reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Pewnie tak, np. na podróż autem bez sensu zakładać spodnie od kombinezonu. Ale właściwie moja Julia w samej kurtce chodziła dopiero w zeszłym roku, na dole miała ocieplane sztruksowe spodnie i rajstopy frotte. Ale ona to już duża panna wtedy była. Do tego czasu tylko w kombinezonie.

ja kilka razy Kubie kupowąlam takie kombinezony MM____BAJECZNY kombinezon dziecięcy ___roz. 80 (1238232202) - Aukcje internetowe Allegro nie od tego sprzedawy ale ten typ i jestem bardzo zadowolona. Cieplutkie, wygodne, mega szybko schną po praniu (doslownie 2 godizny i suchutkie tylko na lewa strone trzeba wywrócic do suszenia) no i cena bardzo przyystepna

Dziewczyny a ja się boję z allegro że ciepły nie będzie. Fajne te z Waszych linków, Twój Kilolek w szczególności, ciekawe czy są dla dziewczynek. Skoro sprawdzony to może bym się zdecydowała?

edit: nie ma :(

reklama
Ja też sie boje z allegro, czy trafie z rozmiarem , no i jaki materiał. Nie ma to jak na żywo zobaczyć/dotknąć i zdecydować.

Ja też sie boje z allegro, czy trafie z rozmiarem , no i jaki materiał. Nie ma to jak na żywo zobaczyć/dotknąć i zdecydować.
Hej dziewczyny :) Ja kilka razy nie trafiłam z zakupami allegro. Kupiłam np. kurteczke i musiałam ją odsprzedać, dlatego teraz jestem na adwyku allegrowym :) Polecam targi 'straganowe' w mniejszych miasteczkach. U mojego D w rodzinnej miejscowości odbywają się w wybrane dni tygodnia. Moja Marysia obłowiła się jak nigdy, za pieniądze mniejsze niż na allegro. Sama się zdziwiłam ile fajnych rzeczy można kupić. Jakościowo napewno nie gorsze niż sieciówki typu PEPCO czy H&M, a czasami nawet lepsze. Poczekam jeszcze troche i tam właśnie spóbuje kupić kombinezon.

Doszła kostka - bardzo fajna i kolorowa. Alicja się zainteresowała młoteczkiem i koralikami :)
My też mamy kostke, ale u nas syper rewelacji nie ma. Mary bawi się nią tylko wtedy, gdy ja się razem z nią bawie. Poza tym na opakowaniu jest dodatkowa nalepka, że to dla dzieci w wieku od 3 lat:/ Pewnie chodzi o te małe koraliki i oficjalnie w Polsce nie została dopuszczona dla mniejszych dzieci.

Nefere na opakowaniu kostki jest buźka i 1+, innej nalepki nie mam. Masz jakąś z polską instrukcją gdzie taki wiek jest napisany?
Miałam nalepkę na opakowaniu, z polską instrukcją i informacją, że zabawka przeznaczona dla dzieci od 3 roku życia. Wiem, ze na samym oryginalnym opakowaniu pisze, że od 1+ . Ale widocznie polskie uregulowania są inne. Nie przejmuje się tym bardzo, bo zabawka jest solidna.

Ula - Poszukaj na oryginalnym kartonie białej nalepki!

reklama
Poza tym na opakowaniu jest dodatkowa nalepka, że to dla dzieci w wieku od 3 lat:/ Pewnie chodzi o te małe koraliki i oficjalnie w Polsce nie została dopuszczona dla mniejszych dzieci.

U mnie na pudełku jest buźka 1+ i jest polska nalepka z info , że od 1 roku życia.

Dla Alicji żadna zabawka nie okazała się jakąś taką rewelacją, żeby się na nią rzuciła i bawiła cały czas, wiec jak w ogóle wykazuje jakieś zainteresowanie to jest dobrze.
Ostatnio podglądałam ją jak się sama bawiła - wzięła sobie takie materiałowe książeczki - maskotki w kształcie krówki i żółwia z Bellony i oglądała dokładnie strona po stronie z takim zainteresowaniem... Mój kochany czytelnik :)

Przy okazji ciekawostka - ile może kosztować zwykła wieża z kółek...
http://www.kolorowakrowa.pl/Piramidka-z-kolek-p1583.php

szok :). naprawdę trzeba czasem uważać na ceny w sklepach internetowych. Ja taką samą wieżę kupiłam w Leclercu za 30 zł.

Ostatnia edycja:
Do góry