reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No własnie szukałam białej i jej nie mam, albo oślepłam a pudło wyniosłam do kotłowni już.
U mnie wczoraj kupiłam kolorowe spinacze do bielizny i się mały bawił jak na niego to dośc długo, potem włożyłam do plastikowego koszyczka a on koszyczek ze spinaczami to góry, potrząsał i wysypywał. Dziś włożyłam spinacze do dużego słoika po kawie, więc było wyjmowanko. Lubi wyjmować bardzo. Dziś się bawił szczotką do mycia butelek kupioną i nie używaną, gdyzł jej rączkę, okulary przeciwsłoneczne są hitem, moja szczotka plastikowa do modelowania włosów, plastikowe wieczka z pojemników np. po lodach itp. Ale na krótko się tym zajmuje. Aha nosi moje lub jego skarpetki z zębach lub w rączce i szoruje podłogę ;D

reklama
U mnie na pudełku jest buźka 1+ i jest polska nalepka z info , że od 1 roku życia.

Dla Alicji żadna zabawka nie okazała się jakąś taką rewelacją, żeby się na nią rzuciła i bawiła cały czas, wiec jak w ogóle wykazuje jakieś zainteresowanie to jest dobrze.
Ostatnio podglądałam ją jak się sama bawiła - wzięła sobie takie materiałowe książeczki - maskotki w kształcie krówki i żółwia z Bellony i oglądała dokładnie strona po stronie z takim zainteresowaniem... Mój kochany czytelnik :)

Przy okazji ciekawostka - ile może kosztować zwykła wieża z kółek...
Piramidka z kółek

szok :). naprawdę trzeba czasem uważać na ceny w sklepach internetowych. Ja taką samą wieżę kupiłam w Leclercu za 30 zł.

Ja tą wieżę miałam gratis jak kupowałam szczeniaczka ucznoaczka FP

dzisiaj tatus przyszedl z prezentem
SMART TRIKE + 3 IN 1 on eBay (end time 03-Oct-10 20:32:14 BST)
juz od jakiegos czasu o tym mowilismy,ale troche krucho z kasa bylo,a dzis mu sie trafilo,ze w sklepie zostal ostatni egzemplarz i zaplacil tylko £30

amelka strasznie sie cieszyla i jak poszlismy na spacer to caly czas krzyczala : Liiiiiiiiiiii, Liiiiiiiiiiiiiii (to ma byc l z kreska, nie mam polskich znakow)

ulenka, moja tez ze skarpeta w zebacz i raczkuje, normalnie jak piesek, :)))) i spinacze u nas tez hicior

Banana my też mamy Smarta ale na moje oko ma bardzo małe siedzisko i tak mało msc w nim jest ;/ Ja mam wersje Zoo zapłąciłam za niego coś ok 400 zł ;/ i jestem zawiedziona. A Ty ile na PL? coś mało....To u nas takie zdzierstwo jest, mniej zarabiamy a więcej płacimy cholera jasna ;/

No własnie szukałam białej i jej nie mam, albo oślepłam a pudło wyniosłam do kotłowni już.
U mnie wczoraj kupiłam kolorowe spinacze do bielizny i się mały bawił jak na niego to dośc długo, potem włożyłam do plastikowego koszyczka a on koszyczek ze spinaczami to góry, potrząsał i wysypywał. Dziś włożyłam spinacze do dużego słoika po kawie, więc było wyjmowanko. Lubi wyjmować bardzo. Dziś się bawił szczotką do mycia butelek kupioną i nie używaną, gdyzł jej rączkę, okulary przeciwsłoneczne są hitem, moja szczotka plastikowa do modelowania włosów, plastikowe wieczka z pojemników np. po lodach itp. Ale na krótko się tym zajmuje. Aha nosi moje lub jego skarpetki z zębach lub w rączce i szoruje podłogę ;D

U nas też klamerki najpierw tylko wyrzucała lub wyjmowała. Teraz wyjmuje a potem wszystko zbiera z powrotem do wiaderka. Przez dobre 20 minut dziecka nie ma.

Jak sie spraawuje kostka ta do zabawy Wam?
Nic dawno z zabawek mu nie kupiłam wiec moze jak polecacie to kupię

u mnie kostka jest ok, ale myślę że z czasem dopiero będzie się nią bardziej interesowała. Teraz sobie tylko koraliki przesuwa, albo uderza.

Teraz poza książeczkami najbardziej lubi się bawić sorterem FP (takim najzwyklejszym - wiaderko z pokrywką i klockami) - stuka sobie klockami, wkłada i wyjmuje (oczywiście jeszcze nie przez tą pokrywkę z kształtami).

Lubi też bardzo takie pianinko Arka Noego - nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia. takie płaskie pianinko, kilka guzików z muzyczkami i 3 okienka ze zwierzakami które się otwierają jak się wciśnie guzik. Alicję strasznie wkurzają i od razu je zamyka ;)

Ale generalnie rządzą zwykłe przedmioty - np. pokrywka od HIPPa :)

reklama
Do góry