reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

też oglądałam ten wózek i bardzo mi się spodobał :-) chyba jeden z niewielu... jeśli znałabym jego wagę lub chociaż cenę za dowóz do Irlandii
z chęcią byśmy go zamówili.....:-D
póki co D powiedział że jutro jedziemy się po Ennis rozejrzeć za jakimiś wózkami.....:tak:
Myśmy też ostatnio tutaj oglądaliśmy przy okazji i tylko utwierdziłam się w przekonaniu że to co proponują tutaj nie bardzo mi odpowiada.... Znalazłam jeden - słownie jeden w całym sklepie, który EWENTUALNIE mógłby przejśc - 700euro:eek:
Tak więc zostanę przy swoim upatrzonym Palexie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny jeśli moge Wam polecić to świetne wózki są z firmy TAKO.
Moja bratanica sie na takim wychowała i sprawował się świetnie, teraz przejmuje go moje dziecko:) ale poza tym kupie dla maleństwa nowy wózek żeby nie wozić cały czas w samochodzie i jeden będziemy mieli u siebie a jeden zostanie u rodziców. Kupuje oczywiście też z firmy TAKO ale nowszy model: Jumper X 3w1 TAKO OD PRODUCENTA WYSŁ.0 ZŁ (656560117) - Aukcje internetowe Allegro

Wczoraj skusiłam się i kupiłam kolejne 3 body dla mojego aniołka:) no i jeszcze kilka rzeczy na allegro:)

A ja mam wozek po synku Roan. Jest juz wyczyszczony, odswiezony, spakowany i czeka :) tylko jedno kolo nam "gume zlapalo" ii musimy zalatac-uroki popmowanych kolek ;)

Co do reszty zakupek to narazie ie wstrzymuje do 30.06usg i dokupie tylko kilka, bo po przejrzeniu ubranek po synku to mam ich mase! Do 1.5roku. Tylko jak bedzie corcia to dokupie kilka typowo dziewczecych ciuszkow, a jak synek to chyba nic.

Najwieksze, konieczne zakupy u nas to: materacyk do lozeczka, gabkowa wkladka do wanienki, proszki do prania, plyn do mycia Oilatum, termometr do wody, chusteczki wilgotne i pieluchy. Reszte w zasadzie mam. Zastanawiam sie nad zmiana fotelika 0-13kg na Roan aby moc go w stelaz wozka wpinac,ale szkoda mi 350zl jak mam inny-kwestia do przemyslenia. Jakis lezaczek by sie przydal-ja uzywalam wlasnie fotelika ale jak Macius podrosl, to uchwyt nie wytrzymywal i fotelik zminial pozycjie-synek sie wtedy zawsze przestraszyl, ja tez.
Dla mnie obowiazkowo podklady pporodowe. Na allegro sa po 3.3zl, w aptece ok 5zl. Wiec jak wieksza ilosc to oplaca sie z allegro. Laktator mam elektryczny Tufi, czy jakos tak. I mialam reczny, szklany, tradycyjny-i chyba byl najlepszy:)

Moja bratanica sie na takim wychowała i sprawował się świetnie, teraz przejmuje go moje dziecko:) ale poza tym kupie dla maleństwa nowy wózek żeby nie wozić cały czas w samochodzie i jeden będziemy mieli u siebie a jeden zostanie u rodziców. Kupuje oczywiście też z firmy TAKO ale nowszy model: Jumper X 3w1 TAKO OD PRODUCENTA WYSŁ.0 ZŁ (656560117) - Aukcje internetowe Allegro

Wczoraj skusiłam się i kupiłam kolejne 3 body dla mojego aniołka:) no i jeszcze kilka rzeczy na allegro:)

Ten TAKO cholernie mi sie podoba bo nie ma takiej masywnej ramy ale wyglada na solidna :) noi caly zestaw wmiare znosnej cenie :) Napewno sie nad nim zastanowie :) :-):-) Tymbardziej ze prababcia mojej dzidzi poczula sie zobowiazana i daje nam tysiaka na wozeczek wiec wsumie ja nieduzo doplace :) :-):-) ajjj babcia wie jak pomoc wnuczce :) :-):-)

ale Ci zazdrozcze tych tanich zakupow:-)ile dalas za te body??:-):-):-)

Gosiu za spichy reniferki i z mikolajami plus kombinezonik, 2 pary spiochow dla przyjaciolki, trampki (6-9m) biale z rozowymi kwiatuszkami, i kilka pierdolek jeszcze dalam jakies 5 funtow czyli z 25zl :)

