reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

nie mam pojęcia po co :-)
10 w zupełności wysttarczy.
Ja co prawda dokupiłam jeszcze 15 ale to dlatego, że jak Kuba miał 13 dni wylądowalismy w szpitalu na 2 tygodnie, a tam musiałam na okragło małego ważyć na golaska - 3 razy dziennie. Kładłam te pieluszki na wagę i na przewijak, a że mały za każdym razem sikał to szło tego dużo. W warunkach domowych jednak 10 wystarczy w zupełności

reklama
A ja zastopowalam z zakupkami do USG, jak sie juz dowiemy plec, ale co z tego ze ja zastopowalam jak moja mama szaleje i w komodzie przybywa Różowych ciuszkow! :szok::szok: Az sie boje co bedzie jak sie okaze ze chlopczyk hehehe Mowie jej zeby poczekala do USG a ona ze jak bedzie chlopczyk to nic bo najwyzej sprzeda te dziewczece a juz sie oprzec nie mogla.

Wozeczek jestem juz na 99.9 procent przekonana ze kupie BUZZA, no ale jeszcze chlop kazal poczekac do Polski i jak tam nic mi sie nie spodoba tak bardzo to bede mogla sobie kupic tego QUINNY heheh :-) I tak wiem ze kupie Buzza bo nic innego mnie nie przekonuje w 100% :-)

U nas poscielki do lozeczek sa strasznieeee drogie, a ze razem z mamuska lubimy sobie projektowac i same szyc to mamy juz w planach uszycie poscielki :-) W Polsce nie widzialam nic co by przyciaglo moja uwage albo tez bardzo drogie. Czekamy teraz tylko na wybor kolorku :) Ale materialy juz wstepnie wybrane :-):-)

Ja też na razie nic nie kupuję, ale listę chcę mieć gotową na wszelki wypadek. Liczę się z tym, że w każdej chwili lekarz może mi kazać leżeć i wtedy z zakupów nici. A już widzę, jak mój ślubny robi zakupy dla dzieci! Pewnie wydałby mnóstwo kasy, a nic nie kupił.
Na wrzesień muszę mieć już wszystko przygotowane, gdyby maluchy się pospieszyły. W sumie mam jeszcze ponad 2 miesiące na zakupy - dużo, ale mało :happy2:

ja kupiłam już 10 tetrowych pieluszek....
zamierzam używać pappersów ale te mi się tak sppodobały... takie kolorowe na allegro.... hehe czekam jeszcze 10 min i już je zobaczę....:-D

klaudzia ja też czekam na USG... bo nie chcę się napalać na jakieś kompleciki które późćniej nie zostaną nawet zakupione.... :-D

ale dziś to pomyślmy o naszych facetach i kupmy jakiś upominek... bo przecież dzień ojca mamy.....:tak:

ale dziś to pomyślmy o naszych facetach i kupmy jakiś upominek... bo przecież dzień ojca mamy.....:tak:
My z synkiem i malenstwem w brzusiu przygotowalismy wypasiony obiadek dla naszego tatusia:-D, taki "pod niego" a na deser upieklismy wielka babke (mieszana, jasne ciasto + kakaowe)z polewa czekoladowa:-). Ale sie jemu oczy smialy jak zobaczyl:-D:-D:-D. Jeszcze nie probowal, bo kapie malego-pora spac. Bo moj M to wielki lasuch!

Ja mojejmu przyszlemu mezusiowi upieklam z dzidzinka serniczek bo bardzo lubi i zrobilam wykwintny obiadek. No ale co z tego jak swietowac nie moze bo wrocil z jednej pracy i polecial dorobic sobie w nastepnej :-(

Ja dziś rano skończyłam przeglądac ubranka na 62 i niesety jestem bardzo rozczarowana. CO prawda mam ich bardzo dużo, ze 3 razy więcej niż 56 Jakiś czas temu pożyczyłam siostrze koleżanki, potem ich nawet nie oglądałam tylko spakowałam i zaniosłam na sttrych. I niesety wszystkie co do jednego sa poplamione marchewką!!! Musiała dziewczyna zupełnie sliniaków nie zakładac, bo aż wstyd. Załamana jestem, bo myslałam,z e najwyżej kilka sztuk dokupię a tu ttrzeba będzie wszysttko kupic. Do spania czy jako takie gorsze w domu mogą być, ale żeby gdzies wyjśc, albo jak kots przychodzi to kompletnie się nie nadają :wściekła/y:
Ja nie wiem jak tak można. Ja bym się wstydziła oddać komuś ciuszki w takim stanie. I w ddatku wielu bbrakuje - tych najładniejszych
Przykro mi...Ja kilka sztuk dostalam od kuzynki M jak bylam w pierwszej ciazy i one tez byly w takim stanie,, ze szkoda gadac. Tez nie wiem, jak mozna tak zapaskudzic rzeczy. Moj synek prawie sliniakow nie uzywal( bo sie pieklil jak je poczul, jedyne to znosil takie z rekawkami, ale tylko 2 szt mam)a ciuszki malo kiedy sie zaplamily. Zreszta na bierzaco mozna ladnie odprac.
Moze wydam Wam sie egoistka, ale poniewaz ja zawsze wiedzialam, ze bede miec drugie dziecko(tylko, ze myslalam, ze z rok szybciej przynajmniej;-))to ciszkow nikomu nie pozyczalam. Aby uniknac wlasnie takich sytuacji. Wiem, bardzo egoistycznie:zawstydzona/y:. Teraz po drugim dziecku wydam jak ktos sie napatoczy. A tak nie mialam komu. Ta kuzynka M urodzila w grudniu ale jej ewentualnie bym sprezentowala najgorsze rzeczy(i tak w bardzo dobrym stanie, nie trzeba sie wsydzic)bo ona niczego nie szanuje, a kolezace ktorej urodzila sie corcia jak chcialam to ona nie chciala, bo dostala masse od innej kolezanki-typowo dziewczecych. No ale przynajmniej problem mam z glowy.

reklama
Kolejne pytanie do doświadczonych mam :-)
Ile kupić pieluszek tetrowych dla jednego dzidziusia? Przeglądam "listy zakupów" na różnych stronach i widzę, że piszą różnie: od 10 nawet do 40 sztuk przy założeniu, że dziecko będzie sikać w pampersy. Jak to jest naprawdę z tymi pieluchami? Po co aż 40 pieluch???

Bura ja miałam 40 pieluch, ale przez pierwsze trzy mies w dzień używałam tylko ich i to po dwie sztuki na raz. Więc jeśli nastawiasz się na pampersy (a przy bliźniakach nie wyobrażam sobie inaczej) to myślę, ze 15-20 szt Ci wystarczy. Z resztą ja teraz też będę używac raczej wyłącznie pampersów.
Ja ciuszki też spakowałam i niepożyczałam nikomu. W przyszłym roku chętnie oddam za darmo :-D

Klaudzia, zobacz na allegro są śliczne pościele i naprawdę niedrogie. A możesz wybrac taką co będzie uniwesalna dla dzidzi bez względu na płec.

Do góry