reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Kevinka a ten rozek na zdjeciu to jakis ocieplany jest? bo ja zazwyczaj widzialam takie tylko chyba bawelna obszyte.... :)
one wszystkkie są lekko ocieplane. ja miała m.in. taki

a inne kupowąłam na allegro z mamo-tato
A ja się zastanawiam jaki kupi kombinezon na zimę tzn. Jaki rozmiar. Wiadomo nasze dzieci urodza się w listopadzie więc cała zima przed nami. 56 wiadomo odpada. Tylko czy 62 wystarczy aż do marca? Dzieci szybko rosną i zastanawiam sie czy nie 68, ale z kolei w listopadzie to dziecko się utopi w takim rozmiarze? Kilolek Ty masz synka chyba z listopada, jaki rozmiar kupowałaś?
ja bardzo dużo ubranek dostałam i prawie nic nie kupoowałam. Ale na początku, przez pierwszy miesiąc zakładałam tylko 56, bo mimo, ze mój synek miał 58 zm jak się urodził to w ubrankach na 62 po prosru tonał. Z resztą w tychh na 56 na poczatku tteż. Po prostu taki noworodek bardzo podkurcza kończynki.Możesz zrezygnować z 56 i podwijać 62, ale 68 na pewno będą za wielkie na sam poczatek

Co kombinezonu na zime taz zastanawiam sie jaki rozmiar. Kupie chyba 62, bo 68 mam cienki(ale nie letni) po synku. Synek go nosil jeszcze w grudniu, wiec malenstwo spokojnie ponosi go w lutym:) Grubego nie potrzebuje, bo w wozeczku synek bedzie jezdzil w pierzowym beciku-lezac na nim i nim przykryty. Maciejek zawsze byl bardzo cieplutki:)
ja mam kombinezon 68. Po prostu bardzo go podwijałam na raczkach i nóżkach, bo on był taki, ze dla mniejszego można troche podwinąc np nogawki a dla wiekszego się dopinalo buciki. Nieco komicznie w tym wyglądal, a le na koniec zimy juz nosił odwinięte.

W ramach miesięcznego limitu kupiłam laktator: MEGA OKAZJA-ZESTAW Laktator+3xButelkaTommee Tippee (671302544) - Aukcje internetowe Allegro Mam nadzieję, że bedzie potrzebny... :-)
ja miałam dokładnie taki sam zestaw :-) a dopiero po 3 miesiacach się zorientowalam, ze to pudełko jest sterylizatorem parowym - mikrofalowaym. Cały czas się zastanawiałam po co je dali zmaiast przeczyytać w insttrukcji. Także zakup się bardzo opłaca, bo za jednym zamachem masz laktator i sterylizator

miałam dokładnie taki sam zestaw :-) a dopiero po 3 miesiacach się zorientowalam, ze to pudełko jest sterylizatorem parowym - mikrofalowaym. Cały czas się zastanawiałam po co je dali zmaiast przeczyytać w insttrukcji. Także zakup się bardzo opłaca, bo za jednym zamachem masz laktator i sterylizator
a jak z odciąganiem ręcznym pokarmu? Nie jest ciężko?

ja kupiłam majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, ceratki pod prześcieradło, zabezpieczenia na narożniki,
szczotkę do mycia butelek, szczoteczka do włosów, termometr do wanny, łyżeczke silikonową do witamin, nożyczki do paznokci,
kocyk, okrycie kąpielowe z myjką, 2 prześcieradła i leżaczek do wanienki, termoopakowanie, smoczek uspokajający silikonowy, butelkę antykolkową z odpowietrzaczem i smoczek do butelki do mleka silikonowy z małym otworkiem :)) to tyle i jedyne 250 zł
a gdzie reszta???
dużo zakupków już masz....:tak:
my jeszcze prawie nic nie kupowaliśmy ale zaczniemy od wyprawki....
zaraz zobacz
ę co mam na liście szpitalnej
Na razie jestem na etapie prania tapicerki, ale jak tylko poubieram siedziska i foteliki, to pstrykne fotki!
Te zdjęcia są ze strony jakiegoś sklepu. Mój też jest granatowy, zupełnie inaczej wygląda, jak założy się budki, czy zmieni kierunek siedzisk. szczerze mówiąc ładniejszy jest "na żywo" :-)

m_twin_club_night_blue.jpg
twinclub4.jpg
buraśliczny tten wózeczek:tak: mały, zgrabny i dzieci mogą na ssiebie patrzeć jak w "i kto to mówi ":-D
klaudzia szkoda że nie miałaś w zestawie fortelika... ale przynajmniej masz pole do popisu i możesz sobie jakiś wybajerowany dokupić:tak::-)

kilolek śliczny ten kombinezon masz... hiiiii

a wiecie ... mjy wzoraj na zakupach byliśmy się załamałam..
jak narazie ujdą 2 wóżki które tu mogłabym ewentualnie zakupić.....
w 1 jest to super że ma gondolę która się składa tak że wychodzi z tego fotelik do auta... ale niestety kosztuje ponad 900e.... więc chyba w pl się bardziej by opłacało zamówić....
a 2 ma do siebie to że jest w nim wszystko nawet bazę do fotelika(i wiem na czym już to plega-dobra sprawa z tą bazą bo jest wygodna) i ma świoetny kolorek....
ale.... buda jest zbyt nisko osadzona:dry:
można sobie przypuszczalnie pomyśleć tak że w normalnych wózkach buda jest przyczepiona do górnej części gondoli a wtym jest jakby prezyczepiona do dolnej części....:dry:więc bardzo nisko..... cena nie taka zła bo 370e
za to na łóżczko jestem w 100% zdecydowana to turkusowe które na allegro znalazłam bo tu za 100e(najtańsze czyli 430zł) jest beznadziejne a w pl za 360zł mam to które mi się podoba od samego początku..... więc postanowione.

A czy ktora z was wie cos na temat wozka Baby design atlantic?
Moge kupic go niedrogo i zastanawiam sie czy warto. Chodzi mi wlasciwie o gondole, bo potem kupilabym jakas porzadniejsza sama spacerowke. Co o tym sadzicie?

maa821 wiesz ten wózek też mi się bardzo podoba:tak: wcześniej przed ciążą chciałam szaro-turkusowy, ale połowa matek w moim mieście chodzi z takim, więc jeśli kupię ten wózek to z nowej kolekcji szaro-granatowy dla chłopca, bo najprawdopodobniej będziemy mieć synka, ale potwierdzę na 100% 13 lipca :tak:
Skoro jest taki popularny i tyle kobiet go użytkuje to myślę, że warto, nowy kosztuje około 900 zł.

Problem tylko, ze ten model, ktory moge niedorog kupic (za 300zl) jest z 2007roku a nigdzie nie moge namierzyc info czym on sie rozni od tego modelu z 2009 roku. Przydalyby mi sie jakies dane techniczne modelu z 2007

reklama
Problem tylko, ze ten model, ktory moge niedorog kupic (za 300zl) jest z 2007roku a nigdzie nie moge namierzyc info czym on sie rozni od tego modelu z 2009 roku. Przydalyby mi sie jakies dane techniczne modelu z 2007

ja kiedys patrzylam na te wozki i jedyna roznica jaka widzia;am to to ze kolor stelaza z 2007 jest srebrny a najnowszy jest czarny!najlepiej zadzwon do jakiejs hurtowni dzieciecej(albo idz obejrzec ten wozek)i zapytaj jaka byla roznica!!mi sie wlasnie wydaje ze tylko kolorem stelaza sie roznia ale moge sie mylic:-)

Do góry