Kiedy bedziesz w Anglii ? To poszukam Ci takich gield w londynie bo najbardziej sie oplaca. ale one tylko w lecie sa i wiosna bo to wszystko nazewnatrz i ludzie trzymaja rzeczy na rozlozonych kocach na ziemi albo w pudlach czy stolikach :)

A poszaleje juz tak do konca z zakupami jak dowiem sie jaka płec :-):-) czyli w lipcu po powrocie z polski zaszaleje na calego hehehe :-):-) I moze namowie mojego K na zaczecie malego remontu w pokoiku dla malenstwa :-) Ajjj mam tyle wizji ze szok i juz mi sie w glowie miesza :-)

A ja mam wozek po synku Roan. Jest juz wyczyszczony, odswiezony, spakowany i czeka :) tylko jedno kolo nam "gume zlapalo" ii musimy zalatac-uroki popmowanych kolek ;)

Co do reszty zakupek to narazie ie wstrzymuje do 30.06usg i dokupie tylko kilka, bo po przejrzeniu ubranek po synku to mam ich mase! Do 1.5roku. Tylko jak bedzie corcia to dokupie kilka typowo dziewczecych ciuszkow, a jak synek to chyba nic.

Najwieksze, konieczne zakupy u nas to: materacyk do lozeczka, gabkowa wkladka do wanienki, proszki do prania, plyn do mycia Oilatum, termometr do wody, chusteczki wilgotne i pieluchy. Reszte w zasadzie mam. Zastanawiam sie nad zmiana fotelika 0-13kg na Roan aby moc go w stelaz wozka wpinac,ale szkoda mi 350zl jak mam inny-kwestia do przemyslenia. Jakis lezaczek by sie przydal-ja uzywalam wlasnie fotelika ale jak Macius podrosl, to uchwyt nie wytrzymywal i fotelik zminial pozycjie-synek sie wtedy zawsze przestraszyl, ja tez.
Dla mnie obowiazkowo podklady pporodowe. Na allegro sa po 3.3zl, w aptece ok 5zl. Wiec jak wieksza ilosc to oplaca sie z allegro. Laktator mam elektryczny Tufi, czy jakos tak. I mialam reczny, szklany, tradycyjny-i chyba byl najlepszy:)

Royanka jak uchwyt w foteliku mogl nie wytrzymac??przeciez to strach niesc w takim foteliku dziecko!!
ja tez narazie nic nie kupuje jakos nie mam takiego parcia na to zaczne dopiero pewnie w sierpniu...z wozkami tez sobie narazie odpuscilam bo juz glowa mnie boli od myslenia jaki wybrac:-(

Gosiu za spichy reniferki i z mikolajami plus kombinezonik, 2 pary spiochow dla przyjaciolki, trampki (6-9m) biale z rozowymi kwiatuszkami, i kilka pierdolek jeszcze dalam jakies 5 funtow czyli z 25zl :)

Kiedy bedziesz w Anglii ? To poszukam Ci takich gield w londynie bo najbardziej sie oplaca. ale one tylko w lecie sa i wiosna bo to wszystko nazewnatrz i ludzie trzymaja rzeczy na rozlozonych kocach na ziemi albo w pudlach czy stolikach :)

Kurcze taniocha za to co kupilas ehh:-(ja bede w anglii w sierpniu w drugiej polowie jak znajdziemy tanie bilety i fajnie byloby jakbys mi takie gieldy poszukala bo ja naprawde nie wiem gdzie takie cos moge znalezc w londynie:-(

fajny ten wózek!

Kurcze taniocha za to co kupilas ehh:-(ja bede w anglii w sierpniu w drugiej polowie jak znajdziemy tanie bilety i fajnie byloby jakbys mi takie gieldy poszukala bo ja naprawde nie wiem gdzie takie cos moge znalezc w londynie:-(

Gosiu jak podasz mi kod pocztowy tej ulicy na ktorej bedziesz mieszkac w londynie to wtedy znajde Ci takie do ktorych bedziesz miala najblizej bo jakbym Ci podala wszystkie to pewnie niektore bylyby oddalone o 40mil :) Wystarczy ze podasz kod pocztowy to wtedy napewno CI znajde jakies blizej CIebie

reklama
Gosiu jak podasz mi kod pocztowy tej ulicy na ktorej bedziesz mieszkac w londynie to wtedy znajde Ci takie do ktorych bedziesz miala najblizej bo jakbym Ci podala wszystkie to pewnie niektore bylyby oddalone o 40mil :) Wystarczy ze podasz kod pocztowy to wtedy napewno CI znajde jakies blizej CIebie

ok jak bediemy jechac to dam Ci kod bo jeszcze nie wiem gdzie sie zatrzymamy!!

Do góry