ten philipsa jednak... generalnie caly "osprzet" raczej bede kupowac philipsa... buleteczki mają rekomendacje instytutu matki i dziecka, a smoczki są atykolkowe...
nie są też tanie (co zrozumiałe) ale na tym oszczędzać nie będę

reklama
(...)super ja tez zamiezam niedugo sie zaoatrywac w pampersy:-)a jedynki tez bedziesz kupowac??(...)

Bede:tak:.
Moj synek jak sie urodzil to wazyl 3150g-byl drobny i dosc dlugo w jedynkach lezal:tak:. One sa do 5kg i male paczki bo 43szt-duzych nie widzialam. Planuje kupic minium 4, bo pamietam ze do szpitala wzielam 1paczke a taka paka to na okolo 3-4dni starczala. Fakt, ja czesto przewijalam, co 2godzinki, w nocy tez(bo maly nie spal dluzej niz 45minut przez pierszy tydzien-dwa).
Juz bym kupila ale nie bylo promocji tylko normalna cena, wiec stwierdzilam, ze zdaze potem, a trzeba brac to co daja taniej;-):-D

Co do laktatorow-mialam tradycyjny szklany i elektryczny i zadnego nie lubialam, a oba sie sprawdzaly. Ja elektryczny kupowalam za ok 120zl Tuffi(jakos tak). Mial 2 regulacjie ssania, ja na najwiekszej jechalam.

Do góry