reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
ja też miałam kupić pampersy jak były w realu na promocji ale może jeszcze nie raz będą do października :)) ale ja 1 nie będę kupować tylko od razu 2, bo jest różnica tylko w 1 kg a w wielkości to na długość są takie same tylko 1 są troszkę węższe ale zawsze przecież można bardziej ścisnąć 2. Moja siostra jak urodziła córeczkę to kupiła 1 i używała ich może tydzień ale to na siłe żeby tylko zużyć a mała miała 4 kg i 60 cm. Ja raczej też będę miała pewnie podobnie bo w końcu jesteśmy bliźniaczkami a męzowie są podobnej postury :)) wysocy i dobrze zbudowani

co do laktatorów to ja się wstrzymałam z zakupem. Kupiłam tylko butelkę z Nuka bo koleżanka mówiła że u niej lepiej się sprawdziła niż z Aventa. U mnie w rodzinie wszyscy kupowali Aventa więc ja chce spróbować czegoś nowego :)) a te z Nuka są takie ładne, kolorowe :))

ja też miałam kupić pampersy jak były w realu na promocji ale może jeszcze nie raz będą do października :)) ale ja 1 nie będę kupować tylko od razu 2, bo jest różnica tylko w 1 kg a w wielkości to na długość są takie same tylko 1 są troszkę węższe ale zawsze przecież można bardziej ścisnąć 2. Moja siostra jak urodziła córeczkę to kupiła 1 i używała ich może tydzień ale to na siłe żeby tylko zużyć a mała miała 4 kg i 60 cm. Ja raczej też będę miała pewnie podobnie bo w końcu jesteśmy bliźniaczkami a męzowie są podobnej postury :)) wysocy i dobrze zbudowani
Ja kupie jedyneczki, bo roznia sie nie tylko rozmiarem, ale rowniez tym, ze maja specjalna powloke i dziureczki na rzadsza kupe:tak:. U nas sie sprawdzily! Zobaczymy co lekarz powie na usg w 33tc-jaka dzidzia duza. Ale na sam szpital idzie jedna paka.

niunias wiesz ja na twoim miejscu nie uzywalabym nuka... ostatnio wykryli u nich jakas szkodliwa substancje dla niemowlat i wstrzymali produkcje, slyszlalam to z pewnych zrodel. wiec obstalabym przy tym avencie, a jezlei zamierzasz karmic piersia to od razu mowie ci ze po nuku karmic nie bedziesz :) raczej polecalabym tommie tippie jezeli wogole ...

jesu.... przyznam sie szczerze ze ja jeszcze takimi rzeczami jak pieluszki sie nie interesowalam... :/
tak tylko sobie czytam czasopisma pzyszlych mam i co ta wyczytam to tego sie trzymam (tak jak ten philips)...
ale do pieluch to jeszcze daleko!

jesu.... przyznam sie szczerze ze ja jeszcze takimi rzeczami jak pieluszki sie nie interesowalam... :/
tak tylko sobie czytam czasopisma pzyszlych mam i co ta wyczytam to tego sie trzymam (tak jak ten philips)...
ale do pieluch to jeszcze daleko!
Ja w pierwszej ciazy tez tak mialam:tak:- wiec to normalne:-).
Ale teraz wiem, ile tego idzie, ile to kosztuje, wiec w miare mozliwosci chce teraz troche kupic, aby potem bylo latwiej. Kurcze, przez pierwsze miesiace szly 4 Jumbopaki na miesiac. Kazdy ok 45zl. A jeszcze maaaaassssa chusteczek wilgotnych:tak:. A im wiekszy rozmiar pieluch tym mniej w paczce, czyli szlo dluuugo tyle paczek na miesiac.

ja zacznę to wszystko ogarniać pod koniec września, jak już nie będę pracowała i przeprowadzę się do nowego miszkanka....
powoli powoli wszystko będę układała sobie do kupy, krok po kroku:blink:

będę miała sporo czasu, więc zajęcie mi się przyda. ;-)

reklama
ja zacznę to wszystko ogarniać pod koniec września, jak już nie będę pracowała i przeprowadzę się do nowego miszkanka....
powoli powoli wszystko będę układała sobie do kupy, krok po kroku:blink:

będę miała sporo czasu, więc zajęcie mi się przyda. ;-)
Pewnie, ze tak:tak:
A ja musze juz zrobic sobie konkretna liste co kupic dla mnie i dokupic na maluszka. Ogolnie niby wiem, ale na pismie to na pismie. Na poczatku napalilam sie na nowy szlafrok, bo niby mam, ale jest ciut za duzy. Ale przemyslalam sprawe i doszlam do wniosku, ze to zbedny wydatek, bo ja w szlafroku i tak nigdy nie chodze! Moze kilka razy w roku! Wiec szkoda kasy, a ten stary wezme do szpitala. Jak bede miec liste, to 100razy sobie ja przemysle, pewnie cos dopisze a cos skresle, ale bedzie latwiej.

I wiecie, w czerwcu mialam powera-popralam ciuszki(te najmniejsze, 56, 62 i 68)po synku, mialam zrobic miejsce w szafach i stanelo tylko na tym praniu. Nie moge sie zebrac do pracy. Wlasciwie dlatego, ze synek za bardzo chce mi pomagac i obawiam sie, ze wszystko zostawie na wrzesien, ajk maly pojdzie po raz pierwszy do przedszkola a ja bede musiala sie czyms zajac, aby nie zwariowac myslac czy wszystko u niego jest dobrze:szok::-D

Do góry