reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Eff_k daj najamiary na tego sprzedawce abysmy byly czujne ;) a pozatym mysle ze nie moze on robic tak ze wystawia rzecz jakiej nie ma !!
napisz maila do allegro ! spytaj, naswietl sprawe byc moze z Towojej strony na tym sie skonczy i na negatywie dla niego ale allegro musi wiecie co takich sprzedawcach wiem ze sa warunki jakies i moze miec on zawieszone konto !!

reklama
kurcze, powiedzcie mi jak to jest z zakupami na allegro, bo mnie chyba gościu w jajko zrobił. Wczoraj wylicytowałam basenik dla małej (taki jak ma mary i kingula), cena baseniku 38,50 i mozliwość odbioru osobistego. Dostałam potwierdzenie zakupu więc dziś radośnie pohasałam po odbiór a tu niespodzianka: pani z dużym nosem oświadczyła, ze nie ma basenu, ale moge w zamian dostać inny (bez daszku i miekkiego dna, taki za 17 zl) a ja, że nei chce innego tylko ten który wylicytowałam, byl dostepny i aukcja została przeprowadzona prawidłowo. A baba, ze no nie ma i już. Więc pytam ile musze czekać, a ta zebym se gdzie indziej kupiła bo ona nie wie czy beda zamawiane w ogóle, nosz k.....m.. jaja jakieś. I na odchodne druga rzuciła "przepraszamy". Wróciłam do domu poirytowana, wchodze na strone typa (bo ma jeszcze sklep netowy, ale wyglada jakby to bylo spojne z allegro, patrze a tam ma basenik i nawwet zaznaczone ze DOSTEPNY, ale cena 46,51. I o co tu biega ? Można tak zrobić w ogóle, ze wystawia się aukcjie a towaru nie ma? A co jakbym zaplacila przelewem a nie przy odbiorze? Na pewno wystawie mu zacny komentarz na allegro, a czy jest jeszcze opcja zeby wydusic od niego ten basen ? Generalnie moge se kupic za to 46 gdzieś indziej, ale jestem wkurzona i chetnie pouprzykrzam typowi zycie.
na 100% nie moze sprzedawac czegos, czego nie ma. radzila bym najpierw zglosic sprawe allegro,a dopiero potem dawac negatywa - kretyn moze Ci od razu dac koment "odwetowego" i popsujesz sobie punktacje. z tym ze watpie, aby allegro zrobilo z tego jakies halo, chyba ze wiecej osob tak zalatwil. ewent zostaje zgloszenie na policje oszustwa, albo moze wczesniej chociaz postrasz goscia tym, ze zglosisz. na niektorych dziala taka stanowczosc.no i tez poprosze o namiar na tego sprzedawce. w sumie moge go zagadnac, czy jak bym cos u niego kupila, to czy aby na pewno to bedzie mial, bo "slyszalam ze to roznie bywa"---tez bedzie wiedzial ze to juz naglosnione;)
(ehhhh utrzymuje sie z allegro i czasami to bym polowe ludzi poblokowala, tak kombinuja ;) )

dałam sie nabrac na 1031 pozytywów :/ ... chcialam miec juz ten basen, bez oczekiwaania na przesyłke, zwłaszcza ze typ ma "sklep" 10 min spacerkiem ode mnie, a jutro wyjezdzamy do rodziców (taki spontan hyhy) i mała miałaby gdzie siedziec na dworzu.

kurcze, powiedzcie mi jak to jest z zakupami na allegro, bo mnie chyba gościu w jajko zrobił. Wczoraj wylicytowałam basenik dla małej (taki jak ma mary i kingula), cena baseniku 38,50 i mozliwość odbioru osobistego. Dostałam potwierdzenie zakupu więc dziś radośnie pohasałam po odbiór a tu niespodzianka: pani z dużym nosem oświadczyła, ze nie ma basenu, ale moge w zamian dostać inny (bez daszku i miekkiego dna, taki za 17 zl) a ja, że nei chce innego tylko ten który wylicytowałam, byl dostepny i aukcja została przeprowadzona prawidłowo. A baba, ze no nie ma i już. Więc pytam ile musze czekać, a ta zebym se gdzie indziej kupiła bo ona nie wie czy beda zamawiane w ogóle, nosz k.....m.. jaja jakieś. I na odchodne druga rzuciła "przepraszamy". Wróciłam do domu poirytowana, wchodze na strone typa (bo ma jeszcze sklep netowy, ale wyglada jakby to bylo spojne z allegro, patrze a tam ma basenik i nawwet zaznaczone ze DOSTEPNY, ale cena 46,51. I o co tu biega ? Można tak zrobić w ogóle, ze wystawia się aukcjie a towaru nie ma? A co jakbym zaplacila przelewem a nie przy odbiorze? Na pewno wystawie mu zacny komentarz na allegro, a czy jest jeszcze opcja zeby wydusic od niego ten basen ? Generalnie moge se kupic za to 46 gdzieś indziej, ale jestem wkurzona i chetnie pouprzykrzam typowi zycie.

zglos to jak najszybciej do allegro opisz cala sytuacje...poza tym te baseny muchomorki sa w auchane na bielanach po 34zl...wiec mozecie dzis podjechac..ostatnio byly w promocji po 26zl i my sie na ta promocje zalapalismy:-)

reklama
ojej, Gosiu, dzieki za info, dzisiaj juz nie pojedziemy ale jak K bedzie jutro wracal z Kudowy to zakreci do oszołoma i moze jeszcze beda :)

Do góry