reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

też oglądałam ten wózek i bardzo mi się spodobał :-) chyba jeden z niewielu... jeśli znałabym jego wagę lub chociaż cenę za dowóz do Irlandii
z chęcią byśmy go zamówili.....:-D
póki co D powiedział że jutro jedziemy się po Ennis rozejrzeć za jakimiś wózkami.....:tak:

zadałam pytanie sprzedajacemu - koszt wysyłki do UK 180 zł. więc razem z ceną wóżka wychodzi taniej niż kupno tutaj. my się już z moim mężusiem zdecydowaliśmy, tylko czekamy na płeć dziecka bo nie wiemy jaki wzór pokrowca wybrać :) USG za tydzień :-)

reklama
już gdzieś padło tio pytanie więc odpowiadam jeszcze raz....
ja słyszałam że te elektryczne nie są aż takie cudowne jak to się mówi bo podobno strasznie ciągną pierś i jak Cię boli to nie zwalniają tempa bo są zaprogramowane na jedno... a ręcznym możesz sobie ściągać według
uznania i jak Cię zaczęłoby boleć to możesz przerwać i odpocząć...
te elektryczne to mi się kojarzą z (bez obrazy) dojarką do krów :-p
ale niestety jak co to ja będę uywać 1-wszy raz... ale może ktoś bardziej doświadczony się wypowie:tak:
no i własnie ja taką dojarkę potrzebuję. Miałam 5 razy zapalenie. Bolało mnie jak cholera ale ręcznym nie moglam ściągać, bo raz, ze za słaby na to był, choć bardzo dobry to ja sama się blokowałam. Nie mogłam mocniej pociagnąć, bo mnie bolało. Mąz musiał mi to robić.
No i przy częstym używaniu ręce cholernie bolą.
Miałam 2 ręczne i to nie jest to czego potrzebuję. Używałam elektrycznego medeli i moim zdaniem jest do dupy. Muszę teraz wypróbować coś innego

a ja tak ogladam wasze wozeczki i juz mi sie od nich w glowie pomieszalo:rofl2:wszystkie sa ladniusie i kazdy cos tam ma w sobie by tylko go kupic:tak:ja juz sama oszalalam i wsumie to niewiem na co sie zdecyduje...tak myslalam nad buggy..ale uzywanym...bo nowy troche za drogi...
a ponadto tak chodze z zamiarem kupienia lektatorka..tylko wlasnie-problem-z tradycyjnym mialam klopot..i tak sie zastanawiam nad tym elektrycznym...jak sadzicie,ktory lepszy??
w4sqdqk315uc5t32.png
[/QUOTE]

coś się cytaty pokopały

ja tez sie zastanawiam nad zakupem laktakora ale reczny mialam i nie bylam zadowolona bo strasznie reka boli i dlugo to trwa i chcialam zasiegnac opini o elektrycznych podobno aventu sa super:-)

Ja mialam laktator najzwyklejszy reczny-szklany z gumowa grucha, oraz elektyczny firmy chyba Tuffi(czy jakos tak) i z obydwu bylam zadowolona. Ten drugi mial 2 opcje sily ciagniecia(ja zawsze bralam te szybsza)dzialal i na baterie i na prad(baterie szybko padaly)i byl dosc glosny-minus, nie moglam sciagac mleka w poblizu malego. Drugi tradycyjny, ok. Tylko trzeba czesto mleko oprozniac i dojsc do wprawy-ja na poczatku nie wiedzialam jak to ma dzialac! I chyba najczesciej w gruncie rzeczy oproznialam piers recznie, wprost do kubeczka ;) tyle, ze wszedzie pryskalo ;)

zadałam pytanie sprzedajacemu - koszt wysyłki do UK 180 zł. więc razem z ceną wóżka wychodzi taniej niż kupno tutaj. my się już z moim mężusiem zdecydowaliśmy, tylko czekamy na płeć dziecka bo nie wiemy jaki wzór pokrowca wybrać :) USG za tydzień :-)

to super.... :tak: więc nie ma się co zastanawiać.... można zamówić bez problemu... hiii..l
bo juz myślałam nad tym żeby nawet w ostateczności na mój adres zamówić w ol i żeby mamam nam go jakoś wysłała lub z nim przyleciała:-p
ale skoro jest tak jak mówisz to nawet nie ma się nad czym zastanawiać i zamówimy tutaj.....:tak:
tylko też czemay na płeć dziecka.....
za 2 tyg jedziemy do Polskiej Ginki.... więc już będzie wiadomo jaki kolorek wybierać:-D

Witam was dziewczyny, niedawno okazało się że noszę pod sercem chłopczyka, który wcześniej był córeczką, zdązyłam kupićjuż dużo ciuszków dla dziewczynki i teraz muszę je sprzedać może którać Z was byłaby zainteresowana ubranka są naprawde super. Zapraszam w związku z tym na moją aukcję na allegro.
Życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania!!!! Październikówka 2009.

Zestaw dla dziewczynki 0-12 miesięcy.BCM!!! (665147742) - Aukcje internetowe Allegro

A jakie wózki wybrałyście?
Ja mam z tym chyba największy problem. Mieszkam w bloku na 1 pietrze bez windy i będę musiała targać ten wózek ze sobą. Szukam w miare lekkiego. Najbardzie mi się podobają te 3 w 1 a;e one chyba dość ciężkie są.

reklama
A jakie wózki wybrałyście?
Ja mam z tym chyba największy problem. Mieszkam w bloku na 1 pietrze bez windy i będę musiała targać ten wózek ze sobą. Szukam w miare lekkiego. Najbardzie mi się podobają te 3 w 1 a;e one chyba dość ciężkie są.

my z klaudia wybralysmy quinny buzzy:-)ja tez bede musiala wciagac wozek ale az na 3pietro dlatego biore buzza bo on jest malutki po zlozeniu:-)i nie jest najciezszy:-)wpisz sobie na allegro quinny buzz i zobaczysz jak wyglada:-)

Widze ze masz ten sam termin porodu hehe:-)

Do góry